Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Köpare, säljare och experter möts på Mellersta Österbottens företagsmarknad

Dela
Mellersta Österbottens Företagsmarknad ordnas nu för andra gången i Karleby och har fått speciellt personer som är intresserade av att köpa företagsverksamhet att anmäla sig till evenemanget. På Företagsmarknaden, som ordnas den 22 april 2023, samlas personer som planerar att köpa eller sälja ett företag.
Kari Huhta, Matti Koivisto, Anne Koskinen, Sami Viljanen och Janne Vähäkangas.
Kari Huhta, Matti Koivisto, Anne Koskinen, Sami Viljanen och Janne Vähäkangas.

Förutom möten mellan köpare och säljare omfattar evenemanget också tal av Företagarna i Finlands verkställande direktör Mikael Pentikäinen och den lokala långvariga företagaren Tuomo Lahti. På plats finns också experter och finansiärer som ger hjälp och stöd i ägarskiftesprocessen både vid själva evenemanget och därefter.

”Jag är glad att vi får ordna det här fantastiska evenemanget för andra gången i vår region! Även enligt Finnveras statistik fortsätter 92 procent av de företag som bytt ägare med sin verksamhet efter tre år. Det här är viktig information för dem som upplever att risken med företagande är för stor. När man blir företagare genom en företagsaffär har man tillgång till experter och finansiärer som erbjuder perspektiv och knowhow för att företagaren ska lyckas. Jag vill också tipsa säljarna om att den rätta köparen kanske inte uppenbarar sig genom att knäppa med fingrarna, utan ibland krävs flera förhandlingar och kandidater. Av denna orsak lönar det sig absolut att utnyttja evenemang som Företagsmarknaden”, säger Matti Koivisto från projektet Omistajanvaihdokset yhdessä (sv. Ägarskiften tillsammans).

Grundtanken med evenemanget är att erbjuda dem som planerar att sälja eller köpa ett företag ett lätt sätt att möta varandra och påbörja affärerna. Evenemanget är avgiftsfritt för köpare och säljare av företag. Ett företags ägarskifte är en krävande process som tar sin tid och där man ofta också behöver experthjälp till exempel för att fastställa företagets värde och köpesumma.

”Det är värt att komma till evenemanget även om man befinner först i början av köp- eller säljprocessen. Det lönar sig att börja ägarskiftesprocessen i så god tid som möjligt så att man kan försäkra sig om att den lyckas. Om evenemangets tidtabell av någon orsak inte passar för säljaren av ett företag, kan man också anmäla sig och be till exempel KOSEKs företagsutvecklare eller en annan sakkunnig att delta i evenemanget och presentera företaget med tanke på försäljning”, berättar Anne Koskinen från KOSEK.

Konceptet för Företagsmarknaden bygger på förtroende. Den exakta evenemangsplatsen meddelas endast dem som anmält sig och varje deltagare undertecknar ett sekretessavtal när de anländer till evenemanget. Du kan anmäla dig till evenemanget fram till den 13 april. Mellersta Österbottens Företagsmarknads webbplats hittar du på adressen: https://kpyritysmarkkinat.fi/

Mer information:

Janne Vähäkangas
företagsutvecklare, KOSEK
0400 72 7099
janne.vahakangas@kosek.fi


Matti Koivisto
projektchef, Mellersta Österbottens Företagare
Projektet Omistajanvaihdokset yhdessä
050 321 1749
matti.koivisto@yrittajat.fi

Bilder

Kari Huhta, Matti Koivisto, Anne Koskinen, Sami Viljanen och Janne Vähäkangas.
Kari Huhta, Matti Koivisto, Anne Koskinen, Sami Viljanen och Janne Vähäkangas.
Ladda ned bild

Om

Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kauppatori 5
67100 KOKKOLA

06 824 3400https://www.kosek.fi

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö.

KOSEK palvelee yrityksiä kaikissa niiden vaiheissa perustamisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen, sekä mahdolliseen omistajanvaihdokseen saakka.

Palvelumme ovat maksuttomia kaikille Kokkolan ja Perhon alueella toimiville yrityksille.

KOSEK – yrityksesi kumppani kaikissa käänteissä.

***

Karlebynejdens Utveckling Ab KOSEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av Karleby stad och Perho kommun.

KOSEK betjänar företag i alla skeden; då man vill grunda ett företag, då det växer och då man vill etablera internationell verksamhet och ända fram till ett eventuellt ägarskifte.

Våra tjänster är avgiftsfria för alla företag som är verksamma i Karleby- och Perhoregionen.

KOSEK – ditt företags kompanjon i alla vändningar. 

Följ Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Kokkola Material Weeks nya uppsyn förmedlar starkare hållbarhetstanken8.6.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

I år ordnas Kokkola Material Week redan för elfte gången. Under det kommande hybridevenemanget behandlas kemiindustri, bioekonomi och batteriteknologi samt aktuell forskning och utvecklingsutsikter såväl i Karlebyregionen som nationellt och internationellt. Evenemanget ordnas den 20–23 november 2023 i Karleby stadshus, med undantag av måndagens PreKMW-evenemang som ordnas helt på distans. Lördagen den 11 november ordnas även det populära publikevenemanget i köpcentret Chydenia.

Kokkola Material Weekin uusi ilme viestii entistä vahvemmin vastuullisuudesta8.6.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Kokkola Material Week järjestetään tänä vuonna jo 11. kerran. Tuleva hybriditapahtuma käsittelee kemianteollisuutta, biotaloutta ja akkuteknologiaa, tuoden esille niin Kokkolan alueella, valtakunnallisesti kuin myös kansainvälisesti tapahtuvaa ajankohtaista tutkimusta ja kehitysnäkymiä. Tapahtuma järjestetään 20.-23.11.2023 Kokkolan kaupungintalolla, täysin etänä toteutettavaa maanantain PreKMW-tapahtumaa lukuun ottamatta. Lisäksi suosittu yleisöpäivä järjestetään Kauppakeskus Chydeniassa lauantaina 11.11.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum