SpinDrive

Nikita Uzhegov valittu parhaiden alle 35-vuotiaiden innovaattoreiden joukkoon

Jaa
Nikita Uzhegov, SpinDrive Oy:n operatiivinen johtaja ja yksi perustajaosakkaista, valittiin MIT Innovators Under 35 Europe 2023 -listalle. MIT Innovators Under 35 on MIT Technology Review -lehden julkaisema vertaisarvioitu vuosittainen lista, jossa nimetään maailman 35 parasta alle 35-vuotiasta innovaattoria.

Nikita Uzhegov, SpinDriven Oy:n operatiivinen johtaja ja yksi perustajaosakkaista, valittiin MIT Innovators Under 35 Europe 2023 -listalle. MIT Innovators Under 35 on MIT Technology Review -lehden julkaisema vertaisarvioitu vuosittainen lista, jossa nimetään maailman 35 parasta alle 35-vuotiasta innovaattoria.  

MIT:n toimittajat valitsevat lupaavimmat 100 innovaattoria semifinalistikierrokselle. Semifinalisteja arvioi tuomaristo, jonka jäsenillä on asiantuntemusta muun muassa tekoälystä, bio-, ohjelmisto-, energia- ja materiaaliteknologioista. Asiantuntijaraati valitsee semifinalisteista lopullisen 35 palkitun innovaattorin listan.

Nikita työskenteli väitöskirjatutkijana LUT-yliopistossa ja väitteli tekniikan tohtoriksi 2016 suurnopeussähkömoottoreiden suunnittelusta. LUT-yliopisto on maailmanlaajuisesti tunnettu suurnopeustekniikan tutkimuksesta, joka tähtää sähkömoottorien energia- ja materiaalitehokkuuden parantamiseen. Nikita oli mukana perustamassa LUT-yliopiston spinoff-yritystä SpinDrive Oy:tä. SpinDrive tavoitteena on kaupallistaa magneettilaakereita, jotka mahdollistavat sähkömoottoreissa korkeimmat mahdolliset kierrosnopeudet.

Magneettilaakerit leijuttavat sähkömoottoreiden pyörivää osaa, roottoria, magneettikentässä. Korkeampi pyörimisnopeus ja kitkaton toimintaympäristö mahdollistaa energiatehokkuuden merkittävän parantamisen. Magneettilaakereiden toimintaperiaate muistuttaa maglev-luotijunia, joiden jopa 500 km/h nopeus perustuu magneettiseen leijuntaan.

Nikita johtaa SpinDriven myyntiä sekä ulkopuolisen rahoituksen hankkimista. Nikitan johdolla SpinDrive on kerännyt yli 4 miljoonaa euroa yksityistä ja julkista rahoitusta. SpinDriven asiakkaina on useita yli miljardi euroa liikevaihtoa tekeviä kansainvälisiä suuryrityksiä. SpinDriven missio on demokratisoida levitointiteknologia ja saattaa teknologia kaikkien saataville teollisuuden alasta riippumatta. Tavoitteena on vähentää yli 0,6 gigatonnia CO2-päästöjä vuosittain vuoteen 2050 mennessä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SpinDrive
Laserkatu 6
53850 Lappeenranta

http://www.spindrive.fi

SpinDrive parantaa teollisten prosessien energiatehokkuutta toimittamalla magneettilaakereita teollisuuden laitevalmistajille. SpinDriven teknologia parantaa järjestelmän energiatehokkuutta vähintään 15%, mikä mahdollistaa investoinnin kahden vuoden takaisinmaksuajan. SpinDriven järjestelmä on täysin huoltovapaa ja koko laitteiston kokonaishuoltokustannuksia voidaan järjestelmän avulla leikata jopa 80%. Magneettilaakerijärjestelmä ei sisällä lainkaan voiteluöljyä, mikä tekee mahdolliseksi pääsyn uusille markkinoille, joissa öljytön toimintaympäristö on ehdoton vaatimus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SpinDrive

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme