Akava ry

Akavan työmarkkinajohtajaksi Ville Kopra

Jaa
Akavan uusi työmarkkinajohtaja on valtiotieteiden maisteri Ville Kopra. Akavan hallitus päätti valinnasta kokouksessaan 18. huhtikuuta 2023. Hän aloittaa uudessa tehtävässään Akavassa 7. elokuuta valtioneuvoston kanslian asettaman karenssin jälkeen.

Kopra on toiminut valtiosihteerin tehtävässä työ- ja elinkeinoministeriössä päättyneellä hallituskaudella. Tämän lisäksi hän on hoitanut ulkomaankauppa- ja kehitysministerin valtiosihteerin tehtäviä. Kopra on työskennellyt aiemmin palkansaajaliikkeessä tutkijana ja ekonomistina sekä ajatuspajan toiminnanjohtajana. Hän on ollut konsulttiyhtiön osakkaana sekä valtiovarainministerin ja työministerin erityisavustajana.

– Olen iloinen mahdollisuudesta siirtyä Akavan palvelukseen. Hyvinvointi syntyy työstä. Työn tuottavuuden lisääminen edellyttää kuitenkin parempaa työelämän laadun kehittämistä yhteistyössä eri osapuolten kanssa. Työmarkkinajärjestelmämme tuottaa tuloksia, mutta vaatii myös päivittämistä ennakoitavuuden parantamiseksi, luonnehtii Kopra.

Työmarkkinajohtajan vastuualueeseen kuuluvat muun muassa työelämän ja työmarkkinoiden lainsäädäntö sekä niihin liittyvä vaikuttamistyö, työmarkkinajärjestelmän kehittäminen, eläkepolitiikka ja sosiaaliturva-asiat.

– Ville Kopra tuntee erinomaisesti työmarkkinakentän ja valtioneuvoston toiminnan sekä poliittisen päätöksenteon. Hänen laaja osaamisensa ja työkokemuksensa vahvistaa hyvin toimistoamme. Toivotan Villen tervetulleeksi koko Akava-yhteisön puolesta, sanoo Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.


Yhteystiedot

Ville Kopra, puh. 040 826 1358
Maria Löfgren, puh. 040 568 2798

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Akava ry
Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Budjettiriihessä ei rakennettu riittävästi pohjaa osaamis- ja koulutustason nostolle19.9.2023 22:21:25 EEST | Tiedote

Akava pitää hyvänä, että budjettiriihen linjauksilla varmistetaan valtion lupaus tutkimus- ja kehitysinvestointien julkisesta rahoituksesta. TKI-osaajien saatavuuden turvaamiseksi on myönteistä, että rahoitusta kohdennetaan korkeakouluille enemmän kuin ennen riihtä oli esitetty. Akava on pettynyt siihen, että tarvittavat panostukset osaamis- ja koulutustason nostoon jäivät pitkälti tekemättä.

Akava: Työmarkkinoiden kriisiytyminen pitää välttää – ehdotamme sopimisen tietä maan hallitukselle11.9.2023 18:30:03 EEST | Tiedote

Akava katsoo, että maan hallituksen suunnittelemat työelämäuudistukset vähentävät ennennäkemättömällä tavalla palkansaajien mahdollisuuksia neuvotella tärkeistä työehdoista ja puolustaa oikeuksiaan. Akava suhtautuu hallituksen työelämälinjauksiin kriittisesti ja erittäin torjuvasti, mutta ehdottaa sopimisen tietä, jotta työmarkkinoilla ei ajauduta kriisiin. Akavan hallitus käsitteli ajankohtaista tilannetta ja määritteli kantansa työlainsäädäntöesityksiin kokouksessaan 11. syyskuuta Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme