Sieluaan myöten kaukasialainen ravintola Bridge avasi Helsingin sydämessä

Ravintola Bridge on Salmisen ja hänen georgialasisyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Neljä muuta ovat laajaa suosiota saaneet Rioni-ravintolat Espoossa, Helsingissä, Tampereella ja Turussa.
Ravintola Bridge on syntynyt rakkaudesta koko Kaukasian alueen rikkaaseen ruokakulttuuriin.
”Halusimme tehdä Bridgestä erilaisen kuin Rioneista laajentamalla teemaamme Georgiasta muihin Kaukasian maihin. Sananmukaisesti Bridge pyrkii toimimaan siltana alueen erilaisten keittiöiden ja makujen välille”, Salminen perustelee.
Menu on Nika Nikuradzen käsialaa. Reseptiikka on niin lähellä aitoa kuin Suomessa vain voi olla.
Valtaosa raaka-aineista ja mausteista tulee suoraan Kaukasiasta
Ravintola Bridgen keittiö pyrkii mahdollisimman tarkkaan autenttisuuteen.
”Annosten ja menun suunnittelusta pitää huolen Nikan Suomessa asuva georgialainen äiti, joka suhtautuu ruokaan suurella intohimolla. Hän oli kotimaassaan koko suvun arvostama kokki, jonka keittotaito tunnetaan oman perheen ulkopuolellakin”, Salminen kehuu anoppiaan.
Bridgen sieluna on aito puuhiiligrilli. Menu on lihapainotteinen, kuten kaukasialainen ruoka yleensä, mutta vegaanisten ja kasvisruokien valikoima on yllättävän laaja.
Tuhdit pataruoat ja grilliannokset muodostavat ruokalistan ytimen. Niitä täydentävät keitot, salaatit, itsevalmistetut leivät ja jälkiruoat. Hatsapurit, kebabit ja baklava kuuluvat luonnollisesti listalle. Annokset ovat täyttäviä ja suuria.
”Hatsapurin resepti on salainen. Listalla on lammasta, vuohenlihaa, ankanrintaa, kanaa ja porsasta. Kasvisruokina on muun muassa maukasta kasvispataa, sieniä ja täytettyä munakoisoa. Kaukasialaiseen perinteeseen kuuluu, että vieraan ei tarvitse lähteä nälkäisenä”, Salminen luettelee.
Ravintola Bridge sijaitsee vanhan arvotalon ensimmäisessä kerroksessa
Sijainti on aivan Helsingin sydämessä, Erottajankadun ja Uudenmaankadun kulmassa. Sisäänkäynti on Uudenmaankadun puolelta. Suurista ikkunoista avautuu näkymät Erottajalle ja Dianapuistoon.
Kiinteistöllä on arvokas historia. Arkkitehtonisesti ainutlaatuinen rakennuskokonaisuus on valmistunut kolmessa osassa 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Tyylillisesti kokonaisuus edustaa sekä jugendia että uusrenessanssia. Rakennukset peruskorjattiin huolellisesti pari vuotta sitten.
Huoneet ovat yli neljä metriä korkeat. Yksi kiinnostavimmista ravintolan tiloista on kulmasali, jonka kuusikulmainen muoto on säilynyt alkuperäisenä.
”Olemme pyrkineet säilyttämään rakennuksen arvokkuuden. Emme halunneet muuttaa juuri mitään. Koko kiinteistä ja sisätilat toimivat myös siltana eri kulttuurien ja aikakausien välillä. Olemme ylpeitä kokonaisuudesta”, Salminen perustelee.
Kaukasialainen ravintola Bridge on avoinna tiistaista torstaihin klo 16–23, perjantaina 16–24, lauantaina 13–24 ja sunnuntaina 13–24. Osoite: Erottajankatu 2, Helsinki.
Kuvat












Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä
TIEDOTE: Huippukokit kuulivat kotiseudun kutsun – Apukka Resort nappasi nimekkäät ravintoloitsijat Rovaniemelle7.9.2023 12:35:15 EEST | Tiedote
Tunnetut keittiömestarit Arto Rastas ja Teemu Korkalainen ovat ottaneet vetovastuun Rovaniemen matkailuelämyksiin isolla kädellä investoivan Apukka Resortin kaikista kolmesta ravintolasta. Rastas ja Korkalainen ovat pyörittäneet useita menestyneitä huippuravintoloita eri puolilla Suomea.
Momentin Group strengthens its leadership – Antti Roiha appointed as Group CEO starting 4 September4.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote
Restaurant and beverage group Momentin Group Oy has appointed MSc Antti Roiha, 40, as the Group CEO from 4 September 2023. Roiha has extensive experience in e.g. financial sector as well as from financial admin and business development roles in the restaurant and hospitality industry at e.g. Royal Ravintolat Oy and NoHo Partners Group.
Momentin Group vahvistaa johtoaan – Antti Roiha konsernijohtajaksi 4.9. alkaen4.5.2023 09:59:05 EEST | Tiedote
Ravintola- ja juoma-aloilla toimiva Momentin Group Oy on nimittänyt diplomi-insinööri Antti Roihan, 40, konsernin toimitusjohtajaksi 4.9.2023 alkaen. Roihalla on laaja kokemus mm. rahoitusalalta sekä taloushallinnon ja liiketoiminnan kehitystehtävistä ravintola- ja hospitality-aloilla esim. Royal Ravintolat Oy:ssä ja NoHo Partners -konsernissa.
Tukkukaupasta tunnelmataikureiksi – E.Ahlströmin 110 vuoden historia on voimavara ravintola-alalle2.5.2023 10:42:01 EEST | Tiedote
Ravintola on tuhannen yksityiskohdan summa. E.Ahlströmistä on muodostunut tuhansien asioiden tunnelmataikuri, joka tarjoaa kattaukseen, sisustukseen, ruokalistoihin ja jopa rahoitukseen liittyviä ratkaisuja ravintoloitsijoiden unelmien toteutumiseksi. Tänään 110 vuotta täyttävä E.Ahlström on Suomen johtava ravintola-alan ammattilaisia palveleva maahantuoja ja tukkukauppa.
TIEDOTE: Koronarajoitukset ja ravintola-alan selviytymiskamppailu näkyvät Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -listallla31.3.2023 13:56:08 EEST | Tiedote
Korona-ajan vaikutukset ja poliitikkojen päätökset näkyvät Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -äänestyksen tuloksissa. Lähes 400 äänestäjän antamista kirjallisista valintaperusteluista käy ilmi, että ravintoloitsijoilla on ollut täysi työ pitää oma yritys pystyssä ja kehittää liiketoimintaansa. Alan syyllistämisestä aiheutuneen henkilökuntapulan takia moni ravintola toimii nyt sosiaalisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti pitämällä henkilökunnastaan hyvää huolta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme