NoHo Partners Oyj

Suomalaiset haluavat laadukkaita hampurilaisia – nopeasti kasvava Friends & Brgrs vastaa kysyntään avaamalla uusia ravintoloita eri puolille Suomea

Jaa
MEDIATIEDOTE 28.4.2023 KLO 9.00

NoHo Partnersin omistama Friends & Brgrs -hampurilaisketju on laajentanut toimintaansa viimeisen kahden vuoden aikana nopeasti, ja lisää avauksia on luvassa eri puolille Suomea. Friends & Brgrs:lla on suomalaisten kuluttajien keskuudessa pikaruokaravintoloiden paras maine.

Suomalaisen Friends & Brgrs premium-hampurilaisketjun nopea laajentuminen ympäri Suomea kertoo kuluttajien kiinnostuksesta laadukkaita hampurilaisia kohtaan. Yhteensä ravintolaketjulla on jo 24 ravintolaa ja ravintolamäärää kasvatetaan Suomessa lähivuosina 60:een, joka kasvattaisi ketjun liikevaihdon noin 21 miljoonasta eurosta vuonna 2022 60 miljoonaan euroon. Ketju työllistää tällä hetkellä noin 450 työntekijää.

Tavoitteena tarjota maailman parhaita kotimaisia annoksia

Friends & Brgrs on tänä vuonna avannut uudet ravintolat Raisiossa ja Kokkolassa, jossa ketjun ensimmäinen autokaistaravintola on pärjännyt yli odotusten. Autokaistapisteiden määrää halutaankin erityisesti kasvattaa. Vuoden 2023 tuleviin avauksiin lukeutuu uusia paikkakuntia, kuten Joensuu, ja Messukeskuksen kokonaisuus, jossa vierailee vuosittain noin miljoonaa kävijää. Tälle vuodelle on etsinnässä vielä muutama ravintola-avaus, jotta kymmenen vuosittaisen avauksen tavoite täyttyisi.

“Suomessa, kuten Euroopassa yleisesti, ihmiset haluavat syödä parempia, kotimaisista ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja hampurilaisia. Meille on ensiarvoisen tärkeää tarjota kuluttajille paras mahdollinen hampurilaiskokemus. Meidän tavassamme tehdä hampurilaisia korostuu tuoreen kotimaisen lihan jauhaminen pihviksi sekä joka päivä paikan päällä leivottu tuore sämpylä”, kertoo NoHo Partnersin fast food-liiketoiminnan johtaja Tuomas Piirtola.

Friends & Brgrs -ravintolan konseptin kannattavan kasvun taustalla on helposti monistettava liiketoimintamalli, tarkkaan mietitty johtamis- ja operatiivinen prosessi, tehokkaat hankinnat sekä oikeanlaiset kauppapaikat. Näiden tekijöiden tukemana viime vuosien talouden heilahtelut eivät ole heijastuneet ketjun toimintaan, vaan Friends & Brgrs kasvoi kannattavasti läpi koronavuosien.

Friends & Brgrs:lla pikaruokaravintoloiden paras maine Suomessa

Taloustutkimus julkaisi marraskuussa 2022 tutkimuksen, joka käsitteli suomalaisten pikaruokaravintoloihin liittyviä asenteita ja kulutustottumuksia. Tutkimuksen kokonaismielikuvan voittajaksi nousi Friends & Brgrs.

Pikaruokaravintoloiden vertailusta käy ilmi, että suomalaiset ovat entistä kiinnostuneempia siitä, mitä he syövät ja miltä ruoka maistuu. Maku on tutkimuksen mukaan tärkein valintakriteeri hampurilaisravintolaa valittaessa.

Mielikuvatekijöitä arvioitaessa Friends & Brgrs nousi verrokkiryhmänsä kärkeen. Tutkimuksen arvioituja mielikuvatekijöitä ovat esimerkiksi tuotteiden tuoreus, valikoiman monipuolisuus, henkilökunnan palveluhalukkuus ja tilojen siisteys.

Lisätietoja:

Tuomas Piirtola, Fast Food -liiketoiminnan johtaja
tuomas.piirtola@noho.fi
+358 40 768 2438

Friends & Brgrs on suomalainen pikaruokaravintolaketju, jonka ensimmäinen ravintola avattiin 2014 Pietarsaaressa. Vuonna 2023 ketjulla on 24 ravintolaa ympäri Suomea. Ravintolayhtiö NoHo Partners osti enemmistöosuuden Friends & Brgrs -ketjusta vuonna 2020. Emoyhtiön tavoitteena on nostaa Friends & Brgrs Suomen kiinnostavimmaksi ja nopeimmin kasvavaksi hampurilaisbrändiksi.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

NoHo Partners Oyj
NoHo Partners Oyj
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 Tampere

NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana Nasdaq Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Sea Horse, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi, Friends & Brgrs, Campingen ja Cock’s & Cows. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 100 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Yhtiö tavoittelee 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2024 loppuun mennessä. Yhtiön visiona on olla Pohjois-Euroopan johtava ravintolayhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta NoHo Partners Oyj

Toni Niemi siirtyy Hotel Kämpistä johtamaan NoHo Partnersin ravintolatoimia Helsingin Messukeskuksessa29.3.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

NoHo Partners Oyj NIMITYSUUTINEN 29.3.2023 KLO 9.00 Toni Niemi siirtyy Hotel Kämpistä johtamaan NoHo Partnersin ravintolatoimia Helsingin Messukeskuksessa NoHo Partners on nimittänyt Toni Niemen Helsingin Messukeskuksen ravintoloiden operatiiviseksi johtajaksi 17.4.2023 alkaen. NoHo Partners vastaa Messukeskuksen ravintolatoimista heinäkuusta alkaen. Tonilla on monipuolinen kokemus Helsingin laadukkaimpien ravintolakokonaisuuksien johtamisesta muun muassa Savoyssa, Katajanokan Kasinolla sekä Finlandia-talossa, joiden lisäksi hän on toiminut Kanresta Oy:n johtoryhmän jäsenenä kehitysjohtajan tehtävissä. Toni siirtyy Messukeskukseen Hotel Kämpin Food & Beverage Directorin työtehtävistä. Messukeskus on Suomen suurin messu-, kokous- ja kongressikeskus, jonka järjestämissä kotimaisissa sekä kansainvälisissä tapahtumissa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Yhteistyö Messukeskuksen kanssa lukeutuu suuriin kaupunkihankkeisiin, jotka muodostavat yhden NoHo Partnersin 400 miljoonan euron

NoHo Partnersin Q1-Q4 2022-tulosinfo torstaina 16.2.2023 klo 10.00 Ravintola Café Savoyssa3.2.2023 13:00:00 EET | Tiedote

NoHo Partners Oyj SIJOITTAJAUUTINEN 3.2.2023 klo 13.00 NoHo Partnersin Q1-Q4 2022-tulosinfo torstaina 16.2.2023 klo 10.00 Ravintola Café Savoyssa NoHo Partners Oyj julkistaa tilinpäätöstiedotteensa ajalta 1.1.–31.12.2022 torstaina 16.2.2023 noin klo 8.00, jonka jälkeen se on luettavissa osoitteessa www.noho.fi. Yhtiö järjestää tulosinfotilaisuuden tiedotusvälineille, analyytikoille ja sijoittajille samana päivänä klo 10.00-11:00 Ravintola Café Savoyssa (Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki). Tilaisuudessa NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström esittelee tilikauden tuloksen ja tärkeimmät tapahtumat sekä kertoo yhtiön liiketoiminnan nykytilasta ja näkymistä. Tulosinfo on lisäksi seurattavissa suoran webcast-lähetyksen kautta osoitteessa https://noho.videosync.fi/q4-2022-result. Tilaisuuden aikana kysymyksiä voi esittää verkon välityksellä. Tilaisuuden kieli on suomi, ja sen taltiointi on saatavilla yhtiön verkkosivuilla myöhemmin samana päivänä. Tilaisuudessa on tarjolla aamiainen klo

NoHo Partners Helsingin Messukeskuksen pääravintoloitsijaksi18.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

NoHo Partners Oyj SIJOITTAJAUUTINEN 18.1.2023 KLO 8.00 NoHo Partners Helsingin Messukeskuksen pääravintoloitsijaksi Ravintolayhtiö NoHo Partners on valittu Helsingin Messukeskuksen pääravintoloitsijaksi 1.7.2023 alkaen. Messukeskus on Suomen suurin messu-, kokous- ja kongressikeskus, jonka järjestämissä kotimaisissa sekä kansainvälisissä tapahtumissa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Messukeskuksen ravintolatoiminnan kokonaismyynti on noin 15 miljoonaa euroa vuodessa. Yhteistyö Messukeskuksen kanssa lukeutuu suuriin kaupunkihankkeisiin, jotka muodostavat yhden NoHo Partnersin 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2024 tavoittelevan kannattavan kasvustrategian kulmakivistä. Yhtiön tapahtumiin ja elämyksiin keskittyvän liiketoimintayksikön, NoHo Eventsin, tavoitteena on johtava asema Pohjoismaissa. ”Suuret yleisötapahtumat, kuten kongressit, messut, konsertit ja isot urheilutapahtumat ovat ravintolaliiketoiminnalle hyvin kannattava ja kehittyvä markkina. Tähän segmenttiin ole

NoHo Partnersin Q1-Q3 2022-tulosinfo tiistaina 8.11.2022 klo 10.00 Ravintola Teatterin Kellobaarissa28.10.2022 13:00:00 EEST | Kutsu

NoHo Partners Oyj SIJOITTAJAUUTINEN 28.10.2022 klo 13.00 NoHo Partnersin Q1-Q3 2022-tulosinfo tiistaina 8.11.2022 klo 10.00 Ravintola Teatterin Kellobaarissa NoHo Partners Oyj julkistaa osavuosikatsauksensa ajalta 1.1.–30.9.2022 tiistaina 8.11.2022 noin klo 8.15, jonka jälkeen se on luettavissa osoitteessa www.noho.fi. Yhtiö järjestää tulosinfotilaisuuden tiedotusvälineille, analyytikoille ja sijoittajille samana päivänä klo 10.00 Ravintola Teatterin Kellobaarissa, osoitteessa Pohjoisesplanadi 2, 00130 Helsinki. Tilaisuudessa NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström esittelee katsauskauden tuloksen ja tärkeimmät tapahtumat sekä kertoo yhtiön liiketoiminnan nykytilasta ja näkymistä. Tulosinfo on lisäksi seurattavissa suoran webcast-lähetyksen kautta osoitteessa https://noho.videosync.fi/2022-q3-results. Tilaisuuden aikana kysymyksiä voi esittää verkon välityksellä. Tilaisuuden kieli on suomi, ja sen taltiointi on saatavilla yhtiön verkkosivuilla myöhemmin samana päivänä. Tilaisuudes

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme