Turku Energia

Turku Energian vuosikertomus ja vastuullisuusraportti on julkaistu 

Jaa
Turku Energia -konsernin vuosikertomus vuodelta 2022 on julkaistu. Vuosikertomus sisältää hallituksen toimintakertomuksen, vuosikatsauksen ja liiketoimintakatsauksen, tilinpäätöksen ja vastuullisuusraportin.

Vuotemme pähkinänkuoressa: 

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja sitä seurannut energiakriisi toivat haasteita Turku Energian ja koko yhteiskunnan toimintaan. Sähkö- ja energiamarkkinat käyttäytyivät koko vuoden poikkeuksellisesti, ja Turku Energian tulos laski merkittävästi edellisvuosista. Haastavasta maailmantilanteesta huolimatta Turku Energia eteni määrätietoisesti kohti hiilineutraaliutta vähentäen muun muassa kaukolämmön ominaispäästöjä. Myös sähkön- ja lämmönjakelun toimitusvarmuus säilyivät erinomaisella tasolla. Keskimäärinen sähkönjakelun keskeytysaika käyttöpaikkaa kohti laski viime vuonna ennätyksellisen alas 7 minuuttiin 26 sekuntiin edellisen ennätyksen ollessa vuodelta 2017. 

Asiakasmäärät jatkoivat kasvuaan kuluttaja- ja yrityspuolella myös vuonna 2022. Aurinkopaneelien kysyntä lisääntyi merkittävästi. Asiakkaat olivat kiinnostuneita investoimaan pientuotantoon ja uusiutuvaan energiaan varsinkin, kun sähkön hinnan noustessa aurinkopaneelien takaisinmaksuaika lyheni aiemmasta. Sähköautojen latausratkaisuille oli myös jatkuvaa kysyntää hybridi- ja sähköautojen määrän lisääntyessä liikenteessä. 

Tutustu vuoden 2022 vuosikertomukseen 
Tutustu vuoden 2022 vastuullisuusraporttiin 
Tutustu Turku Energian hallituksen toimintakertomukseen ja tilinpäätökseen 
Tutustu 7.3. julkaistuun tilinpäätöstiedotteeseemme

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Turku Energia
Turku Energia
Teollisuuskatu 40
20520 Turku

https://www.turkuenergia.fi/

Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 458,1 miljoonaa euroa. Turku Energiassa työskentelee noin 330 ammattilaista. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaamme kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen sekä sähköisen liikenteen kehittäminen Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. Asiakaslupauksemme on "Olemme lähellä, näemme kauas". Olemme mukana rakentamassa hiilineutraalia Turkua. www.turkuenergia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turku Energia

Turku Energia Sähköverkot on varautunut mahdollisiin ukkoskuuroihin ja puuskatuuliin 7.8.2023 15:48:04 EEST | Tiedote

Ilmatieteen laitos ennustaa mahdollisia voimakkaita ukkoskuuroja ja puuskatuulia ensi yölle ja tiistaille, jotka voivat ennusteiden mukaan osua myös Turku Energia Sähköverkkojen verkkoalueelle. Turku Energia Sähköverkot on kohottanut valmiuttaan viankorjauksiin lisäämällä henkilöstöresurssejaan kahdelle tulevalle yölle mahdollisten vika-alueiden rajaamistoimien ja viankorjauksen välittömään käynnistämiseen. Vikatilanteissa resursseja siirretään normaaleista verkonrakennustöistä viankorjaukseen tarvittaessa. Myös vikapuheluiden vastaamiseen on lisätty henkilöitä varalle.

Kaukolämpöverkon vuotokohta rajattu Pernossa, kaukolämmön jakeluhäiriö koskee vain yhtä käyttöpaikkaa20.4.2023 16:26:11 EEST | Tiedote

Turku Energian kaukolämpöverkossa havaittiin torstaina 20.4.2023 aamulla vuoto Turussa Pernontiellä. Vuotokohta pystyttiin nopeasti rajaamaan muusta kaukolämpöverkosta siten, että kaukolämmön jakeluhäiriö koskee vain yhtä käyttöpaikkaa. Vuotokohdan tarkempi paikantaminen on vielä meneillään. Tarkentuneen arvion mukaan vuotokohta saadaan korjattua perjantaiaamuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme