Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Servicetelefonnumren för mun- och tandvården i Västra Nylands välfärdsområde ändras under april

Dela

Centrala ärenden

  • De kommunspecifika telefonnumren för mun- och tandvården i Västra Nylands välfärdsområde ändras till enhetliga telefonnummer för välfärdsområdet.
  • Ändringarna görs stegvis under tiden 18–27.4.2023.
  • Välfärdsområdets gemensamma telefonnummer som börjar med 029 151 tas i bruk och ersätter de servicetelefonnummer som tidigare använts i kommunerna som börjar med 09 och 019.
  • Det aktuella telefonnumret finns alltid på vår webbplats på varje tjänsts egen sida. På webbplatsen upprätthålls dessutom en tidtabell för framtida ibruktagande av välfärdsområdets servicetelefonnummer.
  • Ändringen är en del av förenhetligandet av välfärdsområdets servicetelefonnummer. Största delen av hälsostationernas telefonnummer för tidsbokning byts ut först under hösten 2023.

Mun- och tandvårdens servicetelefonnummer ändras en kommun i taget under april

Inom mun- och tandvården, det vill säga i bl.a. tandvårdens tidsbokning och rådgivningsnummer, sker ändringarna 18–27.4.2023.

Ändringarna hör ihop med förenhetligandet av välfärdsområdets servicetelefonnummer och ibruktagandet av områdets gemensamma system för återuppringning.

Det aktuella telefonnumret finns alltid på välfärdsområdets webbplats. När man ringer till det gamla numret hörs under tre månaders tid en inspelning som anger det nya servicenumret.

Ändringarna gäller service- och rådgivningstelefonnummer som börjar med 09 och 019 och återuppringning, samt till exempel textmeddelandenummer för hörselskadade.

Varför görs ändringarna?

Ändringarna görs för att servicen som fås per telefon ska vara enhetlig för alla klienter i välfärdsområdet. Ändringarna gör det också lättare att hitta rätt telefonnummer.

Tänk om kunden till exempel skulle ringa till det gamla numret som hen antecknat i sin anteckningsbok, efter att numret har ändrats?

När man ringer det gamla numret efter att numret har ändrats hörs ett meddelande om att numret har ändrats. I meddelandet anges det nya numret på finska, svenska och engelska. Därefter avbryts samtalet. Meddelandet hörs då man ringer det gamla numret under tre månaders tid, varefter numret tas ur bruk helt.

Aktuella och gällande telefonnummer finns alltid på vår webbplats på respektive tjänsts egen sida. Om en invånare inte har möjlighet att kontrollera telefonnumret på webbplatsen betjänar välfärdsområdets kundtjänst för invånare på numret 029 151 2000 (vardagar kl. 8–16, 0,084 €/min)

Nyckelord

Dokument

Om

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Följ Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Förhandlingsresultat om Västra Nylands välfärdsområdes servicesstrategi2.10.2023 10:13:06 EEST | Tiedote

Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté har i sina förhandlingar nått enighet om servicestrategin. I servicestrategin beslutar man om riktlinjerna för utvecklingen av servicen och verksamheten och om målen för förändringen av verksamheten. Målet är att ordna och utveckla servicen för invånarna på ett hållbart sätt. – Det är fint att man i förhandlingarna om servicestrategin lyckades nå ett brett politiskt samförstånd om principerna och riktlinjerna som styr ordnandet och utvecklingen av servicen i vårt välfärdsområde. Alla politiska grupper har godkänt förhandlingsresultatet, säger ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté Mervi Katainen (Saml), som ledde förhandlingarna. Västra Nylands välfärdsområdes första servicestrategi har utarbetats i samverkan med vår personal och med invånarna och de viktiga intressentgrupperna i området. – Välfärdsområdena befinner sig i en ekonomiskt utmanande situation. I servicestrategin söks lös

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum