Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian vuosi 2022 oli paluu normaaliin – koulutusten vetovoima kasvoi kansainvälisesti

Jaa
Vaikka murrokset korkeakoulujen toimintaympäristössä jatkuivat, Haaga-Helian vuosi 2022 sisälsi monia onnistumisia erityisesti koulutusten, tutkimuksen ja kansainvälisyyden alueilla.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun vuosikertomuksessa tarkastellaan viime vuotta koulutusten, tutkimuksen ja kehittämisen sekä kaupallisen ja kansainvälisen toiminnan näkökulmista. Vuosikertomus sisältää myös henkilöstön ja opiskelijoiden katsaukset sekä tärkeimmät avainluvut.

– Vuoden 2022 ajan jatkoimme määrätietoisesti oman strategiamme toteuttamista. Paluu uuteen normaaliin haastoi korkeakouluyhteisöämme tarjoten samalla mahdollisuuksia tehdä asioita toisin ja entistä paremmin. Sota Ukrainassa muutti turvallisuusrakenteita Euroopassa aiheuttaen varautumistoimia myös koulutussektorilla, luonnehtii Haaga-Helian rehtori ja toimitusjohtaja Minna Hiillos.

IT-ala kiinnosti kansainvälisesti, valmistumisluvut kasvavat tasaisesti

Viime vuoden ilonaiheena oli monien Haaga-Helian koulutusten kasvanut suosio. Hakemuksia syksyn yhteishaun koulutuksiin tuli yhteensä 38 000. Englanninkielisten AMK-koulutusten kärkipaikkaa piti tietojenkäsittelyn tradenomin koulutusta vastaava Business Information Technology, johon tuli hakemuksia ympäri maailmaa yhteensä yli 7000.

– On hienoa nähdä, että Haaga-Helia kiinnostaa hakijoita sekä Suomessa että ulkomailla. Olimme syksyn 2022 yhteishaussa Suomen suosituin korkeakoulu, ja kansainvälisesti vetovoima kasvoi ennätyksellisen korkealle Hakijaluvut syksyn yhteishaun koulutuksiin nelinkertaistuivat edellisen syksyn yhteishakuun verrattuna, iloitsee Hiillos. 

Koronan vaikutus näkyi monien korkeakoulujen tapaan myös Haaga-Heliassa valmistuneiden määrissä. Toisaalta monissa Haaga-Helian koulutuksissa viime vuoden valmistumisluvut jopa ylittivät tavoitteet. Esimerkiksi tietojenkäsittelyn tradenomit ovat valmistuneet melko hyvin ja valmistumisluvut ovat vuosi vuodelta kasvaneet tasaisesti. Tänä vuonna IT-tradenomeista 64 prosenttia valmistui tavoiteajassa.

TKI ja kansainvälisyys vahvistivat asemiaan

Haaga-Helian tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta otti merkittäviä askeleita usealla mittarilla vuonna 2022. Ulkoisesti rahoitettu hanketoiminta ylsi erinomaiseen tulokseen. Ulkoisen tuloutetun TKI-rahoituksen määrä oli viime vuonna 4 398 180 euroa.

– Haaga-Helian vuoden 2022 ulkoinen TKI-rahoitus kasvoi 57 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Lisäksi on erityisen ilahduttavaa, että yhä useampi haagahelialainen oli mukana TKI-toiminnassa. Tämä näkyi myös julkaisutoiminnassamme. Haaga-Heliassa tuotettiin viime vuoden aikana yli tuhat julkaisua, mukaan lukien kymmeniä vertaisarvioituja, iloitsee Hiillos.

Myös kansainvälisessä toiminnassa otettiin hienoja harppauksia koronavuosiin nähden. Yhteistyö kansainvälisissä verkostoissa, kuten Ulysseus Eurooppa-yliopistossa, vahvistui entisestään. Henkilöstömme ja opiskelijamme matkustivat ulkomaille kansainväliseen yhteistyöhön ja vaihtoihin moninkertaisesti aiempiin vuosiin verrattuna, jolloin pandemia vielä vaikutti lukuihin.

Vaikka taloudellisesti toimintavuosi 2022 oli Haaga-Helialle haastava, Minna Hiillos näkee koulutuksen laadun lisäksi myös hyvinvoivan korkeakouluyhteisön takeena tulevaisuuskestävän korkeakoulun rakentamisessa.

– Vastuullisuus ja hyvinvointi olivat viime vuonnakin strategiamme keskiössä. Hyvinvointipalveluillamme ja tiiviillä yhteistyöllä opiskelijakunta Helgan kanssa tarjosimme erilaisia tukimuotoja opiskelijaelämän eri tilanteisiin ja vaiheisiin. Yhteiskuntavastuu korostui monin tavoin työssämme kuluneen toimintavuoden aikana. Rakensimme vuoden aikana tulevaisuuskestävää Haaga-Heliaa, ja tästä on hyvä jatkaa, summaa Hiillos.

Tutustu Haaga-Helian vuosikertomukseen 2022

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme