Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Kutsu: Tulevan hallituksen on toimittava suomalaisten työ- ja toimintakyvyn parantamiseksi - THL ja Kela julkaisevat hyvinvointikatsauksen ti 11.4. klo 14

Jaa

Hyvät toimitukset,

THL:n ja Kela julkaisevat tiistaina 11.4. Väestön terveys- ja hyvinvointi 2023 -katsauksen. Katsaus on laadittu tulevia hallitusneuvotteluja varten. Siinä avataan suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin tilaa useasta ajankohtaisesta näkökulmasta ja esitetään toimia, joilla ongelmiin voidaan puuttua.

Järjestämme katsauksesta mediatilaisuuden 11.4. klo 14–15. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä THL:ssä tai etänä Teamsin välityksellä.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta, Kelan pääjohtaja Outi Antila ja STM:n strategiajohtaja Pasi Pohjola pitävät tilaisuudessa puheenvuorot.

Lisäksi THL:n tutkimusprofessori Seppo Koskinen kertoo suomalaisten työ- ja toimintakyvyn heikkenemisestä sekä Kelan tutkimusprofessori Hennamaria Mikkola (etänä) mielenterveysoireilun yleistymisestä.

Katsauksen mukaan suomalaisten työ- ja toimintakyky ovat heikkenemässä muun muassa mielenterveysoireilun lisääntymisen ja elintapojen takia.

”Väestön ikääntymisen takia meidän on löydettävä keinoja, joiden avulla mahdollisimman moni työikäisistä on töissä”, Tervahauta sanoo.

Osallistuminen tilaisuuteen

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennalta. Lähetämme etäosallistumista varten Teams-linkin niille, jotka ovat ilmoittautuneet.

Mahdollisille kamerahaastatteluille on varattu aikaa tilaisuuden jälkeen.

Aika: Tiistai 11.4.2023 klo 14–15

Paikka: THL:n päärakennus, Salit, Mannerheimintie 166, Helsinki

Ilmoittautuminen: ilmoittaudu tilaisuuteen meilitse viimeistään 11.4. klo 12 Eija Petäjäjärvelle osoitteeseen eija.petajajarvi(at)thl.fi. Kerro ilmoittautumisessa nimesi, edustamasi media, yhteystietosi sekä tieto siitä, tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä. Kerro samalla, jos toivot haastattelua tilaisuuden jälkeen.

Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin tiistaina viimeistään klo 13.

Hyvinvointikatsaus sekä siihen liittyvä diasetti ja tiedote ovat saatavissa ennakkoon embargolla to 6.4.

Lisätiedot ja materiaalipyynnöt:

Piritta Rautavuori
viestintäpäällikkö
THL
puh. 029 524 7120
piritta.rautavuori(at)thl.fi

Tietoja julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Mannerheimintie 166
00270 Helsinki

029 524 6000https://thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

THL:n lausunto: Entistä vahvempien alkoholijuomien myynti ruokakaupoissa voi lisätä sote-palveluiden kuormitusta – alueelliset erot jo nyt suuria23.11.2023 14:45:00 EET | Tiedote

Hallituksen kaavailema alkoholilain uudistus voi lisätä alkoholihaittoja etenkin riskikäyttäjillä, arvioi THL. Tämä puolestaan lisäisi sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitusta erityisesti alueilla, jonne haitat kasaantuvat jo nyt. THL on julkaissut lausuntonsa hallituksen alkoholilainsäädännön muutoksesta. Muutos toisi ruokakauppoihin enintään 8 prosentin vahvuiset käymisteitse valmistetut alkoholijuomat. Nykyisin kaupoissa voi myydä enintään 5,5 prosentin vahvuisia juomia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme