Docendo

Matti Poutvaaran tarinan ja kuvien kautta herää henkiin menneen ajan Suomi, jota ei enää ole

Jaa
Antti Vallius on koostanut tunnetun suomalaisen valokuvaajan Matti Poutvaaran kiehtovan elämän Pilvien kuvaaja -teokseen. Kirjan julkaisun yhteydessä avataan Etelä-Karjalan museoon samanniminen näyttely. Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen ja näyttelyn avajaisiin perjantaina 28.4. klo 16–19 Etelä-Karjalan museoon, Lappeenrannan Linnoitukseen!
Pilvien kuvaaja julkaistaan 28.4.
Pilvien kuvaaja julkaistaan 28.4.

Miten itseoppineesta Puolustusvoimien valokuvausteknikosta, Matti Poutvaarasta (1909–1989), kasvoi yksi Suomen jälleenrakennuskauden tunnetuimmista ja tuotteliaimmista maisema- ja kotiseutuvalokuvaajista? Poutvaaran pitkää uraa luotaava teos vie lukijan matkalle, jossa liikutaan mm. Karjalan maisemista Lappiin, sodista ja ilmavoimien tiedustelusta kameraseuroihin sekä valokuvakirjoista ja postikorteista kotimaan matkailun edistämiseen.

Kirja avaa myös näkökulmia 1900-luvun suomalaiseen valokuvauksen historiaan ja luo ainutlaatuisen ajankuvan menneestä Suomesta.

FT Antti Vallius on taidehistorian tutkija. Kirjoissaan ja tutkimuksissaan hän on ollut kiinnostunut erityisesti maisemaan ja valokuvaukseen liittyvistä teemoista sekä ylipäänsä ympäristön kuvallisesta esittämisestä.

Antti Vallius: Pilvien kuvaaja – Matti Poutvaaran elämä ja taide (Docendo 2023), sidottu, 336sivua.

Kirjan julkistamistilaisuus ja näyttelyn avajaiset perjantaina 28.4.2023

Tilaisuus Etelä-Karjalan museossa, Lappeenrannan Linnoituksessa klo 16–19, osoite Kristiinankatu 15. Tapahtumaan vapaa pääsy.
Ohjelmassa Museon tervehdys Pilvien kuvaaja -kirjan julkistaminen ja näyttelyn esittely.

Kirjailija Antti Vallius on haastateltavissa avajaisia edeltävänä päivänä to 27.4. museon tiedotustilaisuudessa klo 10 alkaen. Haastatteluvaraukset: tiedotus@docendo.fi

Pilvien kuvaaja – Matti Poutvaaran elämä ja taide -näyttely esillä Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannan Linnoituksessa 29.10.2023 asti.

Arvostelukappaletiedustelut:
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kysy ennakkoon kirjan sähköistä vedosta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pilvien kuvaaja julkaistaan 28.4.
Pilvien kuvaaja julkaistaan 28.4.
Lataa
Lataa
Antti Vallius.
Antti Vallius.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Riku Keski-Rauskan kirja kertoo, kuinka politiikan kovat paineet veivät traagisesti aikakautensa kärkipoliitikon Juha Vikatmaan17.4.2024 02:00:00 EEST | Tiedote

Riku Keski-Rauskan Kasvonsa peittänyt mies – Juha Vikatmaan elämä -teoksen julkistustilaisuus järjestetään keskiviikkona 17.4. klo 13.00–14.30 Helsingissä, Ravintola Ostrobotnian Topelius-salissa, osoitteessa Museokatu 10. Tietokirjailija Riku Keski-Rauskaa on tilaisuudessa haastattelemassa toimittaja Tapani Ruokanen. Ennakkoilmoittaudu mukaan 14.4. mennessä.

Arto Luukkasen kirja kysyy: Miten Putin laski kaiken väärin ja romahdutti Venäjän. Mihin suuntaan Venäjä kulkee, jos ja kun väkivalta hiipii sen sisälle?11.4.2024 02:00:00 EEST | Tiedote

Arto Luukkasen Putinin perukirja -tietoteoksen julkistustilaisuus järjestetään torstaina 11.4. klo 13.00–14.30 Helsingissä, Ravintola Ostrobotnian Topelius-salissa, osoitteessa Museokatu 10. Tietokirjailija Arto Luukkasta on tilaisuudessa haastattelemassa kansanedustaja Teemu Keskisarja. Ennakkoilmoittaudu mukaan 7.4. mennessä tiedotteen linkistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye