Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katujen kevätpuhdistukset ovat käynnissä - siirrä autosi tieltä ja nopeuta työn valmistumista

Jaa
Katujen kevätsiivoukset etenevät hyvää vauhtia. Katuja siivoamassa on tänä vuonna entistä suurempi määrä koneita. Urakka saadaan valmiiksi nopeammin, kun kaupunkilaiset siirtävät autot pois tieltä.
Kuva: Roni Rekomaa
Kuva: Roni Rekomaa

Tulossa olevasta puhdistuksesta ja auton siirtämisen tarpeesta kertovat siirtokehotuskyltit, jotka tuodaan kadulle vähintään kaksi päivää ennen siirtoja. Jos auto on pysäköity siirtokehotuskyltin pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset peritään auton omistajalta. 

Autojen siirtäminen on kallista puuhaa. Auton omistajalta perittävä siirtokustannus on vähintään 91 euroa. Todelliset kustannukset ovat kuitenkin moninkertaiset, sillä puhdistuskoneet joutuvat odottelemaan siirtojen ajan.

”Jotta kadut saadaan kerralla ja tehokkaasti puhdistettua, siivousoperaatiossa on tänä vuonna entistä suurempi määrä koneita jäätä irrottavista höylistä ja siirtokalustosta aina harja- ja imulakaisukoneisiin sekä pesuautoihin. Kaluston odotuttamisen kustannus on vähintään kaksinkertainen siirtomaksuun verrattuna ja yleensä enemmän. Odottelu tulee kaupungille kalliiksi. Lisäksi autojen siirrot hidastavat työtä merkittävästi”, harmittelee katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller.

Viime keväänä huhti- ja toukokuun aikana tehtiin yhteensä 9365 siirtoa. Näistä 7777 oli auton haltijalle maksullisia ja 1588 maksuttomia. Tämän ajanjakson siirrot liittyvät suurimmalta osin hiekanpoistotyöhön

Pesu-urakka valmistuu toukokuussa

Hiekan poisto kaduilta alkaa kaikkialla kaupungissa tällä viikolla. Hiekanpoistossa priorisoidaan pyörätiet, jalkakäytävät sekä vilkkaimmat ja keskeisimmät kadut.

Tänä vuonna katujen puhdistusurakan arvioidaan valmistuvan keskeisimmillä alueilla jo vapuksi ja muualla kaupungissa toukokuun aikana, jos yöpakkasia ei esiinny.  

Tilaa auton siirtomuistutus tekstiviestillä

Tulevat puhdistuskohteet voi katsoa kartalta tai tilata tekstiviestinä Puhdistussuunnitelmat-palvelusta. Palvelu on suunnattu autoilijoille, ja siinä näkyvät vain ne kadut, joilla käytetään siirtokehotuskylttejä. Muutkin kadut puhdistetaan.

Katso tulossa olevat siivouskohteet Katujen puhdistussuunnitelmat -sivulta. 

Tilaa tieto kotikatusi puhdistusajankohdasta tekstiviestitse tekstiviestipalvelusta

Palvelussa voi esiintyä puutteita. Kadulla olevat siirtokehotuskyltit ovat aina velvoittavia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katupesut:


Tarja Myller
tiimipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
katukunnossapitoyksikkö
puh. 050 4026162
tarja.myller@hel.fi


Ajoneuvojen siirrot:


Pekka Holopainen
siirtopäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 5925580
pekka.k.holopainen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Roni Rekomaa
Kuva: Roni Rekomaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme