Tiedekeskus Heureka

Heurekan Leikkipäivä innostaa kaikenikäisiä heittäytymään leikkiin la 22.4.

Jaa
Tiedekeskus Heureka täyttyy riemusta ja oivaltamisen ilosta lauantaina 22.4. klo 10–18 järjestettävän Leikkipäivän myötä. Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään tiedekeskuksessa heurekamaiseen tapaan. Tapahtumassa on tarjolla koko perheelle sopivia erilaisia työpajoja, joissa leikkimielisyys on sallittu kaikenikäisille.

Heurekassa juhlitaan valtakunnallista Leikkipäivää lauantaina 22.4. klo 10–18. Tiedekeskuksessa on koko päivän ajan tarjolla leikkiin innostavaa erikoisohjelmaa, joka sopii koko perheelle. Tapahtumapäivän ohjelman ohessa voi tutustua myös helmikuussa avautuneeseen Leikin voima -näyttelyyn ja kaikkiin muihinkin Heurekan näyttelyihin.

Heurekan Leikkipäivässä lapset ja lapsenmieliset pääsevät opettelemaan Suomen Punaisen Ristin Nallesairaalassa ensiaputaitoja leikin avulla. Nallesairaalaan voi ottaa mukaan oman nallen tai pehmolelun hoidettavaksi. Paikalta löytyy myös varanalleja, jos omaa nallea ei tullut mukaan. Nallesairaalassa hoidetaan erilaisia vammoja nyrjähdyksistä murtumiin. Sairaalan hoitajina toimivat SPR:n osastojen vapaaehtoiset.

Laboratorio Ytimessä Laiva on lastattu -työpajassa yritetään pitää itse tehdyt pienet folioveneet mahdollisimman täydessä lastissa veden pinnalla. Laboratorio Solussa Hiilidioksidikupla -työpajassa tehdään pilviä saippuakuplien sisälle. Sään salliessa leikitään jättisaippuakuplilla Heurekan etupihalla.  

Ideaverstaalla Pillirakettityöpajassa tehdään paperista ja mehupilleistä paperiraketti, joka puhalletaan matkaan. Raketin saa ottaa mukaan kotiin, joten leikki voi jatkua kotonakin. Ideaverstaalla voi osallistua myös Taiteile tasapaino -pisteen haasteeseen, jossa pääsee kokeilemaan, miten helppoa – tai vaikeaa – on saada esineitä pysymään tasapainossa.

Leikkipäivän erikoisohjelman lisäksi samalla pääsylipulla pääsee tutustumaan kaikkiin Heurekan näyttelyihin ja katsomaan myös planetaarioelokuvia. Heurekan pääsyliput maksavat ennakkoon verkosta ostettuna aikuisille 22 €/kpl ja 5-17vuotiaille lapsille 15 €/kpl. Paikan päällä ostettuna lippujen hinnat ovat 24 € ja 17 €. Alle 5-vuotiaat pääsevät huoltajan mukana maksutta. Tapahtumaan pääsee myös Museokorttilla, Heureka Club -kortilla ja vapaalipuilla.

Lue lisää Heurekan Leikkipäivästä ja sen ohjelmasta tapahtuman verkkosivuilta.

Lisätietoja tapahtumasta:
Tapahtumatuottaja Kirsi Järvinen, puh. 040 5910 918, kirsi.jarvinen@heureka.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapahtumatuottaja Kirsi Järvinen, kirsi.jarvinen@heureka.fi, puh. 040 5910 918.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tiedekeskus Heureka
Tiedepuisto 1
01300 Vantaa

09 8579 288http://www.heureka.fi

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon lähes 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tiedekeskus Heureka

Heurekan Älyä kone! -tapahtumassa 23.9. tutustutaan tekoälyn ja ohjelmoinnin maailmaan29.8.2023 11:06:07 EEST | Tiedote

Tiedekeskus Heurekassa opetellaan lauantaina 23.9. klo 10–18 Älyä kone! -tapahtumassa ohjelmoinnin alkeita sekä tutustutaan hauskalla tavalla tekoälyyn ja robotiikkaan. Tapahtumassa koodataan, harjoitellaan tekoälyn kouluttamista ja siihen tarvittavia taitoja. Luvassa on robottikäsien kouluttamista, koodirannekorun tekemistä, legorobottien tuunaamista ja liikkuvia luurankoja.

I ESERO Finlands tävling når CanSat-burksatelliter en höjd på en kilometer21.3.2023 09:57:03 EET | Tiedote

ESERO Finland och Vetenskapscentret Heureka håller tillsammans i trådarna för en CanSat-tävling. Tävlingen går ut på att de 14–19 år gamla deltagarna för första gången ska skicka upp burksatelliter med hjälp av en bärraket i miniatyr till en höjd på en kilometer. CanSat är en fullt fungerande miniatyrmodell av en satellit som är inrymd i en läskburk och som skickas i väg högt ovanför jorden för att samla in vetenskapliga observationsdata om olika fenomen i atmosfären. Tävlingen går av stapeln i Vasa 30.3–2.4.2023.

ESERO Finlandin järjestämässä kilpailussa lähetetään CanSat-tölkkisatelliitit kilometrin korkeuteen21.3.2023 09:42:42 EET | Tiedote

ESERO Finland ja Tiedekeskus Heureka järjestävät nuorille suunnatun CanSat-kilpailun, jossa lähetetään tölkkisatelliitteja pienoiskantoraketin kyydissä ensimmäistä kertaa kilometrin korkeuteen. CanSat on juomatölkkiin koottu täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka yläilmoissa kerää tutkimuksellista havaintotietoa ilmakehän ilmiöistä. Kilpailu järjestetään 30.3.–2.4.2023 Vaasassa.

101 oppimateriaalia yläkouluille15.3.2023 13:38:50 EET | Tiedote

Miten opettaa yläkoulussa haastavimpia matematiikan, kemian ja fysiikan sisältöjä? Tähän kysymykseen etsittiin vastauksia kansainvälisessä OTA (Online Teaching Advancement) -hankkeessa. Opettajilta eri puolilla Eurooppaa kysyttiin, mihin opetussisältöihin he kaipaisivat apua. Ratkaisuksi luotiin 101 verkossa tarjolla olevaa oppikokonaisuutta, jotka ovat nyt valmiit ja vapaasti käytettävissä niin kouluissa kuin kotonakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme