Kokoomus esittää eduskunnan puhemieheksi Petteri Orpoa

Jaa
Kokoomuksen eduskuntaryhmän ehdokas eduskunnan puhemieheksi on Petteri Orpo. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa Kai Mykkänen.
Petteri Orpo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Petteri Orpo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksen tiistaiaamuna. Eduskuntaryhmä valitsi puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon ehdokkaakseen eduskunnan puhemieheksi. 

Eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa Kai Mykkänen (Uusimaa). Mykkänen on hoitanut tehtävää kesäkuusta 2019 alkaen. Aiemmin hän on toiminut muun muassa ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sekä sisäministerinä.

"On kunnia johtaa tuntuvasti kasvanutta Kokoomuksen eduskuntaryhmää. Kevään tärkeä tehtävä on muodostaa maahan hallitus, joka kääntää Suomen kestävän kasvun tielle jatkuvan velkaelvytyksen sijaan. Eduskuntaryhmä tukee tässä työssä puolueen puheenjohtaja Orpoa kaikin tavoin", Mykkänen sanoo.

Eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Sari Sarkomaa (Helsinki), toisena varapuheenjohtajana Jukka Kopra (Kaakkois-Suomi) ja kolmantena varapuheenjohtajana Pia Kauman (Uusimaa).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petteri Orpo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Petteri Orpo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme