Johnny Kniga

Johnny Knigan syksyn 2023 kirjat on julkistettu

Jaa

Johnny Knigan kirjasyksy tarjoaa koskettavia rakkaustarinoita, vaikeita äitisuhteita ja monta kurkistusta kulissien taa. Kuulemme niin muusikko Eicca Toppisen, entisen Nickelodeon-lapsitähden kuin Karhunkaatajan tyttärien tarinat.  

Tietokirjallisuus

Eicca – Yhdistävä tekijä kertoo Apocalyptica-yhtyeen nokkamiehen ja kansainvälisesti tunnetuimman sellistimme tarinan Petri Silaksen ja Eicca Toppisen sanoin. Sibelius-Akatemian kasvatti tunnetaan musiikkigenrejä yhdistävänä taiteilijana, mutta keikkaelämän lisäksi hän eli pitkään ihan tavallista perhe-elämää. Silas vastaa myös teoksen englanninnoksesta, joka ilmestyy samaan aikaan suomenkielisen kirjan kanssa.

Marjo Leinosen ja Tommi E. Virtasen Punaisia päin kertoo omaperäisen rock- ja blueslaulaja Marjo Leinosen matkasta kajaanilaisesta duunariperheestä 1980-luvun Helsingin musiikkipiireihin ja rockin vanhemmaksi valtionaiseksi. Omaelämäkerta kuvaa rehellisesti myös riittämättömyyden tunnetta, päihdekierrettä ja mielen horjahduksia.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Jennette McCurdyn Onneksi äitini kuoli on koskettava mutta myös aidosti hauska kertomus siitä, miten äitinsä unelmaa toteuttaneen lapsitähden oma elämä voi alkaa vasta kaikkea kontrolloineen äidin kuoleman jälkeen.

Jengipomon monta elämää kertoo Riku Aallon vaiheet rauhanturvaajasta United Brotherhood -jengin johtohahmoksi, joka lopulta ilmiantoi itsensä ja teki parannuksen. Aalto on kirjoittanut teoksen yhdessä Seppo Lampelan kanssa.

Millainen on maailman nuorimman diktaattorin suljettu, vararikon partaalla oleva maa? Korean niemimaan kulttuuriin erikoistuneen dokumentaristi–toimittaja Jouni Hokkasen tietokirja Pienen rakettimiehen maa – Pohjois-Korea Kim Jong-unin valtakaudella raottaa, miten eriarvoista elämä miinoitetun rajan takana on.

Markus Tiittula kiersi Eurooppaa ja Yhdysvaltoja selvittäessään, miten uskontoa käytetään lyömäaseena politiikassa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Lukuisien haastattelujen ja selvitystyön tuloksena syntyi tietokirja Jumalakortti – Uskonnon ja politiikan epäpyhä liitto.

Lottaliina Pokkisen Altavastaajan neuvotteluopas on käytännönläheinen kirja neuvotteluissa menestymiseen, taloudellisesta asemasta ja tittelistä riippumatta. Viulistin ja juristin koulutuksen saanut Pokkinen toimii Suomen eturivin taiteilijoita edustavana ammattineuvottelijana.

Pistooli Guccin laukussa – Räp ja rikollisuus Suomessa ja Ruotsissa -teos pureutuu gangstaräppiin vaarallisine lieveilmiöineen. Tekijäkaksikko Janne Huuskosella ja Janne Ranisella oli ainutlaatuinen pääsy kulissien taa molemmissa maissa.

Ken Croken ja Dave Wedgen Pahan matkassa – Kuinka soluttauduin prosenttijengiin kertoo huumepoliisina toimineen, perheellisen Croken kahden vuoden mittaisesta peitetehtävästä Long Islandin Pagan’s MC:ssä.

Kaunokirjallisuus

Eino Nurmiston ensimmäinen romaani Vuoden nuori taiteilija on kuvaus pitkän sairastelun jälkeisestä unelmien kesästä, joka tuo päähenkilön elämään kiihkeän suhteen. Samalla se kertoo erilaisena kasvamisesta ja oman paikan loputtomasta etsimisestä.

Ruotsalaisen Anneli Jordahlin Karhunkaatajan tyttäret kertoo kouluja käymättömien, korpimetsässä kasvaneiden siskosten rymistelystä nyky-yhteiskunnan keskelle vanhempien kuoltua. Seitsemästä veljeksestä inspiroitunut romaani on Jordahlin ensimmäinen suomennettu teos, ja sen riemukas vastaanotto Ruotsissa poiki myös August-ehdokkuuden.

Jällivaarasta kotoisin olevan saamelaisen Ella-Maria Nuttin esikoisromaani Pohjoisessa kahvi on juotu mustana on sydämeen käyvä, jännittäväkin kuvaus äidistä, joka pyrkii kohtaamaan kotoa kauas muuttaneen tyttärensä, joka puolestaan pyrkii itsenäisyyteen.

Mikko-Pekka Heikkisen hiljattain TV-sarjanakin ilmestynyt Poromafia saa jatkoa osassa 2, jossa Nelihangan suvun patriarkka ja esikoispoika ottavat uudestaan yhteen moottorikelkkojen päristessä.

Syndikaatti-esikoisellaan vakuuttanut entinen poliisi Jari ”Raato” Raatikainen jatkaa rikollisjärjestön ja korruptoituneiden virkamiesten petoksista kertovaa, tositapahtumiin perustuvaa tarinaa romaanissa Valtapeli.

Kiestinki – Motti 1941 on Pekka Jaatisen uusin sotaromaani, joka pohjautuu tapahtumiin ja taisteluihin Murmanskin radan katkaisemiseksi jatkosodan aikana.

Jo Nesbølta saadaan Pimeyden talo -niminen kauhutrilleri, jossa todellisuus ja mielikuvitus tuntuvat sekoittuvan, kun 13-vuotiaan päähenkilön elämä suistuu raiteiltaan. Nesbø onnistuu jälleen ahmaisemaan ja yllättämään lukijan viimeisille sivuille asti.

Malin Persson Gioliton jännärissä Sinun käsissäsi lähiön teinien elämää hallitsevat huumekauppa ja väkivalta, johon niin viranomaisten kuin vanhempien on vaikea puuttua.

Mies, joka rakasti järjestystä -esikoisestaan tunnettu Fredrik Backman kertoo Voittajat-romaanissa koskettavasti pienen kiekkokaupungin ihmisistä ja heitä varjostavasta surusta. 

Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogialla koskettanut Jonas Gardell on kirjoittanut tositapahtumiin perustuvan, 1800-luvun jälkipuolelta alkavan historiallisen romaanin Oikeus rakkauteen, joka kertoo miesten välisen romanttisen onnen mahdottomuudesta. Teoksen taustalta löytyy Pontus Wiknerin (1837–1888) teksti Psykologisia tunnustuksia.

Johnny Knigan katalogiin voi tutustua täällä: https://issuu.com/kirja/docs/johnny_kniga_syksy_2023

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Johnny Kniga
Johnny Kniga
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.johnnykniga.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny Kniga

Johnny Kniga julkaisee Britney Spearsin muistelmat suomeksi 24. lokakuuta1.8.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Britney Spearsin muistelmat ilmestyvät suomeksi samaan aikaan englanninkielisen alkuteoksen kanssa. Johnny Kniga -kustantamo julkaisee muistelmat nimellä Nainen minussa. ”Britney kertoo uskomattoman tarinansa rohkeasti ja suurella lämmöllä, mikä on jo itsessään saavutus kaiken hänen kokemansa jälkeen”, Johnny Knigan kustantaja Jaakko Pietiläinen toteaa. Nainen minussa kertoo kuuluisuudesta, rakkaudesta ja pyristelystä vapauteen. Se kertoo teini-ikäisenä maailmanmaineeseen nousseesta laulajasta, josta tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ja seuratuimmista artisteista. Spears avautuu kirjassaan paitsi myrskyisistä käänteistä urallaan ja yksityiselämässään myös musiikin parantavasta voimasta, ja siitä, millaisen matkan hän on kulkenut kasvaakseen naiseksi, joka hän nyt on. Kesäkuussa 2021 Britney Spears puhui holhoustaan koskevassa julkisessa oikeudenkäynnissä. Lausunto kosketti ihmisiä ympäri maailmaa ja nosti esiin edunvalvontaa ja holhousjärjestelyjä koskevien lakien epäkohdat Y

TIEDOTE: Johnny Knigan kevään 2023 kirjat on julkistettu15.11.2022 12:00:00 EET | Tiedote

Johnny Knigan tulevan kevään lista vie lukijat estradeille ja kulisseihin, treffeille ja antiikkikauppaan, selliin ja parkkipaikalle sekä moniin muihin ulottuvuuksiin. Tietokirjallisuus Huikean, 60-vuotisen uran tehneen Katri Helena Kalaojan kauan odotettu elämäkerta ilmestyy huhtikuussa. Katri Helena – Laulaja on Elina Hirvosen kirjoittama teos, jossa Suomen menestyneimpiin kuuluva artisti kertoo tarinansa omasta näkökulmastaan ja omalla äänellään. Virpi Salmi on kirjoittanut toisen voimanaisen tarinan kirjassa Mahdotonta – BYPIAS. Unelma, jonka ei pitänyt toteutua. Pia Erlund oli kampaajana työskentelevä yksinhuoltajaäiti perustaessaan vaatebrändin ilman minkäänlaista muotialan kokemusta. Tänään BYPIAS on kymmenen miljoonan liikevaihtoa tekevä kansainvälinen yritys. Suomalaiset rekkakuskit kertovat parhaat tarinansa Lamppu Laamasen Tonneja takana -kirjassa, jossa kalanperkeet kulkevat Portugaliin ja sauna Saddam Husseinille. Tutkija Elina Westinen on koonnut etnisiin vähemmistöihin k

Jo Nesbøn uuden Harry Hole -romaanin suomennos ilmestyy lokakuussa5.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Norjalaiskirjailijan palkittu rikosromaanisarja jatkuu odotetulla 13. osalla. Suomennoksen nimi on Verikuu ja se ilmestyy 27.10.2022. Edellisen Harry Hole -romaanin ilmestymisestä tulee kuluneeksi kolme vuotta. Verikuu tarjoaa jälleen tiukkaotteista jännitystä ikonisen Harry Hole -rikostutkijahahmon seurassa. Tarinan alkuasetelmassa terävä mutta alkoholisoitunut päähenkilömme on paennut Los Angelesiin aikomuksenaan juoda itsensä hengiltä. Selvinä hetkinään hän kuitenkin yrittää auttaa ikääntyvää näyttelijätärtä, Lucillea, joka on velkaantunut huumekartellille. Samaan aikaan Oslossa kaksi tyttöä löydetään murhattuina. Tutkinnanjohtaja haluaisi Harryn tiimiinsä, mutta poliisijohto ei hyväksy yhteistyötä. Kun murhista epäilty kiinteistöpohatta lupaa nimensä puhdistamisesta palkkion, Harrylle tarjoutuu mahdollisuus kuitata Lucillen velat. Juuri Harry Hole -romaanit ovat tehneet Jo Nesbøsta yhden maailman suosituimmista kirjailijoista. Myös Suomessa aiemmat sarjan romaanit ovat liki poikkeu

Johnny Knigan syksyn 2022 kirjat on julkistettu12.4.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Johnny Knigan tulevan syksyn lista on monipuolinen kattaus valloittavia elämäkertoja, tietokirjoja väkivallasta ja laitakatujen ihmisistä sekä vetävää kaunokirjallisuutta kotimaasta, Ruotsista ja Norjasta. Tietokirjallisuus Jukka Hildén valloitti viihteen huippuja, paloi loppuun ja palasi takaisin. Jani Niipolan kirjoittama Kivun perintö on tarina perheestä, rakkaudesta, Duudsoneista ja työstä sekä varsinkin siitä, mitä tapahtuu, kun ne kaikki ovat yhdelle miehelle liikaa. Sami Kuuselan Pohjalta – Happoradion tarina kertoo parikymppisen yhtyeen ja sen pipopäisen hittinikkarin, Aki Tykin, koskettavan tarinan. Se kuvaa, miten oman paikan löytyminen on joskus yhtä vuoristorataa ja millaisia tunteita kaiken sen jälkeen herää. Palkitun tutkivan toimittajan Diamant Salihun ajankohtainen ja sydämeen iskevä tietokirja Kunnes kaikki kuolevat sukeltaa Tukholman lähiöihin, missä lasten ja nuorten jengit taistelevat maineesta, vallasta ja huumemarkkinoista tuliasein ja sosiaalisessa mediassa. Silj

Johnny Knigan kevään 2022 kirjat on julkistettu16.11.2021 14:00:00 EET | Tiedote

Muusikkona, ihmisoikeusaktivistina ja TV-persoonana tunnetun Mikko Kuustosen Omaelämäkerta yhdistää ensimmäistä kertaa kirjan, äänimaiseman ja albumillisen uusia lauluja. Tunteikas kokonaisuus avaa Kuustosen kokemuksien ja kappaleiden kautta, kuka hän on rooliensa ulkopuolella. 1795 on Niklas Natt och Dagin historiallisen trillerisarjan odotettu kolmas ja viimeinen osa. Tarina alkaa tukholmalaisessa orpokodissa tehdystä murhapoltosta, jossa sata lasta on palanut kuoliaaksi, ja teko halutaan kostaa. Jari Raatikainen on entinen poliisi ja Syndikaatti on hänen esikoisteoksensa. Tositapahtumiin perustuva tarina näyttää, miten järjestäytyneen rikollisuuden lonkerot ulottuvat Suomessa yritystoimintaan. Ruotsissa palkitun kulttuuritoimittaja–kirjailija Tone Schunnessonin kirja Päivät, päivät, päivät kertoo keski-ikää lähestyvästä, mahdollisuutensa mokanneesta naisesta. Luvassa on hillitön kujanjuoksu romahtaneen talouden, parisuhteen ja some-imagon pelastamiseksi. Kirjasta on tekeillä elokuva

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme