Alko Oy

Alkon valikoiman Pernod Ricardin tuotteiden hintalappuihin lisätään toimittajatieto

Jaa
Alkon kansainvälinen tavarantoimittaja Pernod Ricard on päättänyt aloittaa alkoholijuomien toimitukset uudelleen Venäjälle. Uutinen on aiheuttanut runsaasti keskustelua ja kritiikkiä. Reagoimme tilanteeseen lisäämällä valikoimassamme oleviin Pernod Ricardin tuotteiden hintalappuihin tiedon tuotteen toimittajasta.

Pernod Ricardiin liittyvä tilanne on osoittanut sen, että kuluttaja haluaa tietää, mikä yhtiö tuotteen taustalla toimii. Tämän vuoksi tuomme kyseisen tiedon Pernod Ricardin tuotteiden osalta Alkon myymälöiden hintalapuille torstain 20.4. aikana. Näin kuluttaja voi halutessaan tehdä valintoja arvojensa mukaisesti.

Alkon myymälöiden hintalappujen lisätietokenttään tulee merkintä ”Pernod Ricard Finland”. Alkon verkkokaupan tuotekorteilla toimittajatieto näkyy kohdassa ”tavarantoimittaja”.

Alkolla ei ole lainmukaisia edellytyksiä poistaa Pernod Ricardin tuotteita valikoimastaan

Vaikka ymmärrämme kuluttajien tuntemuksia, Alkolla ei ole lainmukaisia edellytyksiä poistaa Pernod Ricardin tuotteita valikoimasta. Alkoa velvoittaa alkoholilain tasapuolisuus- ja syrjimättömyysvaatimus. Emme Alkossa voi alkoholilakiin perustuen ja sitoviin tavarantoimittajasopimuksiin nojaten valita tavarantoimittajiamme tai tuotteitamme sen mukaisesti, mihin maihin toimittajillamme on vientiä.

Jatkamme keskustelua tilanteesta Pernod Ricardin kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 373 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2021 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 55 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Sikiöllä alkoholin riskiraja on nolla. FASD-päivänä 9.9. Alkot avaavat ovensa 9 minuuttia tavallista myöhemmin.7.9.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen FASD-päivä muistuttaa raittiudesta raskausaikana. Alkon, R-kioskin, S-ryhmän, Kehitysvammaliiton sekä Ensi- ja turvakotien liiton yhteisellä kampanjalla lisätään tietoisuutta siitä, että alkoholinkäytölle ei ole raskausaikana turvarajaa. Alkoholinmyynti aloitetaan 9.9. Alkossa, R-kioskeissa sekä S-ryhmän myymälöissä yhdeksän minuuttia tavallista myöhemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme