Finlandia-talo

Töölönlahden lintuparatiisia siistitään yhdessä Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa 25.4.2023

Jaa
Finlandia-talo on jälleen haastanut Töölönlahden toimijat ja kaikki kaupunkilaiset Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempaukseen 25.4.2023. Tempauksessa on mukana kulttuuritoimijoiden lisäksi ympäristöjärjestöjä. Tapahtuman avaa Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Töölönlahti on kaupungin keskeisin ulkoilupaikka, joten alueen siisteys lisää myös kaupunkilaisen viihtyvyyttä. Kaikki ovat tervetulleita siistimistalkoisiin. Talkoolaiset saavat tapahtumasta lainaan haravat, pihdit ja jätesäkit, omat hanskat on hyvä ottaa mukaan. Lähtö Pikku-Finlandian terassilta Töölönlahden rannalta.

Talkoiden tavoitteena on siivota linnuille haitallisia roskia ympäristöstä ja pitää huolta kauniista Töölönlahdesta lisäten yhteisöllisyyttä Töölönlahden kulttuuritoimijoiden kesken. Lintujen pesimärauha otetaan luonnollisesti tapahtumassa huomioon.

Meren ja vesistöjen muoviroska ja mikromuovi on iso ongelma ekosysteemeille, esimerkiksi kaloille ja linnuille. Yksi konkreettinen tapa ehkäistä muovin päätymistä mereen on rantojen siivoustalkoot. Roskien kerääminen myös muistuttaa meitä kaikkia talkoolaisia hyvin omasta käytöksen merkityksestä: mitään roskia ei kuulu jättää luontoon, sanoo Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki. 

Pitkäjänteistä työtä Töölönlahden hyvinvoinnin puolesta

Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -siivoustempaus on järjestetty vuodesta 2012 lähtien Finlandia-talon aloitteesta, mihin Töölönlahden kulttuuri- ja ympäristötoimijat lähtivät innolla mukaan. Töölönlahti on yksi Helsingin kauneimmista luontoparatiiseista ja talkoolaiset haluavat pitää sen roskista vapaana ja turvallisena paikkana alueella pesiville harvinaisille linnuille.

“Avasimme Pikku-Finlandian suurelle yleisölle vuosi sitten ja se on nopeasti lunastanut paikkansa helsinkiläisten, matkailijoiden ja tapahtumakävijöiden lempikohteena. Merkittävä ihastelun aihe on suurelta terassilta avautuva näkymä Töölönlahdella viihtyviin lintuihin. Alueella pesii harvinaisia tai uhanalaisia lajeja kuten haapana, nokikana ja silkkiuikku. Haluamme jokakeväisellä tempauksella kiinnittää huomiota alueen harvinaislaatuiseen luontoon ja varmistaa etteivät lumen alta paljastuvat roskat aiheuta vaaraa lintujen elinympäristöön” kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Tapahtuma kerää vuosittain satakunta talkoolaista. Tervetuloa mukaan, pidetään yhdessä Töölönlahden lintuparatiisi viihtyisänä!

Töölönlahden siistimistempaus Kulttuuri puhdistaa ympäristöä 25.4.2023

Ohjelma:

Klo 13.00 kokoontuminen Pikku-Finlandian terassilla (Karamzininranta 4)
Klo 13.00–13.05 Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen toivottaa talkoolaiset tervetulleiksi
Klo 13.05–13.15 Tapahtuman avaus Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki
Klo 13.15–13.30 Staran edustajat esittelevät aluekartan, talkoolaisten ohjeistus ja välineet
Klo 13.32–15.30 Töölönlahden siivoustalkoot
Klo 15.00–16.00 Lämmintä ruokaa tarjolla Musiikkitalon parvilämpiössä

—-

Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa ovat mukana Finlandia-talo, Musiikkitalo, Kiasma, Kansallismuseo, keskustakirjasto Oodi, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurmisen Säätiö, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Helsingin kaupunki, Stara, WWF, Tringa, Restel Food&Events Tapahtumaravintolat, Kanresta ja Compass Group

Lisätiedot:
Finlandia-talo Oy
toimitusjohtaja Johanna Tolonen
puh. 040 551 3168
johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41https://www.finlandiatalo.fi/fi/

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi. Vuoden 2022 alusta lähtien Finlandia-talo on palvellut asiakkaitaan uniikissa puurakenteisessa tapahtumakeskus Pikku-Finlandiassa. Finlandia-talo avataan yleisölle vuoden 2025 alussa. www.finlandiatalo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Töölönlahden valkea linna juhlii tänään 50 vuotistaivaltaan16.12.2021 09:41:42 EET | Tiedote

Joulukuussa 2021 Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo täyttää 50 vuotta. Töölönlahden puiston valkeaksi linnaksi ja Töölönlahden valkeaksi laivaksikin kutsuttu talo on toiminut näyttämönä niin politiikan huipputapaamisille kuin viihdetähtien säihkeellekin. Viidenkymmenen vuoden aikana Finlandia-talossa on vieraillut jo lähes 18 miljoonaa kävijää. Tammikuussa 2022 tapahtumatalossa alkaa 2,5 vuoden perusparannus, ja Finlandia-talon viereen meren rantaan avautuu upea lasiseinäinen Pikku-Finlandia. Tämä puurakentamisen taidonnäyte toimii Finlandia-talon perusparannuksen aikana kaupunkilaisten olohuoneena kahviloineen ja terasseineen sekä areenana live-musiikille, juhlille ja kongresseille.

Töölönlahden puiston valkea linna täyttää 50 vuotta30.11.2021 11:01:48 EET | Tiedote

Joulukuussa 2021 Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo täyttää 50 vuotta. Töölönlahden puiston valkeaksi linnaksi ja Töölönlahden valkeaksi laivaksikin kutsuttu talo on toiminut näyttämönä niin politiikan huipputapaamisille kuin viihdetähtien säihkeellekin. Viidenkymmenen vuoden aikana Finlandia-talossa on vieraillut jo lähes 18 miljoonaa kävijää. Tammikuussa 2022 tapahtumatalossa alkaa 2,5 vuoden perusparannus, ja Finlandia-talon viereen meren rantaan avautuu upea lasiseinäinen Pikku-Finlandia. Tämä puurakentamisen taidonnäyte toimii Finlandia-talon perusparannuksen aikana kaupunkilaisten olohuoneena kahviloineen ja terasseineen sekä areenana live-musiikille, juhlille ja kongresseille.

Viime vuonna lasten itsenäisyyspäivän juhlat jäivät väliin – nyt juhlitaan tuplasti3.8.2021 10:40:30 EEST | Tiedote

Finlandia-talon syksyn tapahtumakalenteri näyttää tiiviiltä. Vahvistettuja tapahtumia on tällä hetkellä yli sata ja päärakennukseen on jonossa tapahtumajärjestäjiä syyskuusta joulukuuhun. Elokuussa musiikkielämystä tarjoilevat Varusmiessoittokunnan sata alokasta, loppuvuoden aikana estradille nousevat esimerkiksi Diandra, Kaija Koo, Mikko Leppilampi ja Ismo Leikola. Kansainvälisistä tapahtumista suurin on hybridinä järjestettävä lokakuun tietohallinnon konferenssi. Tällä hetkellä tapahtumajärjestäjien valintakriteereinä paikan suhteen korostuvat turvallisuus, vastuullisuus ja ruokatarjonta. Finlandia-talon turvatoimet koronaviruksen leviämisen osalta on otettu asianmukaisesti huomioon kaikissa tapahtumissa. Tähän mennessä Finlandia-talolla ei ole todettu yhtään tartuntaa tai altistumista. Tapahtuma-alan epävarmuutta ja ahdinkoa poistamaan tarvitaan nyt aktiivisia toimenpiteitä. Viranomaisten suunnitelmissa olevalla koronapassilla on kiire eikä sen toteutuksen kanssa kannata viivytellä.

Finlandia-talo Oy:n pitkittyneen koronakriisin vuoksi käydyt yt-neuvottelut ovat päättyneet2.3.2021 12:40:01 EET | Tiedote

Finlandia-talo Oy aloitti tammikuussa kolmannet yt -neuvottelut vuoden sisään. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Finlandia-talon koko henkilöstöä. Koronapandemia käytännössä pysäytti tapahtuma-alan maaliskuussa 2020. Tapahtumien järjestämiseen vaikuttavien kokoontumisrajoitusten kestosta ei ole tietoa. Pitkittynyt koronakriisi yhdistettynä tulevaan perusparannukseen vähentää Finlandia-talo Oy:n henkilöstötarvetta vuosiksi eteenpäin.

Kansainvälinen Red Alert -tempaus värjää Finlandia-talon illalla punaiseksi8.9.2020 09:32:37 EEST | Tiedote

Punaisella valaisulla halutaan kiinnittää huomiota tapahtuma-alan ahdinkoon. Tapahtuma-alan yritykset ovat menettäneet koronakriisin vuoksi jopa 90 prosenttia normaalivuoden liikevaihdosta. Tapahtuma-alan ahdinko vaikuttaa negatiivisesti myös hotellien, ravintoloiden ja taksien kysyntään sekä tekniikka-, vartiointi- ja siivousalan yrityksiin. Tämä merkitsee kaupungeille merkittäviä verotulojen menetyksiä. Tiistai-iltana 8.9. kansainvälinen Red Alert -liike rantautuu Helsinkiin. Maailmalla tapahtuma- ja kulttuuritaloja punaiseksi hätähuudoksi värjännyt tempaus näkyy muun muassa Finlandia-talon, Kansallisoopperan ja Helsingin Kaupunginteatterin julkisivuissa illalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme