Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Uusi Lapinlahti-säätiö lanseerataan tukikonsertilla Tavastialla 26.4. – mukana muun muassa Janna, Tuure Kilpeläinen, Anssi Kela, Mira Luoti, Tuomo & Markus ja Sami Saari

Jaa
Uusi voittoa tavoittelematon Lapinlahti-säätiö lanseerataan nimekkäiden kotimaisten artistien voimin tukikonsertilla Helsingin Tavastialla 26.4. Konsertissa tulevat esiintymään muun muassa Janna Hurmerinta, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen, Mira Luoti, Tuomo & Markus ja Sami Saari. Artisteja säestää housebändinä rumpali Janne Haaviston luotsaama The Shubie Brothers. Artistilista päivittyy konserttiin mennessä. Liput ovat myynnissä Tiketissä ja konsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä uuden, entistäkin voimallisemmin mielenterveyttä edistävän ja kaikkien kaupunkilaisten ja kansalaisten yhteistä Lapinlahden kulttuuriyhteisöä edustavan säätiön toimintaan.

Helsingin Lapinlahden kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja kaupunkilaisille rakkaan vanhan mielisairaala-alueen tulevasta omistuksesta, peruskorjauksista ja toimintamalleista päätetään vuoden 2023 aikana. Uusi Lapinlahti-säätiö pyrkii tarjoamaan Lapinlahdelle ja sen toiminnoille pitkäjänteisen, kotimaisen ja vastuullisen omistajan, tukijan ja rahoittajan.  Säätiössä ovat mukana Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry, Mieli Suomen Mielenterveys ry, Y-säätiö, Osuuskunta Lapinlahden tilajakamo, Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry ja uusi rahoittajataho Dream Broker Oy.

Helsingin Lapinlahden yli 180-vuotista mielenterveystyön kulttuurihistoriaa jatkamaan on alueelle syntynyt hieno ja moninainen, kansalaislähtöinen taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus. Toiminnan ovat mahdollistaneet erityisesti Helsingin kaupungin kanssa tehty sopimus Lapinlahden tilojen väliaikaisvuokrauksesta sekä laajojen ihmisjoukkojen omistautuminen Lapinlahden vaalimiseen ja kehittämiseen. Tämän alueelle syntyneen kukoistavan kaupunkikulttuurin ja laajasti jaetun arvomaailman pohjalle on Helsingin ja helsinkiläisten hyvä rakentaa myös seuraavat 180 vuotta Lapinlahden tulevaisuutta. Tätä tukemaan perustetaan nyt Lapinlahti-säätiö, tiivistää Lapinlahti-säätiötä, Lapinlahti-yhteisöä, Lapinlahden Lähdettä ja Mieli ry:tä edustava Ville Pellinen.

Säätiö on tälläkin hetkellä Lapinlahden alueella toimivaa mielenterveystyötä, tutkimusta, tiedettä, taidetta, kulttuuria ja opetusta tukeva ja edustava taho ja vaihtoehto alueen kehittämiseen ja omistamiseen kiinteistökehitysyhtiö NREPille, jonka kanssa kaupunki on jatkanut neuvotteluja, yllätyksenä Lapinlahden kansalaisjärjestöille. NREP kaavailee alueelle hotelli- tai hostel-toimintaa. Lapinlahden kansalaisjärjestöjen ideat sairaala-alueen jatkosta eivät edenneet Helsingin kaupungin järjestämässä ideakilpailussa pari vuotta sitten ja NREPin hotellitoimintaan tukeutuva suunnitelma jäi tuolloin ainoaksi vaihtoehdoksi, kunnes se tyrmättiin kaupunkiympäristölautakunnassa ja lopulta kaupunginhallituksessa. Hankkeen jatkosta tehtiin selvitys, mutta Lapinlahti-asia ei ole tullut uuteen päätöksentekoon, kunnes viime vuoden lopulla kaupunki tiedotti jatkavansa alueen kehittämistä nimenomaan NREPin kanssa. 

Lapinlahdessa on sairaala-aikojen jälkeen pyöritetty, kehitetty ja vaalittu jo lähes kymmenen vuoden ajan kansalaislähtöistä taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskusta, jonka ohjaavina arvoina ja periaatteina ovat yhteisöllisyys, moninaisuus ja merkityksellisyys, kestävyys, vastuullisuus ja turvallisuus sekä rohkeus, joustavuus ja avoimuus. Tavastian konsertti lanseeraa nyt Lapinlahti-säätiön vaalimaan ja puolustamaan näitä arvoja myös tulevaisuudessa.

Tavastian artistikavalkadissa mukana oleva laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen kiteyttää konsertin viestin seuraavasti:

– Lapinlahdessa tapahtuva kuplinta ja ruohonjuuritason kulttuuri- ja mielenterveystyö sisältää valtavan potentiaalin. Se mitä tapahtuu Lapinlahdessa on luovaa ja parantavaa toimintaa, jota ei voi lyhytnäköisesti mitata. Luulisi että Helsingin kaupunki nimenomaan haluaisi säilyttää, eikä tuhota tällaista elävää organismia. Sellainen kaupunkikehitys, jossa kaikki kiinnostava ja rönsyilevä siivotaan pois ei tue luovuutta eikä ole pitkällä tähtäimellä taloudellisesti kannattavaa. Konserttimme on viesti helsinkiläisille siitä, että heidän toiveillaan ja tarpeillaan on puolustajia, ja kaupungin päättäjille siitä, että Lapinlahti tosissaan halutaan ja kannattaa säilyttää kaikille avoimessa, mielen hyvinvointia ja kulttuuria vahvistavassa käytössä.

 

Lapinlahden Lähde

Ke 26.4. 2023 Lapinlahti-säätiön tukikonsertti Tavastialla (Urho Kekkosen katu 3-5, Helsinki)

Ovet klo 19.00, showtime alkaen klo 20.00

Liput 30 € Tiketistä.

Lapinlahti-säätiön tukikonsertin artistilista ja aikataulut päivittyvät konserttiin mennessä. Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

JANNA

TUURE KILPELÄINEN

TUOMO & MARKUS -DUO

MIRA LUOTI

SAMI SAARI

ANSSI KELA

MC KOO

THE SHUBIE BROTHERS

Tuure Kilpeläisen haastattelupyynnöt liittyen Lapinlahti-säätion tukikonserttiin:

Meri Timgren
Universal Music Finland Oy
Meri.Timgren@umusic.com 
050 5455770
universalmusic.fi/

Lisätiedot, Lapinlahti-säätiöön liittyvät haastattelut: 

Ville Pellinen

Toimitusjohtaja

Lapinlahden Lähde Oy
(osa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n organisaatiota)

+358 40 665 6605

ville.pellinen@lapinlahdenlahde.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi29.8.2023 13:14:28 EEST | Tiedote

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

The Shubie Brothersin uusi albumi It Takes A Village “soitti itse itsensä – ilman minkäänlaista genrepurismia”18.8.2023 10:08:00 EEST | Tiedote

Mitä tekevät Suomen työllistetyimpiin kuuluvat muusikot, kun leipätöistä saa lomaa? Siihen kuullaan vastaus tänään elokuun 18. päivänä, kun The Shubie Brothersin uusi pitkäsoitto It Takes A Village ilmestyy. Muun muassa Ismo Alangon ja J Karjalaisen yhtyeissä vaikuttavista muusikkoystävistä muodostuneen, jo pitkäikäisen bändin uusi levy soi nimensä mukaisesti kuin soittamassa olisi pieni kylä – mutta kyseessä on viiden Shubie-veljen sulava yhteissoundi. Vierailijoita ei levyllä kuulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme