Expomark

Proforest-tapahtuma puhuu tärkeän metsä- ja konealan puolesta

Jaa
Suomen keskeisin metsä- ja konealan tapahtuma Proforest järjestetään 12.–13.5.2023 Kalajoen lentokentällä. Tänä vuonna metsä- ja konealaan erikoistunut tapahtuma tarjoaa näytteilleasettajien lisäksi mielenkiintoista lavaohjelmaa, jossa pureudutaan mm. metsäpolitiikkaan, puukauppaan ja koneisiin.
Proforest metsä- ja konealan tapahtuma 12. - 13.5.2023 Kalajoella
Proforest metsä- ja konealan tapahtuma 12. - 13.5.2023 Kalajoella

Proforest on mainio tilaisuus nähdä Suomen suurimmat metsä- ja konealan toimijat yhdessä paikassa. Tapahtumaan on ilmoittaunut tähän mennessä jo yli 170 näytteilleasettajaa, eli messuosastopaikat on myyty lähes loppuun. Näytteilleasettajien joukossa on mm. Komatsu Forest Oy, Ponsse Oyj ja Scania Suomi Oy. Näytteilleasettajat esittelevät palveluitaan sekä järjestävät työnäytöksiä, joissa raskasta kalustoa ja työvälineitä voi nähdä toiminnassa. Tapahtuma on avoinna perjantaina 12.5. klo 9–17 ja lauantaina 13.5. klo 9–16.

Ajankohtaiset aiheet esiin ohjelmalavalla

Tänä vuonna Proforestin alueella kuullaan molempina messupäivinä mielenkiintoisia puheenvuoroja metsä- ja konealan tiimoilta. Maaseudun Tulevaisuus -lavan puheenvuorot koostuvat ajankohtaisista paneelikeskusteluista. Lavaohjelmaa ovat tuottamassa Maaseudun Tulevaisuus, Suomalainen Maaseutu, Koneviesti, MTK ja Expomark.

Lähes kolmannes Suomen pinta-alasta on suota, ja noin neljännes maamme metsien kasvusta ja puuston määrästä on suometsissä. Perjantaina 12.5. kuulaan paneelikeskustelu liittyen mm. suometsien tulevaisuuteen. Paneelikeskustelua vetää Mikko Tiirola ja siihen osallistuvat Anne Tolvanen (ohjelmajohtaja & professori, Luonnonvarakeskus LUKE), Markku Remes (metsänhoidon johtava asiantuntija, Metsäkeskus) ja Matti Heikkilä (hallituksen puheenjohtaja, Siikajoki). Lisäksi perjantaina keskustellaan metsäpolitiikasta Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppaisen johdolla.

Puu on Suomen tärkeimpiä vientituotteita, ja Ukrainassa syttyneen sodan vaikutukset näkyvät myös puutavaran liikenteessä. Lauantaina 13.5. messujen lavalla keskustellaan mm. puukaupan näkymistä. Paneelikeskustelua vetää MTKn Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola ja keskusteluun osallistuvat Maritta Uutela (piiripäällikkö, Metsä Group), Jussi Joensuu (metsäjohtaja, Junnikkala Oy), Timo Marttila (Pohjois-Suomen puunhankinnan päällikkö, Laania Oy) ja Maunu Kilpivaara (metsänhoitoyhdistyksen johtaja, Pyhä-Kala). Lisäksi lauantaina keskustellaan koneurakoinnista. Paneelikeskustelun kipparina toimii Koneviestin päätoimittaja Eemeli Linna.

Tähän mennessä varmistunut ohjelma kokonaisuudessaan: 

12.5. paneelikeskustelut

Klo 10 Metsäpolitiikka: puheenjohtajana Jouni Kemppainen, päätoimittaja, Maaseudun Tulevaisuus

Klo 13 Tuulivoima ja siirtolinjat: puheenjohtajana Mikko Tiirola, Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja, MTK

Klo 14 Onko suometsillä tulevaisuutta?: puheenjohtajana Mikko Tiirola

13.5. lauantain paneelikeskustelut

Klo 10 Puukaupan näkymät: puheenjohtajana Mikko Tiirola

Klo 11 Koneurakointi: puheenjohtajana Eemeli Linna, päätoimittaja, Koneviesti

Klo 13 Koneenvalmistajat: puheenjohtajana Eemeli Linna

Messujen lavaohjelma täydentyy vielä ennen tapahtumaa. Ajantasaisia ohjelmatietoja päivitetään Proforestin verkkosivuille.


Metsäala koskettaa kaikkia suomalaisia

Proforest on metsä- ja konealan ammattilaisille erinomainen paikka verkostoitua, kehittää omaa toimintaansa, solmia uusia yhteistyökuvioita ja tehdä kauppaa. Tapahtuma ei kuitenkaan palvele vain ammattilaisia, vaan kaikkia kansalaisia. Suomi on metsien maa ja puu keskeinen vientituote, joten katsaus tälle kentälle lisää kattavaa ymmärrystä maamme vihreästä kullasta. Proforestissa saa erinomaisen kuvan siitä, miten Suomen metsä- ja konealalla juuri nyt menee, ja lavalla kuultavista paneelikeskusteluista saa mielenkiintoista lisätietoa alan ajankohtaisista aiheista. 

On myös hyvä muistaa, että noin puolet Suomen metsäalasta on yksityisessä omistuksessa, jolloin kyse on myös monen suomalaisen omaisuudesta. Tästä omaisuudesta huolehtimiseen tarvitaan paitsi ammattitaitoa, myös alan arkea parhaiten palvelevaa konekantaa, joka soveltuu mitä erilaisempiin olosuhteisiin.

Kahden vuoden välein järjestettävä Proforest on ollut edellisvuosina onnistunut, ja jatkoa seuraa tälläkin kertaa. Tämän vuoden Proforestin jälkeen tapahtuma järjestetään seuraavan kerran vuonna 2025.

Päivittyvät tiedot vuoden 2023 Proforestista löydät tapahtuman nettisivuilta osoitteesta www.proforest.pro

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Proforest metsä- ja konealan tapahtuma 12. - 13.5.2023 Kalajoella
Proforest metsä- ja konealan tapahtuma 12. - 13.5.2023 Kalajoella
Lataa
Proforest metsä- ja konealan tapahtuma 12. - 13.5.2023 Kalajoella
Proforest metsä- ja konealan tapahtuma 12. - 13.5.2023 Kalajoella
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Puistokatu 2-4 C
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, asiakaspalvelu@expomark.fihttps://expomark.fi

Expomark järjestää teollisuuden ja terveyden alan messutapahtumia tuoden yhteen alojensa osaajat, tiedon ja ratkaisut. Missionamme on edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla merkityksellisiä kohtaamisia. Olemme Suomen Messujen tytäryhtiö ja seitsemän hengen tiimimme toimipaikkana on Jyväskylä. Tapahtumiamme ovat Energiamessut, Pohjoinen Teollisuus, Proforest, Apuvälinemessut, Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus. Lue lisää: www.expomark.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Proforest antaa läpileikkaavan katsauksen siitä, miten metsä- ja konealalla Suomessa juuri nyt menee25.4.2023 09:48:35 EEST | Kutsu

Suomen keskeisin metsä- ja konealan tapahtuma Proforest kokoaa jälleen Kalajoen lentokentälle 12.–13.5.2023 alan keskeiset uutuudet ja ajankohtaisimmat puheenaiheet. Miten suomalainen metsäala ja sille elintärkeä konekanta voi poikkeuksellisen maailmantilanteen ja talouskriisin aikana? Vastauksia siihen saa Proforestissa, kahden päivän aikana. Akkreditoituminen messuille on juuri nyt avoinna, tervetuloa mukaan!

Energiamessuilla kokoonnuttiin ajankohtaisen ja tärkeän aiheen äärellä27.10.2022 13:53:40 EEST | Tiedote

Energia-alan Suomen suurin tapahtuma keräsi alan uusimmat tuulet ja timanttisimmat asiantuntijat saman katon alle, kun odotetut Energiamessut järjestettiin 25.-27.10. Vaikka alalla tapahtuu paljon ja ihmiset ovat kiireisiä, oli liikkeellä paljon messuvieraita: kaikkiaan Energiamessuilla vieraili noin 5600 kävijää. Palveluitaan ja uusimpia innovaatioitaan esitteleviä näytteilleasettajia paikalla oli yli 300.

KUTSU: Energiamessuilla Tampereella 25.–27.10.2022 pohditaan energiatuotannon vakaata tulevaisuutta – tule kuulemaan alan tärkeimmät uudet tuulet!18.10.2022 07:01:44 EEST | Kutsu

Tervetuloa tekemään kattava katsaus energia-alan muuttuvaan tulevaisuuteen Energiamessuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 25.–27.10.2022! Tapahtumakokonaisuuden kattauksessa nostetaan esiin mielenkiintoisia seikkoja siitä, miten Suomen tulisi mukautua energia-alan muutokseen. Media voi akkredoitua messuille paikan päällä messutoimistossa tai etukäteen sähköisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme