Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Sähköpotkulautojen pysäköintiuudistus alkaa keskustassa

Jaa
Jatkossa yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat ja polkupyörät saa pysäköidä vain merkityille paikoille keskustassa ja osassa kantakaupunkia. Sähköpotkulaudan tai asemattoman polkupyörän jättäminen muille paikoille alueella on yksiselitteisesti pysäköintivirhe.
Kartta pysäköinnin rajoitusalueesta.
Kartta pysäköinnin rajoitusalueesta.

Pysäköintiuudistus toteutetaan alueellisilla yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja polkupyörien pysäyttämisen kieltävillä liikennemerkeillä. Rajoitusalue kattaa Hesperian esplanadin ja Pitkänsillan eteläpuolisen alueen kantakaupungissa. Lännessä raja kulkee Lauttasaarensillalla.

Kieltoalue merkitään tekstillisillä liikennemerkeillä alueen rajoilla, ja pysäköintiin käytössä olevat paikat merkitään erillisillä liikennemerkeillä. Pysäköintialueet näkyvät myös operaattorien sovelluksissa.

Kaupunki on tarkoituksella päätynyt pysäyttämiskieltoon, jotta toiminta sallittujen paikkojen ulkopuolella olisi käyttäjille ja operaattoreille mahdollisimman selkeästi kiellettyä. Tällä kiellolla myös lyhytaikaisen pysäyttämisen, esimerkiksi asiointitarkoituksessa, tulee tapahtua vain merkityillä mikroliikkumisen pysäköintipaikoilla.

250 pysäköintialuetta keskustaan

Pysäköintipaikkoja tulee aukioille, toreille ja kadunvarsiparkkipaikoille. Alueita tulee noin 250, joista n. 130 sijoittuu autojen parkkiruutuihin. Pysäköintialueiden merkitseminen alkaa huhtikuun alusta lähtien.

Kuusi operaattoria toimii keskustassa

Kaupunki on tehnyt sopimukset sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten kanssa. Sopimuksissa määritetään korvaus pysäköintialueiden käytöstä sekä jokaisen operaattorin kulkuneuvojen enimmäismäärä rajoitusalueella.

Rajoitusalueella toimii kuusi operaattoria eli Voi, Tier, Lime, Ryde, Bird ja Bolt. Jokaisella operaattorilla voi enimmillään olla 700 sähköpotkulautaa rajoitusalueella. Kaupunki seuraa sopimusten noudattamista.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti uudistuksen toteuttamisesta kokouksessaan 21. maaliskuuta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Palomäki
Yksikön päällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala
Katu- ja liikennesuunnittelu, liikennejärjestelmä
09 310 37658, heikki.palomaki@hel.fi


Reetta Putkonen
Liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 37079, reetta.putkonen@hel.fi


Miikka Kulpakko
Projektisuunnittelija
Kaupunkiympäristön toimiala
Katu- ja liikennesuunnittelu, liikennejärjestelmä
09 310 37657 miikka.kulpakko@hel.fi

Kuvat

Kartta pysäköinnin rajoitusalueesta.
Kartta pysäköinnin rajoitusalueesta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Beloved Havis Amanda to return to the Market Square on 26 June – renovation of the square to continue for the summer17.6.2024 10:59:56 EEST | Press release

The restoration of Havis Amanda is now complete, and the sculpture will return to its familiar place on Wednesday 26 June. The renovation of the square will continue for the summer, and the area will remain fenced off. A temporary cover to be installed around the sculpture for periods of national celebrations will be tested at the worksite this week.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye