Tampereen Särkänniemi Oy

Särkänniemeen avautuva Kärsänniemi on Pouta Possun kotikylä

Jaa
Kummallisille Kärsänniemi-viittauksille Särkänniemen somekanavissa on saatu selitys. Särkänniemen upouusi teema-alue Kärsänniemi avataan huvipuistoon Angry Birds Landin paikalle.
Possujuna pääsee Kärsänniemessä paraatipaikalle.
Possujuna pääsee Kärsänniemessä paraatipaikalle.

Kärsänniemi on Särkänniemen uusi teema-alue, joka avautuu tänä kesänä Angry Birds Landin paikalle.

”Kärsänniemi on maskottimme Pouta Possun oma kylä, josta löytyy kaikki asiat, jotka kunnon kylässä kuuluu olla”, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Kärsänniemessä on lapsille ja koko perheille sopivia huvilaitteita, joista moni on saanut uuden ilmeen ja nimen. Possujuna on siirtynyt arvoiselleen paikalle Kärsänniemen rautatieasemalle, ja vanhoista Kantti X Kantti -autoista on tehty tarinallinen Postiseikkailu. Lisäksi Red Baron -lentokoneista on tehty Kärsänniemen lentokoulun Lentsikat, Pikku Hinaaja on muuttunut Kärsänniemen herkkutuonnista vastaavaksi Karkkilaivaksi ja Taikapyörästä on tullut Kärsänniemen lähettitoimintaan sopivasti Lepakkolähetti – muiden muassa.

Kärsänniemestä löytyy myös esimerkiksi kauppapuoti, poliisiasema, hotelli ja leikkipuisto.

”On mahtavaa, että minulle on vihdoin rakennettu Särkänniemeen ihan oma kylä. Oli jo aikakin”, kommentoi asiaa Pouta Possu.
”Olen tallustellut huvipuistossa ilman vakituista asuinsijaa nyt useamman vuoden ajan, joten Kärsänniemen rakentaminen oli tervetullut muutos ja hyvä syy palata lomalta töihin vähän aikaisemmin. Parasta on tietenkin, että voin kutsua tänne kylääni asumaan myös kaikki ystäväni", Possu jatkaa. 

”Pouta Possussa ja sen ystävissä henkilöityvät Särkänniemen arvot: ilo, rohkeus, vastuu ja yhdessä. Reipas ja rohkea Pouta tuo iloa kaikille Särkänniemen asiakkaille, ja Särkänniemessä ja Kärsänniemessä ilonpito on aina myös vastuullista”, kertoo Seppälä.

Kärsänniemen muita asukkaita ovat Kajo Kani, Myrsky Myyrä, Leimu Lepakko ja Lauha Lammas. Kaikilla asukkailla on myös omat vastuualueensa kylän elämässä: Kajo Kani on kylän virallinen postipupu, Myrsky Myyrä taas Karkkilaivan kapteeni ja Majakan vartija. Leimu Lepakko vastaa lähettipalveluista ja Lauha Lammas porkkanatorista.

Avoinna 29.4. alkaen

Kärsänniemi avautuu Särkänniemen huvipuiston avautumisen yhteydessä lauantaina 29.4.2023. Joitain viilauksia puiston ilmeeseen ja sisältöihin tulee vielä kevään ja alkukesän aikana.

”Keskikesäksi saadaan vielä Kärsänniemen porkkanatorille mainio Pomppivat Porkkanat -laite, kunhan porkkanat kypsyvät”, kertoo Seppälä.
”Samalla Pomppivat Porkkanat korvaavat aiemmin alueella ihastuttaneen Angry Birds Riden.”

Kärsänniemen avaus on osa Särkänniemen kokonaiskehitystä. Uuden teema-alueen avaus tuli ajankohtaiseksi Särkänniemen ja Rovion yhteistyölisenssin tullessa päätökseen vuoden 2022 lopussa, kun Angry Birds Landista päätettiin luopua.

”Olemme todella kiitollisia upeasti sujuneesta, pitkäaikaisesta yhteistyöstä Rovion kanssa”, Seppälä kertoo.
”Angry Birds Land toimi modernin huvipuistoteemoittamisen pioneerikohteena, joka näytti suuntaa myös globaalisti. Otamme Angry Birds Landista mallia, kun kehitämme huvipuistoa kokonaisuutena.”

Särkänniemeen avautuu kesäksi myös uusi pienten lasten huvilaite Pörriäinen, jossa pörröiset kimalaiset ajeluttavat alle 140-senttisiä lapsia. Pörriäinen sijaitsee Keitaan ja Tukkijoen välissä Ravintola Riemun takana. Sen viereen siirtyy Kärsänniemen alueelta Possujunan tieltä myös Hassu Bussi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Possujuna pääsee Kärsänniemessä paraatipaikalle.
Possujuna pääsee Kärsänniemessä paraatipaikalle.
Lataa
Pouta Possu saa Kärsänniemestä uuden kotikylän.
Pouta Possu saa Kärsänniemestä uuden kotikylän.
Lataa
Miikka Seppälä odottaa innolla Kärsänniemen valmistumista.
Miikka Seppälä odottaa innolla Kärsänniemen valmistumista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen Särkänniemi Oy
Tampereen Särkänniemi Oy
Särkänniemi
33230 TAMPERE

020 7130 200https://sarkanniemi.fi/fi/

Tampereen Särkänniemi Oy on vuonna 1966 perustettu Tampereen kaupungin omistama matkailuyhtiö. Särkänniemi on ilon ja elämysten alusta, Suomen monipuolisin matkailukohde ja Tampereen matkailun suurin vetovoimatekijä. Särkänniemen elämyskokonaisuuteen kuuluvat tällä hetkellä huvipuisto, akvaario, Näsinneulan näkötorni ja Koiramäen eläinpuisto sekä maamme parhaimpiin ravintoloihin kuuluva Ravintola Näsinneula.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen Särkänniemi Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme