Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Tampereen taidemuseo sulkeutuu kesänäyttelyiden jälkeen remontin vuoksi

Jaa
Taidemuseorakennuksessa tullaan ensi talvena tekemään korjauksia, joiden vuoksi museo on suljettu 16.10.2023–26.1.2024. Kesällä avautuvat Vuoden nuori taiteilija 2023 Eetu Huhtala ja Backlight2023 -näyttelyt ovat avoinna aiemmin ilmoitetun mukaisesti 15.10.2023 asti. Kuvataiteilija Tuula Lehtisen näyttely Kauneuden arkeologia avautuu helmikuun lopussa 2024.

Museorakennuksessa on tutkittu sisäilmaa ja siihen vaikuttavia asioita henkilökunnan ja asiakkaiden havaintojen vuoksi. Tutkimuksia tehtiin alun perin perusparannuksen lähtötiedoksi.

Tampereen kaupungin toimintamallin mukainen moniammatillinen sisäilmastotyöryhmä koostuu mm. kaupungin terveydensuojelun edustajista, Tilapalveluiden asiantuntijoista, työterveyden edustajista, Afry Oy:n sisäilmatutkijasta sekä taidemuseon edustajista. Työryhmä on suositellut käyttöä turvaavia korjauksia museorakennukseen ja museon viereiseen ”Pikkutaloon”. Korjausten tarkempi suunnittelu on vielä käynnissä. Toimintaa voidaan tämänhetkisen tiedon perusteella jatkaa molemmissa tiloissa normaalisti remontteihin asti.

Tampereen taidemuseo avattiin Tampereen taideyhdistyksen aloitteesta 31.10.1931 C. L. Engelin suunnittelemassa vanhassa viljamakasiinissa Pyynikintorin reunalla. Vuonna 1838 valmistunut Tampereen taidemuseon rakennus on tiettävästi kaupungin kolmanneksi vanhin rakennus. Taidemuseo peruskorjattiin 1980-luvulla, jolloin rakennettiin myös museon maanalaiset tilat. Taidemuseon varsinainen peruskorjaus viivästyy uudisrakennushankkeen siirtymisen myötä.
Avainsanat

Yhteyshenkilöt

sisäilma-asiantuntija Niina Tavi
Tampereen Tilapalvelut Oy
puh. 040 541 1880


museonjohtaja Selma Green
Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo
puh. 040 689 3800
selma.green@tampere.fi

Tietoja julkaisijasta

Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo
Tampereen taidemuseo ja MuumimuseoTampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia tekijöitä. Esille nostetaan niin paikallisia taiteilijoita kuin kansainvälisiäkin tekijöitä. Vuoden kohokohta on Vuoden nuoren taiteilijan julkistus ja palkintonäyttely. Pirkanmaan vastuumuseona taidemuseo tutkii paikallista taidehistoriaa ja tukee alueen toimijoita. Tampereen taidemuseo hallinnoi ja hoitaa Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, joka käsittää yli 15 000 teosta.

Tampereen taidemuseo
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
puh. 041 730 3104
tampereentaidemuseo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Vuoden 2023 nuoren taiteilijan Eetu Huhtalan näyttely avautuu 17.6.2023 Tampereen taidemuseossa8.6.2023 11:33:11 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 nuoreksi taiteilijaksi valitun kuvanveistäjä Eetu Huhtalan näyttely a pillow fort & other soft things avautuu Tampereen taidemuseon ylemmissä kerroksissa lauantaina 17.6.2023. Näyttelystä ei järjestetä tiedotustilaisuutta, mutta taiteilija on tavattavissa 12.–16.6. taidemuseolla sopimuksen mukaan. Median edustajat ovat tervetulleita myös henkilökunnan kierrokselle perjantaina 16.6. klo 13.30, jolloin Eetu Huhtala kertoo taiteestaan. Ilmoittautuminen kierrokselle etukäteen os. heli.hakala@tampere.fi. Taidemuseon alimmassa kerroksessa avautuu samaan aikaan Backlight’23: Julmaa valoa – Cruel Radiance -näyttely, joka on osa kansainvälistä Backlight-valokuvafestivaalia.

BACKLIGHT’23 tuo kansainvälistä valokuvataidetta Tampereen taidemuseoon8.6.2023 11:13:41 EEST | Tiedote

Backlight’23-valokuvafestivaalin tämänvuotisen teeman Julmaa valoa / Cruel Radiance nimeä kantava näyttely avautuu Tampereen taidemuseossa lauantaina 17.6.2023. Näyttelystä ei järjestetä tiedotustilaisuutta, mutta taiteilijat Noelle Mason ja Anastasia Mityukova sekä kuraattorit Harri Pälviranta sekä Marko Karo ovat museolla haastateltavissa perjantaina 16.6. iltapäivällä sopimuksen mukaan. Median edustajat ovat tervetulleita myös henkilökunnan kierrokselle perjantaina 16.6. noin klo 14.30 alkaen. Ilmoittautuminen kierrokselle etukäteen os. heli.hakala@tampere.fi. Lauantaina 17.6. klo 15 samat taiteilijat ovat läsnä Artists talk -tilaisuudessa museolla. Backlight’23-näyttelyn kanssa samanaikaisesti museolla avautuu myös Vuoden 2023 nuoren taiteilijan Eetu Huhtalan näyttely a pillow fort & other soft things.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme