Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

Korjattu tiedote - AKT:n hallitus: Suomen tulevan hallituksen ratkaisujen pitää parantaa suomalaisten ostovoimaa

Jaa
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT muistuttaa Suomen tulevaa hallitusta ostovoiman vahvistamisesta. Maan seuraavan hallituksen päätehtävä on varmistaa kaikin tavoin tavallisten suomalaisten toimeentulo nykytilanteessa, kun kustannukset nousevat voimakkaasti. Tavoite on sama riippumatta siitä, johtaako Suomea oikeisto- tai sinipunahallitus.

Vaalikamppailuissa keskityttiin lähes pelkästään valtiontalouteen ja menoleikkauksiin. Kuitenkin hyvinvointivaltion kannalta ratkaisevaa on, miten kansalaiset tulevat jatkossa toimeen. Inflaatio ei näillä näkymin ole hellittämässä ja asuntolainojen korot ovat olleet jyrkässä nousussa. Tämä on kasvattanut elämisen ja asumisen kustannuksia. Mediakeskustelussa on yhä enemmän signaaleja siitä, miten työssäkäyvien köyhyys lisääntyy. Ostovoima pitää myös yhteiskunnan pyörät pyörimässä.

- Nyt tarvitaan käytännön toimia tavallisten työssäkäyvien, eläkeläisten ja opiskelijoiden tilanteen parantamiseksi. Näitä toimia ovat mm. energiakustannusten laskeminen, polttoaineen hinnan alentaminen sekä pieni- ja keskituloisille suunnattava tuloveron alennus, linjaa AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

Erityisen haitallisia ovat mahdolliset sosiaaliturvan ja julkisten palveluiden leikkaukset. Ne ovat kaikkein raskaimpia vähävaraisille ja pienituloisille ihmisille. Leikkaukset tarkoittaisivat yhä enemmän ongelmia myös työssäkäyville. Valtiontalouden tarkastusviraston tuoreen tarkastuskertomuksen mukaan yleisen asumistuen saajista noin 40 % on työssäkäyviä ihmisiä. Se on hälyttävä luku.

- Sosiaaliturvaleikkaukset lisäisivät suomalaisten köyhyyttä, sillä ne osuvat pienituloisiin ja vähävaraisiin ihmisiin. Eivätkä ne takaa yhtään uutta kunnollista työpaikkaa. Paras takuu työllistymiselle on laadukas ammatillinen koulutus, johon on saatava lisää resursseja. Suomi tarvitsee edelleen käytännön osaajia ja kuljetusalalla on osaajista huutava työvoimapula, liiton varapuheenjohtaja Niko Blom muistuttaa.

Korjattu asumistuen saajien osalta.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry
John Stenbergin ranta 6
00530 Helsinki

http://www.akt.fi

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on n. 45 000 jäsenen ammattiliitto ja vahva edunvalvoja. Liiton jäsenet työskentelevät autoliikenne-, ahtaus-, säiliöauto- ja öljytuote-, matkailu-, huolinta- ja liikenneopetusaloilla sekä huoltokorjaamoissa, terminaaleissa ja lentokoneiden matkustamoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme