Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rovaniemen perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon valvonta jatkuu – Lapin aluehallintovirasto selvittää hoitoon pääsyn tilannetta

Jaa
Lapin aluehallintovirastoon on alkuvuonna 2023 tullut useita yhteydenottoja, jotka koskevat perusterveydenhuoltoa ja suun terveydenhuoltoa Rovaniemellä. Näiden palveluiden järjestämisvastuu on 1.1.2023 siirtynyt Lapin hyvinvointialueelle. Aluehallintovirastoon tehtyjen epäkohtailmoitusten perusteella on syytä epäillä, että hoitoon pääsy ei edelleenkään kaikilta osin toteudu kiireettömän eikä kiireellisen hoidon osalta lainsäädännön edellyttämällä tasolla. Aluehallintovirasto on pyytänyt hyvinvointialueelta selvityksiä asiassa.

Aluehallintovirasto on valvonut Rovaniemen perusterveydenhuollon palveluita vuonna 2022. Aluehallintovirasto antoi Rovaniemen kaupungille marraskuussa 2022 huomautuksen siitä, että se on laiminlyönyt perusterveydenhuollon hoitoon pääsyn järjestämisen lain edellyttämällä tavalla. Aluehallintovirasto saattoi päätöksensä hyvinvointialueen tietoon ja huomioon otettavaksi palveluiden järjestämisessä vuoden 2023 alusta lähtien.

Aluehallintovirasto on valvonut Rovaniemen kaupungin järjestämää suun terveydenhuoltoa vuodesta 2017 lähtien. Hoitoa ei ole ollut saatavilla riittävästi ja lisäksi vastaanottoajan ilmoittamisen käytännöissä on ollut ongelmia. Aluehallintovirasto antoi Rovaniemen kaupungille asiasta vakavan huomautuksen joulukuussa 2022 ja pyysi tulevaa hyvinvointialuetta huomioimaan päätöksen palveluiden järjestämisessä vuoden 2023 alusta lähtien.

Aluehallintovirasto selvittää asiaa ja tiedottaa siitä seuraavan kerran päätöksen antamisen jälkeen.

Lisätietoja:

  • lakimies Mariana Lantto, Lapin aluehallintovirasto, p. 0295 017 373, mariana.lantto@avi.fi
  • terveydenhuollon ylitarkastaja Heidi Lahdensivu, Lapin aluehallintovirasto, p. 0295 017 006, heidi.lahdensivu@avi.fi (24.4. alkaen)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

On aika tehdä esitykset vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajista19.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Aluehallintovirastot pyytävät 3.11.2023 mennessä esitykset toimialueiltaan vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen. Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat ehdottaa palkittavia äitejä. Jos omat lapset tekevät esityksiä, tulee niissä olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme