POP Pankkikeskus osk

Mobiiliostosten arvo on kasvussa, maaliskuu oli ennätysvilkas maksukuukausi

Jaa
Apple Payllä ja Google Payllä maksettujen ostosten volyymi on tasaantunut, mutta ostosten kokonaisarvo on noussut. POP Pankin toukokuu 2022–maaliskuu 2023 välisen ajan kattavalla tarkastelujaksolla joulukuu ja maaliskuu olivat sekä Apple Payllä että Google Payllä maksavien keskuudessa ennätysvilkkaita kuukausia ostosten arvolla mitattuna.
POP Pankki tarjoaa Apple Pay ja Google Pay -maksutavat
POP Pankki tarjoaa Apple Pay ja Google Pay -maksutavat

Mobiilimaksaminen kohdentuu pääsääntöisesti ruoka- ja päivittäistavaraostoksiin. Ruoankuljetuspalvelu Wolt kipuaa sekä Apple Payllä että Google Payllä maksavien suosikkiostoskohteiden joukkoon.

Työpaikkaruokailun kuittaaminen mobiilimaksamisella on jossain määrin vähentynyt viime syksyn vastaavaan tilastokatsaukseen verrattuna. Kivijalkaliikkeiden osuus on edelleen huomattava, 91 prosenttia, vaikkakin etämyynnin osuus on kasvanut edellisestä tarkastelujaksosta viidestä yhdeksään prosenttiin.

Iphonella mobiilimaksetaan Androideja useammin

Iphonen käyttäjät ovat Android-puhelinten käyttäjiä selkeästi aktiivisempia mobiilimaksajia. Maksutapahtumista noin 70 prosenttia kirjataan Apple Payllä tehdyiksi.

Apple Payn sukupuolijakautuneisuus on lähes tasan (48 % naiset, 52 % miehet), kun taas miesten osuus korostuu Google Payn käyttäjissä. Naisten osuus jää Google Payn käyttäjissä 31 prosenttiin. Ikäjakaumaltaan Google Payn käyttäjäkunta on laaja, kun Apple Paylla maksaminen keskittyy 15–35-vuotiaisiin.

Mobiilimaksaminen on keskittynyt pääsääntöisesti teknologisiin keskuksiin kuten Helsinki, Tampere ja Oulu. Seinäjoen ja Lapuan esiintyminen Google Pay -paikkakuntatilaston TOP 5 -listauksessa viittaa POP Pankin vahvaan jalansijaan Pohjanmaan alueella.

TOP 5 -paikkakunnat
Apple Pay -maksajien keskuudessa
kevät 2023, ei muutoksia kevääseen 2022 verrattuna

TOP 5 -paikkakunnat
Google Pay -maksajien keskuudessa
kevät 2023 (v. 2022 suluissa)

Helsinki

Tampere (Seinäjoki)

Seinäjoki

Seinäjoki (Tampere)

Oulu

Oulu

Tampere

Lapua (Helsinki)

Turku

Helsinki (Vaasa)

”Uusia mobiilimaksajia rekisteröityy edelleen tasaisesti, mutta ennen kaikkea näyttää siltä, että mobiilimaksamisen jo käyttöön ottaneet maksavat aiempaa keskitetymmin ostoksiaan juuri puhelimella. Tätä voi puolestaan selittää se, että kun helppoon ja turvalliseen mobiilimaksamiseen tottuu, siitä tulee arjen ensisijainen maksuväline. Tämä heijastunee myös etämyynnin kasvuun”, toteaa POP Pankin mobiilimaksamisesta vastaava liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

POP Pankki tarjoaa Apple Pay ja Google Pay -maksutavat
POP Pankki tarjoaa Apple Pay ja Google Pay -maksutavat
Lataa

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki -ryhmä on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 18 POP Pankkia, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on riippumattoman EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus -tutkimuksen mukaan 11. kertaa Suomen tyytyväisimmät henkilöasiakkaat sekä, osallistuttuaan vuodesta 2021 myös yritysasiakastutkimukseen, toista kertaa tyytyväisimmät yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmä: Maataloutta rasittaa parhaillaan poikkeuksellisen monta ulkoista haittatekijää, nyt olisi oikea aika miettiä yhteisiä ratkaisuja asiaan20.9.2023 08:55:14 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä on lähestynyt maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahia ja esittänyt, että maatalouden rahoitukseen tulisi miettiä nykyistä joustavampi keinovalikoima rahoittaa kotimaisia maanviljelijöitä, joita on rasittanut viimeisen parin vuoden sisään poikkeuksellinen määrä yhtäaikaisia toimialan ulkopuolisia haasteita. POP Pankki -ryhmän näkemyksen mukaan toimialan maksukyky on edelleen olosuhteisiin nähden hyvä, mutta esimerkiksi loppuvuoden muuttunut tukimaksuaikataulu aiheuttaa toimialalle hyvin todennäköisesti tilapäisiä maksuviivästyksiä.

Miksi kotimainen ostovoima kehittyy hitaasti? Asumis- ja energiamenojen vaikutukset suomalaisiin kotitalouksiin esimerkkeinä lap-siperhe, työssäkäyvä pariskunta ja eläkeläispari. Vertailukaupunkina Helsinki, Jyväskylä, Seinäjoki ja Turku21.8.2023 08:39:33 EEST | Tiedote

POP Pankki selvitti, miten kohonnut korkotaso ja kiihtynyt inflaatio sekä Ukrainan sodasta johtuneet markkinavaikutukset heijastuivat suomalaisten kotitalouksien tuloihin ja asumismenoihin. Erityyppisten kotitalouksien tulojen ja asumiseen liittyvien menojen kehitystä ja erotusta tarkasteltiin vuosien 2021 ja 2022 välillä Helsingissä, Jyväskylässä, Seinäjoella ja Turussa. Kaupunkikohtaisessa tarkastelussa esimerkkitaloudet joutuivat tiukimmille pääkaupunkiseudulla.

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2023: POP Pankki -ryhmän alkuvuosi historiallinen, tulos ylitti vertailukauden tuloksen moninkertaisesti14.8.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmän alkuvuoden tulos ennen veroja oli 87,9 (4,8) miljoonaa euroa, josta 45,2 miljoonaa euroa kertyi toukokuussa myydystä vakuutustoiminnasta. Ryhmän jatkuvien toimintojen tulos ennen veroja 42,6 (5,1) miljoonaa euroa oli moninkertaisesti vertailukautta suurempi ja koko edellisvuoden tulokseen nähden yli puolitoistakertainen. Ryhmän korkokate kasvoi komeat 93 prosenttia vertailukaudesta ja ydinvakavaraisuus (CET 1) vahvistui 21,1 prosenttiin.

POP Pankin kansalaissuhdanne-ennuste: tänä vuonna talous supistuu 0,6 prosenttia, vuoden 2024 talousnäkymät positiivisemmat12.6.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Yhteenveto POP Pankin ennusteesta: Ensi vuonna talouden toipuessa vienti kasvaa 3,5 prosenttia ja tuonti 3 prosenttia. Inflaatio asettuu tänä vuonna keskimäärin lähes kuuteen prosenttiin. Ensi vuonna sen kuitenkin ennustetaan olevan merkittävästi tätä vuotta alempana, 2,5 prosentissa. Tänä vuonna 12 kuukauden Euribor on keskimäärin 3,9 prosenttia ja ensi vuonna 3,7 prosenttia. Ensi vuonna bensan hinnan ennustetaan nousevan 2,15 euroon litralta, sillä öljyn maailman markkinahinta nousee. Palkansaajien ostovoima kasvaa 1,5 prosenttia. Ostovoiman hupeneminen on ollut historiallisen voimakas, eikä ensi vuosi vielä kuro umpeen koko menetystä. Työllisyys reagoi viiveellä talouskasvun käänteeseen. Tänä vuonna työttömyysaste nousee 7 prosenttiin ja ensi vuonna 7,8 prosenttiin. Ensi vuonna talouden näkymät ovat positiivisemmat ja talous kasvaa 0,8 prosenttia. ”Viime vuonna Ukrainan sotatilanne heijastui energiamarkkinoihin sekä yritysten tuotantoketjuihin kiihdyttäen inflaatiota. Keskuspankit v

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme