Alko Oy

Alkon maaliskuun myyntitiedote – litramyynti lähes viime vuoden tasoa

Jaa
Alkon maaliskuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 1,1 prosenttia. Asiakkaiden tyytyväisyys Alkon valikoimaan on historiallisen korkealla tasolla.

Alkon litramyynti laski maaliskuussa 1,1 prosenttia verrattuna vuoden 2022 maaliskuuhun. Myynti litroissa oli noin 6,2 miljoonaa litraa.

Lähes kaikkien tuoteryhmien myynti oli lähellä viime vuoden vastaavan ajankohdan tasoa. Viinien myyntilitrat laskivat 0,7 prosenttia, väkevien prosentin ja panimotuotteiden 4,2 prosenttia. Alkoholittomien myynti nousi 0,7 prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

Normaalia viileämpi maaliskuu jarrutteli kesäisempien juomien myyntiä. Tämä näkyy longdrinkeissä (-9,6 %), siidereissä (- 8,0 %), valkoviineissä (-2,9 %) ja kuohuviineissä (- 1,8 %). Punaviinien myynti oli viime vuoden tasolla.

Asiakkaat arvostavat Alkon valikoimaa

Alko mittaa asiakkaiden tyytyväisyyttä valikoimaan kaksi kertaa vuodessa.*

”Saimme asiakkailtamme koko valikoimamme kouluarvosanaksi 8,6. Viinivalikoiman arvosana oli 8,81 ja alkoholittomien 8,22. Arvosanat ovat kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla”, kertoo tuoteryhmistä vastaava päällikkö Mika Kauppinen.

Saman tutkimuksen mukaan palvelu koettiin Alkossa ystävälliseksi (9,18), palvelua on tarjolla, kun sitä tarvitsee (9,15) ja se on asiantuntevaa (9,12).

"Olemme tuloksista todella iloisia, kiitos asiakkaillemme luottamuksesta! Tulokset kertovat myös siitä, että valikoima tarvitsee tuekseen hyvän palvelun ja osaavat myyjät. Alkon myyjillä onkin keskeinen rooli asiointikokemuksen onnistumisessa."

*Dagmar Oy:n tekemään tutkimukseen vastasi noin 1 600 suomalaista iältään 18–69 vuotta, jotka ovat käyneet Alkossa viimeisten kolmen kuukauden aikana. Tutkimusajankohta oli 2.-7.2.2023. Valikoimatyytyväisyyttä on mitattu Alkossa säännöllisesti vuodesta 2015 lähtien.

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 373 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2021 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 55 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Sikiöllä alkoholin riskiraja on nolla. FASD-päivänä 9.9. Alkot avaavat ovensa 9 minuuttia tavallista myöhemmin.7.9.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen FASD-päivä muistuttaa raittiudesta raskausaikana. Alkon, R-kioskin, S-ryhmän, Kehitysvammaliiton sekä Ensi- ja turvakotien liiton yhteisellä kampanjalla lisätään tietoisuutta siitä, että alkoholinkäytölle ei ole raskausaikana turvarajaa. Alkoholinmyynti aloitetaan 9.9. Alkossa, R-kioskeissa sekä S-ryhmän myymälöissä yhdeksän minuuttia tavallista myöhemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme