Kymenlaakson Sähkö Oy

Kymenlaakson Sähköltä uusi liiketoiminta-avaus uusiutuvan energian hankkeiden sähkönsiirtoon

Jaa
Kymenlaakson Sähkö on perustanut uuden tytäryhtiön: Suomen Liittymisjohdot Oy:n. Uusi yhtiö tarjoaa palveluita uusiutuvan energian tuotantohankkeiden sähkösiirtoon. Yhtiön palveluiden avulla koordinoidaan uudistuvaa energiajärjestelmää toteuttavien hankkeiden kuten tuulivoima- ja aurinkosähköhankkeiden tuotannon liittämistä yhteiskäyttöjohdolla sähköverkkoon.
Kuvituskuva
Kuvituskuva

Yhtiö tuottaa elinkaaripalvelua, joka sisältää sähkönsiirtoverkon suunnitteluun liittyvien selvitysten ja lupien hankinnan, rakentamisen sekä liityntäjohdon ylläpidon, huollon ja korjaukset koko käyttöiän aikana.​

Yhtiön tavoitteena on kehittyä Suomen johtavaksi liityntäjohtoja tarjoavaksi toimijaksi ja edistää sähkönsiirron ratkaisuin energia-alan vihreää siirtymää.

Yhtiö vastaa toimialan tarpeisiin ja kysyntään

Useat eri toimijat energia-alalta, viranomaiset sekä kuntien ja maanomistajien edustajat ovat tuoneet esille tarpeita yhteisjohtojen toteuttamiseen. Kun kysyntää yhteishankkeille on entistä enemmän, ratkaisee nyt perustetun yhtiön toimintamalli osaltaan näitä sähkönsiirron haasteita ja pullonkauloja.

Uusi yhtiö on syntynyt vastaamaan toimialan tarpeisiin. Yhteiskunnan sähköistyminen ja uusiutuvan energian tuotannon tarpeet ovat aikaansaaneet tilanteen, jossa on sekä suunnitteilla että rakenteilla ennätysmäärä tuuli- ja aurinkovoimaa. Uusiutuvan energian tuotantohankkeissa aikaa ja kustannuksia kuluu usein turhaan päällekkäisissä ja kokonaisuutta huomioimattomissa verkkoratkaisuissa. Tavoitteet ja tarpeet maankäytön vaikutusten pienentämiseksi sekä luontoarvojen turvaamiseksi ovat myös nousseet vahvasti esille.

”Olemme jo tässä yhtiön perustamisvaiheessa käyneet neuvotteluita useiden hanketoimijoiden ja viranomaisten kanssa, ja löytäneet ratkaisuja yhteisjohtojen toteuttamisen toimintamallista, aikataulujen yhteensovittamisesta ja toteutustavasta”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jouni Pylvänäinen. ”Liityntäjohtomallimme antaa hyvän mahdollisuuden eri tuotantomuotojen kasvattamiseen ja kehittämiseen myös jatkossa, koska yksittäisen hankkeen kapasiteettia on helppo laajentaa tulevaisuudessa liityntäjohtoa hyödyntäen.”

Yhtiö koordinoi energiantuotannon liittämisen sähköverkkoon kokonaisvaltaisesti ja vastuullisesti maanomistajat ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Kun sähkönsiirtotarpeet integroidaan, voidaan liittymisjohtoinvestointeja tehostaa ja samalla vähentää sekä investointikuluja että hankkeen aikataulu- ja kustannusriskejä.

Suomen Liittymisjohdot Oy on perustettu vuonna 2023 ja se on Kymenlaakson Sähkön 100 prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Yhtiö tarjoaa palveluita uusiutuvan energian tuotantohankkeiden sähkösiirtoon. Yhtiön verkkosivut: www.sljoy.fi

Suomen Liittymisjohdot Oy - Yhdistävä voima

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvituskuva
Kuvituskuva
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kymenlaakson Sähkö Oy
Kymenlaakson Sähkö Oy
Yhdystie 7
47200 Elimäki

Vaihde 05 778 01https://www.ksoy.fi

Kymenlaakson Sähkö on kaupunkien ja kuntien omistama energiakonserni, jonka pääliiketoiminnot ovat energian tuotanto, myynti ja verkkotoiminta. Konsernin muodostavat energialiiketoimintaa harjoittava Kymenlaakson Sähkö Oy ja sen kokonaan omistamat tytäryhtiöt, verkkoliiketoimintaa harjoittava Kymenlaakson Sähköverkko Oy ja  liittymisjohtoliiketoimintaa harjoittava Suomen Liittymisjohdot Oy.  

Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 196 miljoonaa euroa, ja konsernissa työskentelee noin 60 asiantuntijaa. Olemme alueemme merkittävin energiayhtiö asiakasmäärällä mitattuna. Palvelemme yli 100 000 asiakasta pääasiassa neljän maakunnan alueella — Kymenlaakson lisäksi Etelä-Karjalassa, Uudellamaalla sekä Päijät-Hämeessä. Toimipaikkamme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme