Asuntosäätiö

Asumisoikeusasioiden ensimmäinen neuvottelukunta järjestyi – Asuntosäätiön Jari Riskilä neuvottelukunnan puheenjohtajaksi

Jaa
Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Jari Riskilä on valittu Suomen ensimmäisen asumisoikeusasioiden neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Toimintansa juuri aloittaneen neuvottelukunnan tehtävänä on seurata asumisoikeusjärjestelmän toimintaa, tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja sekä muulla tavoin kehittää asumisoikeusasumista koskevia asioita.

Valtakunnallisen asumisoikeusasioiden neuvottelukunnan perustaminen on seurausta asumisoikeusjärjestelmän uudistuksista. Asumisoikeuslain uudistuminen vuonna 2022 toi mukanaan parannuksia asukkaiden vaikutusmahdollisuuksiin sekä asumisoikeusjärjestelmän toiminnan läpinäkyvyyteen.

Lakiuudistuksen myötä asukkaiden määrä asumisoikeusyhtiöiden hallituksissa nousee, ja esimerkiksi yhtiötason asioita käsittelee jatkossa asukkaiden ja asumisoikeusyhteisön välinen yhteistyöelin. Uudistuksilla tähdätään asumisoikeusasumisen säilymiseen houkuttelevana asumismuotona myös tulevaisuudessa.

Neuvottelukunta foorumina keskustelulle ja muutosten edistämiselle

Neuvottelukunnassa edustettuina ovat sekä asumisoikeuden haltijat että asumisoikeusyhteisöjen edustajat. Neuvottelukuntaan osallistuu lisäksi pysyviä asiantuntijajäseniä Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARAsta, Valtiokonttorista ja ympäristöministeriöstä.

Neuvottelukunnan jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan, ja jäsenistö valitsee keskuudestaan puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi valittiin Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Jari Riskilä ja varapuheenjohtajaksi Asuntosäätiön asukasedustaja Mikael Friman.

”Suhtaudun neuvottelukuntaan suurin odotuksin. Vaikka uusi asumisoikeuslaki paransikin järjestelmää olennaisesti, tarvetta kehittämiselle edelleen jäi – ja ajan saatossa kehittämisen paikkoja aina ilmenee. On hienoa, että nyt asumisyhteisöillä ja asukkailla on yhteinen foorumi keskusteluille ja selkeä väylä edistää yhdessä tarpeellisiksi katsomiaan muutoksia”, kertoo Jari Riskilä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme noin 18 000 kotia 32 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 186,4 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme