LOGOMO

Logomon kesänäyttelyssä teoksia yli 30 kotimaiselta ja kansainväliseltä nykytaiteilijalta

Jaa
Turun kesän kulttuuritarjonta täydentyy kansainvälisellä taidenäyttelyllä, kun Logomoon rakentuu kesän ajaksi Suomen suurin nykytaiteen pop up -näyttely. Makasiini Contemporaryn kuratoimassa kattavassa ryhmänäyttelyssä nähdään teoksia nykytaiteen eri kentiltä maalauksen, kuvanveiston ja valokuvan muodossa.
Logomon ABOUT ART 2023 -kesänäyttely esittelee teoksia yli kolmeltakymmeneltä kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta.
Logomon ABOUT ART 2023 -kesänäyttely esittelee teoksia yli kolmeltakymmeneltä kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta.


Logomon ja Makasiini Contemporaryn vuonna 2016 alkanut yhteistyö saa jatkoa. ABOUT ART 2023 -kesänäyttely esittelee teoksia yli kolmeltakymmeneltä kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta. Monipuolinen ja taiteen eri muotoja kattavasti esittelevä näyttely rakentuu Logomon aulatilaan ja on yleisölle avoinna 30.6.–20.8.2023.

– Lahjakkaiden nuorten lupausten yhdistäminen samaan näyttelyyn uransa jo vakiinnuttaneiden konkareiden kanssa on mielenkiintoinen prosessi. On myös palkitsevaa nähdä, miten nuoret pärjäävät kokeneemman taiteilijakaartin rinnalla samassa yhteydessä, kertoo näyttelyn kuratoiva Makasiini Contemporaryn galleristi Frej Forsblom.

Suomen suurin nykytaiteen pop up -näyttely

Logomoon rakennetaan kesän ajaksi näyttävä, yli tuhannen neliömetrin elegantti ja tyylikäs näyttelytila, jossa nykytaiteella on tilaa hengittää ja tulla koetuksi ainutlaatuisella konseptilla Logomon historiallisten seinien sisällä. Näyttelyn teokset ovat pääosin taiteilijoiden uutta tuotantoa ja suurin osa näyttelyyn tulevista teoksista ei ole vielä edes valmistunut.

Kansainvälistä puolta taiteilijakattauksesta edustavat muun muassa nuoremman polven lupaus Kristy M Chan, Englannissa työskentelevä Tomo Campbell sekä tanskalainen Mie Olise Kjærgaard, joiden teoksissa esittävä ja ekspressiivinen ote sekoittuvat kiehtovalla tavalla. Espanjalaisen Jorge Galindon sekä suomalaisen Heikki Marilan väriä ja maalia pursuavat teokset tuovat asetelmamaalauksen ja kasviaiheet nykyaikaan, kun taas ylitodelliset ja mielikuvitukselliset elementit heräävät eloon Petri Ala-Maunuksen maisemamaalauksissa sekä Jasmin Anoschkinin keramiikkaveistoksissa.

– ABOUT ART 2023 -näyttely koostuu sekä taiteilijoista, joiden kanssa olen tehnyt pitkään yhteistyötä että aivan uusista nimistä, joita tullaan näkemään jatkossa myös Makasiini Contemporaryn ohjelmistossa. Logomon näyttely on kuin jättimäinen messuosasto kuratoituna hyvinkin erilaisista taiteiljoista jaoteltuina toimimaan tilallisesti yhdessä, summaa Forsblom.

Näyttely avautuu yleisölle perjantaina 30. kesäkuuta. Näyttely on nähtävillä aina 20. elokuuta asti.

Avoinna ma–la 11–19, su 12–18
Pääsymaksu 10 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet 7 €
Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

ABOUT ART 2023 taiteilijat:

Kotimaiset taiteilijat: Petri Ala-Maunus, Jasmin Anoschkin, Sampo Apajalahti, Jiri Geller, Viljami Heinonen, Roope Itälinna, Eemil Karila, Heikki Marila, Harri Puro, Tiina Pyykkinen, Raisa Raekallio & Misha del Val, Osmo Rauhala, Kimmo Schroderus, Iiu Susiraja ja Katja Tukiainen.

Kansainväliset taiteilijat: Jordi Alcaraz (ES), Ellen Antico (AU), Tomo Campbell (GB), Kristy M Chan (HK), Jonni Cheatwood (US), Jason Craighead (US), Jorge Galindo (ES), Ina Gerken (DE), Florence Hutchings (GB), Jack Kabangu (ZM), Mie Olise Kjærgaard (DK), Nelson Makamo (SA), Mustafa Maluka (SA), Jason Martin (GB), Jin Meyerson (KR), Sarah Morris (US), Les Rogers (US), Emma Stone-Johnson (GB) ja Luis Vidal (ES).

Lisätietoja:

Frej Forsblom
Makasiini Contemporary  
p. 040 540 8748 
frej@makasiinicontemporary.com

logomo.fi 
makasiinicontemporary.com

Avainsanat

Kuvat

Logomon ABOUT ART 2023 -kesänäyttely esittelee teoksia yli kolmeltakymmeneltä kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta.
Logomon ABOUT ART 2023 -kesänäyttely esittelee teoksia yli kolmeltakymmeneltä kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta.
Lataa
Nelson Makamo: Yellow (2022).
Nelson Makamo: Yellow (2022).
Lataa
Jason Craighead: Inevitable Crescendo (2023).
Jason Craighead: Inevitable Crescendo (2023).
Lataa
Jasmin Anoschkin: Strawberry Cherry (2021).
Jasmin Anoschkin: Strawberry Cherry (2021).
Lataa
Jordi Alcaraz: Sheet Music (2023).
Jordi Alcaraz: Sheet Music (2023).
Lataa
Petri Ala-Maunus: Yet To Be Titled (2023).
Petri Ala-Maunus: Yet To Be Titled (2023).
Lataa

Tietoja julkaisijasta

LOGOMO
LOGOMO
Junakatu 9
20100 TURKU

029 123 4800http://www.logomo.fi

Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii vanhassa VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Konserttien lisäksi Logomossa järjestetään kokouksia, seminaareja, kongresseja, teatterinäytöksiä, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityistilaisuuksia. Logomon toimitiloissa, Byråssa ja Konttorissa, työskentelee päivittäin yli 400 ihmistä noin 90 yrityksessä.

Makasiini Contemporary on vuonna 2016 perustettu nykytaiteen galleria Turussa, kulttuurihistoriallisesti merkittävällä alueella, Turun tuomiokirkon kupeessa. Galleria edustaa sekä suomalaisia että kansainvälisiä nuoria ja keskipolven taiteilijoita ja sen näyttelyohjelma koostuu vuosittain nähtävistä 14 näyttelystä esittäen kärkiluokan taitdetta aina maalauksesta valokuvaukseen, piirustukseen sekä kuvanveistoon. Lisäksi galleria osallistuu kansainvälisiin messuihin sekä järjestää taiteilijatapaamisia, tekee yhteistyötä muiden taideinstituutioiden kanssa ja julkaisee kirjoja sekä katalogeja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LOGOMO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme