Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tiede ja taide kohtaavat näyttelyssä Vaasan Taidehallissa 22.4.–11.6.2023

Jaa
Kuvataiteilija Johanna Pisto toteuttaa monialaisen työryhmän kanssa interaktiivisen taidenäyttelyn, jossa kävijöillä on oma toiminnallinen roolinsa. Taideteoksiin on kytketty sensoreita ja niissä hyödynnetään digitekniikkaa.
Johanna Pisto: A Cup of Tea, 2022, kuva: Johanna Pisto
Johanna Pisto: A Cup of Tea, 2022, kuva: Johanna Pisto

Vaasan Taidehallissa nähtävä näyttely yhdistää kuvataiteen, musiikin, videon, muotoilun ja teknologian. Siinä sovelletaan Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeen pohjalta ensimmäistä kertaa Kaikutiimin kehittelemiä sensoreita kuvataiteeseen.

Kuvataiteilija Johanna Piston ja työryhmän toteuttama vuorovaikutteinen näyttely tarjoaa kävijöille toiminnallista taidetta, kokeellisia elämyksiä, vaihtelevia pintoja, värejä ja äänimaailmoja. Teoksissa on hyödynnetty digitekniikkaa, kuten laserkaiverrusta, tasoleikkausta, uv- ja sublimaatiotulostamista.

Tuolia tunnustelemalla saat aikaan ääntä ja kuvaa

Teokset reagoivat kosketukseen tuottaen samalla ääntä ja liikkuvaa kuvaa. Esimerkiksi tuolia tunnustelemalla voi kuunnella syntyvää ääntä ja katsoa, miten se tuottaa muuttuvaa kuvaa.

Näyttely syntyykin erilaisten osallistujien, materiaalien, näkökulmien ja digitekniikoiden nivoutumisesta yhteen tarjoten mielenkiintoa kokijalleen.

Jyväskylässä asuva kuvataiteilija Johanna Pisto (s. 1975) yhdistelee erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, mikä tarjoaa taiteilijalle jatkuvaa mielenkiintoa sekä kokeellisuutta kuvan luomiseen. Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto on myöntänyt hänelle 2-vuotisen apurahan vuosille 2022–23. Pisto on Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen.

Monialaiseen työryhmään kuuluvat Piston lisäksi musiikkitieteen professori emeritus Jukka Louhivuori (sensoriteknologia), ohjelmoija Joel Kivelä (audio- ja videosovellus, Cathodemer), muusikko Antti Peltomaa (äänimaisema, sävellys), muotoilija Jonas Hakaniemi (pallo ja tuoli, muotoilu), ohjaaja Sini Riipinen (Cathodemer sovelluksen toiminta), videokuvaaja Sebastian Trzaska (videokuvaus, editointi) sekä Gradia / Jyväskylä (media-ala).

Näyttely Johanna Pisto & Team nähdään 22.4.–11.6.2023 Vaasan Taidehallissa. Näyttelyvalinnan on tehnyt Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut.

Näyttelyä on tukenut Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto.

Tiedotuskuvathttps://kuvapankki.vaasa.fi/s/o/VRBAgzJZzLvc8o7b

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kulttuuripäällikkö Jenni Niemi, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 040 628 9347, jenni.niemi@vaasa.fi

Kuvat

Johanna Pisto: A Cup of Tea, 2022, kuva: Johanna Pisto
Johanna Pisto: A Cup of Tea, 2022, kuva: Johanna Pisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme