Basam Books

Edith Whartonin psykologinen ihmissuhdedraama Kielletyt tunteet julkaistaan osana Basam Booksin klassikkosarjaa!

Jaa
Psykologisen realismin mestari Henry James ylisti Kiellettyjä tunteita Whartonin parhaaksi teokseksi.
Kielletyt tunteet (Basam Books 2023)
Kielletyt tunteet (Basam Books 2023)

Edith Whartonin Kielletyt tunteet (The Reef, 1912) on psykologinen ihmissuhdedraama, jonka keskiössä ovat leskeksi jäänyt Anna Leath, hänen nuoruudenrakastettunsa, diplomaatti George Darrow ja nuori nainen nimeltä Sophy Viner.

Anna ja George tapaavat vuosien jälkeen ja rakastuvat uudelleen. George odottaa Annan kutsuvan hänet luokseen vierailulle Ranskan-kotiinsa Givrén linnaan. Kun Anna epäröi sitoutumista, turhautunut George heittäytyy Pariisissa irtosuhteeseen kauniin Sophyn kanssa.

Lopulta Georgen vierailu Annan luokse toteutuu. Ennen heidän avioitumistaan Anna haluaa kuitenkin vielä varmistaa, ettei hänen poikapuolensa Owenin hääsuunnitelmien edessä ole mitään estettä. Kaikki Givréssä odottavat kärsimättöminä, että Owen esittelisi heille morsiamensa. Tämän henkilöllisyyden paljastuminen asettaa Georgen kiusalliseen asemaan ja nostattaa kaikissa osapuolissa tukahdutettujen tunteiden myrskyn.

Edith Wharton (o.s. Jones, 1862–1937) oli yhdysvaltalainen kirjailija, joka oli sekä kriitikkojen että yleisön suosikki. Hän kuvasi hienoston elämää ja yhteiskunnallisia ongelmia, etenkin naisten asemaa. Hänen tunnetuin teoksensa on Viattomuuden aika (1920). Wharton sai ensimmäisenä naiskirjailijana Pulitzer-palkinnon ja Yhdysvaltojen tiede- ja kirjallisuusakatemian kultamitalin. Psykologisen realismin mestari Henry James ylisti Kiellettyjä tunteita Whartonin parhaaksi teokseksi.

Teoksen on suomentanut Antti Immonen, joka on kääntänyt kymmeniä tietokirjoja ja romaaneja, muun muassa monia romantiikan ajan klassikoita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappalepyynnöt:


Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

Kielletyt tunteet (Basam Books 2023)
Kielletyt tunteet (Basam Books 2023)
Lataa
Kielletyt tunteet (Basam Books 2023)
Kielletyt tunteet (Basam Books 2023)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme