Varsinais-Suomen ELY-keskus

E18 Turun kehätietä (kt 40) parannetaan rakentamalla Avantin eritasoliittymä Liedossa

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa yhteistyössä Liedon kaupungin kanssa Avantin eritasoliittymän ramppien sekä katuyhteyden rakentamisen. Eritasoliittymän rakentaminen parantaa alueen liikenneyhteyksiä Tuulissuon teollisuusalueelle sekä kehätien liikenneturvallisuutta ja välityskykyä. Hanke on jatkoa Väyläviraston toteuttamalle E18 Kausela-Kirismäki -hankkeelle.
Kt40 itään päin, Avantin eritasoliittymän tilavaraus kuvattuna toukokuussa 2020. Kuva: Väylävirasto.
Kt40 itään päin, Avantin eritasoliittymän tilavaraus kuvattuna toukokuussa 2020. Kuva: Väylävirasto.

Rakennuskohde sijaitsee Kaarinan ja Liedon alueilla. Hanke sisältää E18 Turun kehätien (kt 40) parantamisen Kauselan ja Tuulissuon eritasoliittymien välisellä tiejaksolla, joka on pituudeltaan n. 1,9 kilometriä. Kehätietä parannetaan rakentamalla uusi Avantin eritasoliittymä ja lisäksi rakennetaan uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä Turun kehätien varteen.

Avantin eritasoliittymän rakentamista varten Turun kehätien sekoittumiskaistat sekä sillat ovat toteutettu jo Kausela-Kirismäki -hankkeessa. Nyt käynnistyvässä urakassa rakennetaan eritasoliittymän rampit kaikkine laitteineen ja järjestelyineen, katujärjestelyt sekä jalankulku- ja pyöräilyväylät.

Työt alkavat ensi viikolla (vk 17) ja urakan on määrä valmistua marraskuussa 2023.

Rakentamistyöllä on vaikutuksia Turun kehätien liikenteeseen louhinnan ja reuna-alueiden töiden aikaan, liikennettä voidaan joutua ajoittain pysäyttämään tai kaistoja sulkemaan. Muutoin liikenne kehätiellä sujuu normaalisti. Länsi-Avantintiellä ja Avantintiellä liikenne pääsee kulkemaan työmaan läpi, mutta kaistojen leveyttä on rajoitettu ja nopeusrajoitus on alennettu. Rajoitukset voivat aiheuttaa ruuhkaa ja liikkumiseen voi tulla viivästyksiä. Myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille on koko rakennustöiden ajan käytössä kulkuyhteys työmaan ohi Länsi-Avantintiellä ja Avantintiellä.

Liikenne kulkee rakennustöiden aikana työmaa-alueen välittömässä läheisyydessä, joten toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Oteran Oy.

Hankkeen sijainti kartalla (paikkatieto.vaylapilvi.fi)

Lisätietoja:           

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843

- Oteran Oy, työpäällikkö Kimmo Kanerva, p. 0400 125 477

Kuvat

Kt40 itään päin, Avantin eritasoliittymän tilavaraus kuvattuna toukokuussa 2020. Kuva: Väylävirasto.
Kt40 itään päin, Avantin eritasoliittymän tilavaraus kuvattuna toukokuussa 2020. Kuva: Väylävirasto.
Lataa
Avantin eritasoliittymä sijaitsee Kauselan ja Tuulissuon eritasoliittymien välisellä tiejaksolla. Katuyhteys yhdistyy Länsi-Avantintielle. Kehätien varteen rakennetaan jalankulku- ja pyöräilyväylä.
Avantin eritasoliittymä sijaitsee Kauselan ja Tuulissuon eritasoliittymien välisellä tiejaksolla. Katuyhteys yhdistyy Länsi-Avantintielle. Kehätien varteen rakennetaan jalankulku- ja pyöräilyväylä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Arbetslösheten i Egentliga Finland minskade som vanligt klart i augusti26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av augusti 20 300 arbetslösa arbetssökande. I augusti brukar antalet arbetslösa i normala fall minska klart jämfört med juli och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa minskade med 2 700 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 200 personer (1 %), medan arbetslöshetsgraden i hela landet ökade 4 % under samma tid. I Egentliga Finland ökade antalet permitterade med mindre än 100 (1 %) personer jämfört med året innan.

Varsinais-Suomen työttömyys elokuulle tyypillisessä selkeässä laskussa26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa reippaasti heinäkuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 200 henkilöllä (1 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 4 %.

Fler trafikbegränsningar på kommande till Rävsundsbron22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Rävsundsbrons skick följs kontinuerligt upp och bron har inspekterats i juni, augusti och september. Brons skick har försämrats snabbare än väntat och belastningen på bron från den tunga trafiken måste minskas. Som tilläggsbegränsning planeras en lösning som grundar sig på att den tunga trafiken skulle vara enkelriktad. Hur detta kan genomföras utreds som bäst. Enligt bedömningen kan arrangemangen tas i bruk före utgången av december. Om brons skick förutsätter ännu snabbare begränsningsåtgärder måste man fastställa en viktbegränsning för bron dagtid och nattetid ändras trafiken så att den blir enkelriktad. Det är tryggt att trafikera på bron. Begränsningarna har fastställts för att det ska vara tryggt att trafikera på bron.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme