Quattro Mikenti Group

QMG kasvaa Kuopiossa ostamalla Sähköasennus Virtoon

Jaa
Talotekniikkakonserni QMG ostaa Kuopiossa toimivan Sähköasennus Virtoo Oy:n, joka keskittyy sähköjärjestelmien uudistamiseen ja huoltopalveluihin. Pohjois-Savo kiinnostaa QMG:ta, vahvistaa aluejohtaja Mikko Sahikallio.
Antti Pitkäsen (vas.) Sähköpalvelu Virtoo liittyy QMG:ssä Mikko Sahikallion alueorganisaatioon. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Antti Pitkäsen (vas.) Sähköpalvelu Virtoo liittyy QMG:ssä Mikko Sahikallion alueorganisaatioon. Kuvaaja: Petri Jauhiainen

QMG ostaa vuonna 2010 perustetun Sähköasennus Virtoon, joka tunnetaan asiakaslähtöisenä sähköalan palveluyrityksenä Kuopion alueella. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli noin 1,7 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 12 sähköammattilaista.

Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin tai henkilöstön asemaan. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä. Sähköasennus Virtoon perustaja ja toimitusjohtaja Antti Pitkänen liittyy QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin omistajaohjelmaan.

– Palveluliiketoimintaan keskittyvä Virtoo täydentää erinomaisesti QMG:tä Pohjois-Savossa. Meillä on täällä entuudestaan sähköurakoitsija Paikallis-Sähkön toimipiste. Yhtiöillä on eri painopisteet, joten ne eivät kilpaile keskenään. Lisäksi Kuopio ja Pohjois-Savo on niin laaja markkina, että töitä riittää. Haluamme olla täällä monipuolisesti ja kasvavilla resursseilla kilpailussa mukana, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio toteaa.

Sähköasennus Virtoon toimitusjohtajana jatkava Antti Pitkänen näkee, että sähköalan palveluliiketoiminnan kysyntä kasvaa.

– Palvelemme rakennus- ja korjausrakennusliikkeitä, huoltoyhtiöitä, taloyhtiöitä sekä teollisuuslaitoksia. Repertuaariimme kuuluvat sähköhuolto ja kunnossapito, teollisuuden huolto sekä energiansäästö ja uudet energiaratkaisut, kuten ajoneuvojen latausasemat. Myös kiinteistöjen kasvava korjausvelka sisältää hyvin paljon sähköjärjestelmien uudistamistarvetta, Pitkänen kertoo.

Virtoo syntyi sapattivapaalla – nyt koko sähköala tarvitsee lisää tekijöitä

Antti Pitkänen otti vapaata vuonna 2009 rakentaakseen omakotitalon. Rakennustyön aikana hän sai niin paljon yhteydenottoja erilaisista sähköasennustarpeista, että talon valmistuttua hän ryhtyi yrittäjäksi keväällä 2010. Toiminta on kasvanut vuosi vuodelta, ja yritys on pysynyt perustajansa näköisenä, palvelevana ja osaavana.

– Liittyminen QMG:hen tuo meille vahvat taustavoimat ja tukea johtamiseen. Näen tärkeänä, että saan lisää resursseja yrityksen ja liiketoiminnan kasvattamiseen. Henkilöstölle tämä tuo varmuutta ja kehitysmahdollisuuksia, Antti Pitkänen kommentoi.

Sähköasentajana uransa aloittanut Pitkänen kantaa huolta asentajien määrästä Suomessa, kun yhteiskunta toimii yhä enemmän sähköllä.

– Olemme itse pystyneet rekrytoimaan hyviä osaajia, mutta isommassa kuvassa yrityksillä on laaja vastuu jatkuvasta kouluttamisesta ja uuteen teknologiaan perehtymisestä. Sähköratkaisut ovat juuri nyt muutoksen keskiössä, kun uusiutuvan energian käyttö kasvaa. Työ on tärkeää, vastuullista ja itsenäistä, joten suosittelen alaa nuorille miehille ja naisille, jotka nyt miettivät tulevaisuuden ammattiaan, Antti Pitkänen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Sahikallio, Väli-Suomen aluejohtaja, QMG, mikko.sahikallio@qmg.fi, 050 477 0707


Antti Pitkänen, toimitusjohtaja, Sähköasennus Virtoo Oy, antti.pitkanen@virtoo.fi, 0400 897 099

Kuvat

Antti Pitkäsen (vas.) Sähköpalvelu Virtoo liittyy QMG:ssä Mikko Sahikallion alueorganisaatioon. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Antti Pitkäsen (vas.) Sähköpalvelu Virtoo liittyy QMG:ssä Mikko Sahikallion alueorganisaatioon. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Lataa
Antti Pitkänen ja Mikko Sahikallio. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Antti Pitkänen ja Mikko Sahikallio. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Lataa
Mikko Sahikallio ja Antti Pitkänen. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Mikko Sahikallio ja Antti Pitkänen. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Lataa
Sähköpalvelu Virtoon perustaja Antti Pitkänen. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Sähköpalvelu Virtoon perustaja Antti Pitkänen. Kuvaaja: Petri Jauhiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

QMG (Quattro Mikenti Group)

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata 40 tytäryhtiötä. Vuonna 2022 QMG:n liikevaihto oli 230,5 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on 1300 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas-talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä noin 300 henkilöstöomistajaa.

Lisätietoja verkkosivuilta www.qmg.fi sekä www.nimlasgroup.com

Sähköasennus Virtoo Oy

Sähköasennus Virtoo on Kuopion alueella toimiva sähköpalveluyritys, joka on perustettu vuonna 2010. Teemme sähköhuoltoa ja -asennuksia taloyhtiöille, rakennusliikkeille, kiinteistönhuoltoyhtiöille ja teollisuudelle. Palvelumme kattavat sähköhuollon ja -asennusten lisäksi korjausrakentamisen sähköistyspalvelut sekä energiansäästön ja muun muassa latausasemien ratkaisut.

Virtoon palveluksessa on 12 ammattilaista ja yhtiön liikevaihto oli vuonna 2022 noin 1,7 miljoonaa euroa.

Lue lisää www.virtoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Nimlas Groupille hyvä tulos vuonna 2022 ja vahva alku vuoteen 20232.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2021 perustettu Nimlas Group ylsi hyvään tulokseen ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan. Tulos (pro forma) perustuu vahvaan liiketoimintaan ja kasvuun konsernin molemmissa talotekniikkayhtiöissä, ruotsalaisessa Sandbäckensissa ja suomalaisessa QMG:ssa. Joulukuun lopussa 2022 Nimlas julkisti lisäksi ostavansa norjalaisen sähköteknisiin palveluihin ja -urakointiin keskittyvän Konstelin. Yrityskauppa vahvistettiin helmikuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme