Schneider Electric

Schneider Electric pienensi omaa ja asiakkaidensa hiilijalanjälkeä kunnianhimoisella ympäristöohjelmallaan 2022

Jaa
  • Schneider Electric on vuodesta 2018 alkaen pienentänyt globaalisti asiakkaidensa hiilipäästöjä 440 miljoonalla tonnilla, joista 90 miljoonaa tonnia säästyi pelkästään vuonna 2022.
  • Yhtiön ilmastotavoitteet on vahvistettu Science Based Targets -aloitteen puolesta ja ne perustuvat tutkittuun tieteelliseen arviointiin.

Tiedote, 21.4.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin kestävän kehityksen tavoitteet ottivat vuonna 2022 suuren harppauksen eteenpäin. Schneider Electric on jo vuosien ajan saanut tunnustusta vastuullisesta toiminnasta riippumattomissa ESG-vastuullisuusmittauksissa. Vuoden 2022 ympäristöraportti osoitti, että viime vuosi oli yhtiölle menestyksekäs niin liiketaloudellisesti kuin ympäristötavoitteiden saavuttamisen kannalta.

– Viime vuosi oli geopoliittisesti epävarma jakso, mutta Schneider Electricin päämäärästä luoda puhtaampi ja reilumpi maailma ei tingitty. Digitalisaatio ja toimintojen sähköistäminen sekä tehokkuutta ja kestävää kehitystä vahvistavat ratkaisut ovat parhaita tapoja vastata nykyisiin kriiseihin. Schneider Electricin kansainväliset tavoitteet ovat toteutuneet liiketoiminnassamme myös Suomessa, sillä olemme muun muassa laajentaneet energiatehokkuusratkaisujemme tarjontaa. Näin voimme auttaa niin yritys- kuin kuluttajapuolta löytämään näiden toiveita vastaavia energiaa ja luontoa säästäviä ratkaisuja, kertoo Schneider Electric Finlandin toimitusjohtaja Jani Vahvanen.

Schneider Electricin Sustainability Impact -ympäristöohjelmaan kuuluu yksitoista globaalia tavoitetta, jotka on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2025 mennessä. Alueellisilla tiimeillä ja maatiimeillä on satoja paikallisia tavoitteita, joiden toteuttaminen täydentää kansainvälisen tason tavoitteita.

Lisäksi yhtiön yleisenä ohjenuorana ovat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, joihin Schneider Electricin kuusi pitkän tähtäimen kestävyystavoitetta perustuvat. Yhtiön tärkeimmät päämäärät liittyvät ilmastoystävällisyyden, resurssitehokkuuden, luottamuksen ja tasavertaisuuden parantamiseen, eri sukupolvien osallistamiseen ja paikallisen toiminnan vahvistamiseen.

Schneider Electric julkaisee kvartaaleittain raportin, jossa seurataan globaalien tavoitteiden toteutumista. Vuonna 2022 Schneider Electricistä tuli yksi ensimmäisiä yrityksiä, jonka nettonollatavoitteet Science Based Targets -aloite on vahvistanut koko arvoketjun matkalta. Aloitteen avulla yritykset voivat osoittaa sitoutumisensa tieteellisesti perusteltuihin ilmastotavoitteisiin.

Schneider Electricin ratkaisuja ja palveluita hyödyntävät asiakkaat ovat muun muassa vähentäneet ja välttäneet tuottamasta 440 miljoonan tonnin verran hiilipäästöjä vuodesta 2018 alkaen. Tästä määrästä 90 miljoonaa tonnia säästöjä syntyi vuoden 2022 aikana. Lisäksi yhtiön suurimmat tavarantoimittajat saivat pienennettyä CO2-päästöjään 10 prosenttia Zero Carbon -projektin avulla.

Tutustu koko raporttiin ja muihin vuoden 2022 saavutuksiin täällä.

Lisätietoja:

Sirpa Ikola, strategia- ja kehitysjohtaja, Schneider Electric Finland

puh. 040 638 6639, sirpa.ikola@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Vaihtoehto perinteiselle PLC-ohjelmoinnille auttaa AFRY Finlandia kurkottamaan tulevaan26.9.2023 08:17:00 EEST | Tiedote

AFRY Finland toteutti automaatioprojektin Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -automaatioalustalla, joka mahdollistaa valmistajariippumattoman automaation kehittämisen. Projektissa toteutettiin SCADA-näkymä ja tarvittava sovellus, jolla koneen toimintaa pystytään ohjaamaan ja valvomaan. Automation Expert sai AFRYlta kiitosta koodipuolen ja käyttöliittymän helposta yhdistettävyydestä. Euroopan johtava suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRY Finland toteutti ensimmäistä kertaa automaatioprojektin Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -automaatioalustalla, joka mahdollistaa valmistajariippumattoman ja ohjelmistokeskeisen automaation kehittämisen. AFRYn tavoite on varautua automaatioalan tuleviin vaatimuksiin etsimällä vaihtoehtoja perinteiselle ohjelmoinnille. – Halusimme hyödyntää uuteen teknologiaan pohjautuvaa Automation Expertiä osana käytännön asiakasprojektia, jossa asiakkaalla on laitteelle selkeät jatkokehitystoiveet. Tämä oli meille hyvä tapa tutustua a

Schneider Electric Finlandin Maaret Mickelsson ja Sanna Repo uusiin rooleihin18.9.2023 12:31:43 EEST | Tiedote

Tiedote, 18.9.2023 – Schneider Electricin Home and Distribution -sähkötukkukanavan vetäjänä aloittaa Maaret Mickelsson 1.9.2023 alkaen. Mickelsson on työskennellyt Schneider Electricilla vuodesta 2008, ja vastannut viimeisimpänä tehtävänään Schneider Electricin energiatehokkuuden lisäämiseen tähtäävien ratkaisujen myynnistä nykyisille asiakkaille. Pitkän työsuhteen myötä Mickelsson tuo uuteen rooliin merkittävää kokemusta myynnin, asiakkuuksien ja liiketoiminnan johtamisesta. Mickelsson seuraa tehtävässään Sanna Repoa, joka siirtyi kesäkuussa Digital Energy Offers and Solutions -tiimin vetäjäksi. – On todella mielenkiintoista päästä 15 kiinteistöliiketoiminnan parissa vietetyn vuoden jälkeen tutustumaan Schneiderin tukkukanavatoimintaan. Otan innolla vastaan mahdollisuuden oppia uutta sekä ennen kaikkea odotan yhteistyötä kumppaneidemme sekä Schneider-tiimin kanssa, Mickelsson sanoo. Sanna Repo vetämään Digital Energy Offers and Solutions -tiimiä Aiemmin tukkukanavan vetäjänä toiminut

Uusi kuusiakselinen Lexium Cobot: yksinkertaisuutta, tuottavuutta ja turvallisuutta14.9.2023 11:47:08 EEST | Tiedote

Uusi Lexium Cobot on erittäin tehokas, edistyksellinen kuusiakselinen yhteistyörobotti, jonka avulla työntekijät voivat suorittaa raskaita, toistuvia tai monimutkaisia tehtäviä. Pienikokoinen Lexium Cobot on ainutlaatuisen helppo asentaa ja integroida täydelliseen robotiikkajärjestelmään. Intuitiivisen sovellusliittymän ansiosta käyttäjät voivat seurata, ohjelmoida ja käyttää Cobotia helposti esimerkiksi Android-tabletin kautta. Lexium Cobotin kaikkia ominaisuuksia pääsee hyödyntämään, kun toimintojen suunnittelussa käytetään Machine Expert Twin -ympäristöä. Ohjelman kehitys ja testaus virtuaalisessa ympäristössä nopeuttaa oleellisesti suunnittelusykliä, kun isommankin kappaletavaran käsittelyn osa-alueet on mahdollista testata yhtenä toimivana kokonaisuutena. Lexium Cobotit voivat toimia myös itsenäisissä kokoonpanoissa. Kompaktista koostaan huolimatta niillä on myös erinomainen kuorman nostokyky sekä monipuoliset ohjelmointivaihtoehdot. Lisätiedot: Heikki Hietanen Offer Manager: Mach

Sähkönhinnan heittely on tulevaisuudessa arkipäivää – Asiantuntijoiden vinkit fiksumpaan sähkönkäyttöön11.9.2023 15:25:35 EEST | Tiedote

Älykotijärjestelmien avulla on mahdollista käyttää sähköä fiksusti ja säästää selvästi sähkölaskussa. Älyn avulla sähköä on helppo käyttää oikeaan aikaan ja välttää pahimmat hintapiikit. Varavirtajärjestelmistä saa parhaan hyödyn irti, kun niiden toimintaa automatisoidaan. Tiedote, 11.9.2023 – Sähkön hinta heilahtelee tällä hetkellä voimakkaasti. Viime talvesta oppineena on hyvä varautua siihen, että hinnat nousevat välillä korkeiksi jopa usean viikon ajaksi. Onneksi hintapiikkeihin voi varautua usein eri keinoin. Yksi selkeä säästötapa on modernisoida kodin sähköjärjestelmät pienissä osissa tai kerrallaan. Yksi suurimmista energiasyöpöistä kotitalouksissa on lämmitys. Lämmityksestä ei kannata liikaa tinkiä etenkään märkätiloissa, mutta lämmitystä on mahdollista säätää tehokkaasti ja älykkäästi. – Omaan kotiin voi esimerkiksi hankkia älykotijärjestelmän, johon on mahdollista saada mukaan lämmönohjaus. Tällöin älyominaisuudet säätelevät termostaatteja ja huolehtivat, että lämmitys tapah

Uusi työkalu paljastaa datakeskuksien hiilipäästöt ja kumppaneiden epäsuorat ympäristövaikutukset1.9.2023 08:13:00 EEST | Tiedote

Schneider Electricin kehittämä Lifecycle CO2e TradeOff on ensimmäinen työkalu, joka auttaa arvioimaan tarkasti datakeskuksien hiilijalanjäljen koko arvoketjun matkalta. Ilmainen Lifecycle CO2e TradeOff -työkalu huomioi kaikki GHG- eli kasvihuonekaasuprotokollan mukaiset Scope 1-, Scope 2- ja Scope 3 -luokkien päästöt. Tiedote, 31.8.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on julkaissut toimintamallin, jonka avulla yritysten on helpompi hahmottaa kokonaisvaltaisesti omien datakeskuksiensa ympäristövaikutuksia. Malli esitellään Schneider Electricin whitepaperissa, johon kuuluu myös ilmainen Lifecycle CO2e TradeOff -työkalu. Whitepaperin linjaama toimintamalli perustuu tarkkaan dataan, joka auttaa datakeskustoimijoita keskittymään oikeisiin asioihin ympäristötoimenpiteissään. Lifecycle CO2e TradeOff-työkalun avulla yritykset ja organisaatiot pystyvät ensimmäistä kertaa arvioimaan tarkasti datakeskuksiensa suorien ja epäsuorien päästöjen kokonaish

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme