Suomen Keskusta r.p.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kallin puhe Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa

Jaa

Hyvät puoluevaltuuston jäsenet,

Vaalitulos – se on selvääkin selvempi.

Nyt kansan tahdon pitää tulla todeksi. Voittajien pitää ottaa valta. Voittajien pitää ottaa vastuu.

Mitä virkaa vaaleilla muuten on?

Maa tarvitsee hallituksen.

Asiat pitää hoitaa. Lupaukset pitää lunastaa. Bensan ja sähkön hinnan laskemisesta alkaen.

Hyvät keskustalaiset,

Vaalituloksen mukaisesti Keskusta menee oppositioon. Uskon, että isänmaata voi palvella myös sieltä.

Olemme valmiita yhteistyöhön, jos päätökset ovat mielestämme oikeita. Sellaisia, jotka tuovat turvaa, työtä ja kasvua, tasa-arvoa ja toivoa.

Sellaisia, joilla jokainen suomalainen ja koko maa pidetään mukana.

Viime vaalikaudella päätimme viimein sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksesta. Nyt uudistusta pitää saada viedä hyvinvointialueilla eteenpäin.

Hoitajapulaa pitää helpottaa ja hoitojonoja lyhentää. Peruspalveluja on vahvistettava ja lähipalvelut pitää turvata koko Suomessa. Toiminnan kehittämisen ohella näille on varattava riittävä rahoitus.

Emme hyväksy palvelujen keskittämistä hyvinvointialueita tai kuntia pakkoyhdistämällä.

Viime vaalikaudella toteutimme myös perhevapaauudistuksen. Joulukuussa perheet saivat ylimääräisen lapsilisän.

Nyt perheitä tukevaa politiikkaa pitää jatkaa. Emme hyväksy perheiltä leikkaamista tai kotihoidontuen romuttamista. Perheillä pitää myös tulevaisuudessa olla mahdollisuus itse päättää, miten lapset hoidetaan.

Viime vaalikaudella laitoimme teitä, raiteita ja muita väyliä kuntoon koko maassa. Loimme maakuntiin tuhansia uusia opiskelupaikkoja.

Rajalliset rahat pitää nyt käyttää nykyisten väylien parantamiseen kautta Suomen muutaman miljardihankkeen sijaan. Opiskelumahdollisuuksia maakunnissa pitää lisätä, ei vähentää.

Hyvät ystävät,

Eniten vaalien voittajilla on nyt lunastamista lupauksissaan Suomen talouden kuntoon laittamisesta.

Vuosien velka- ja alijäämäkierre pitää katkaista. Keskusta tukee päätöksiä, joilla uudistetaan yhteiskuntaa, vauhditetaan talouden kasvua, saadaan koko maahan lisää työpaikkoja ja parannetaan tuottavuutta. Yrittäjien verotusta ei saa kiristää.

Säästöjä arvioimme siltä kantilta, ovatko ne sosiaalisesti ja alueellisesti oikeudenmukaisia. Sitä emme hyväksy, että pääosa ratkaisua talouden kuntoon laittamisessa on kaiken keskittäminen.

Se on näennäissäästämistä, joka käy pidemmän päälle sekä inhimillisesti että taloudellisesti kalliiksi Suomelle. Se olisi väärää politiikkaa.

Hyvät puoluevaltuuston jäsenet,

Viime vaalikauden kauaskantoisin päätös oli Nato-jäsenyyden hakeminen miltei yksimielisesti. Yksituumaisuus näissä asioissa on iso voimavara Suomelle myös tulevaisuudessa.

Keskusta on valmis parlamentaarisen yhteisymmärryksen hakemiseen, kun eduskunta saa hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon aikanaan käsiteltäväkseen.

Yhteistä näkemystä yli hallitus-oppositiorajan on syytä rakentaa myös omavaraisuuden ja huoltovarmuuden parantamisessa. Ne ovat erottamaton osa Suomen turvallisuutta.

Kotimaisen ruuantuotannon kannattavuutta pitää parantaa ja mahdollistaa metsien ja muiden luonnonvarojen kestävä käyttö. Hallituksen tulee pitää tinkimättömästi Suomen puolta Euroopan unionissa. Samaa sopii odottaa myös jokaiselta suomalaiselta europarlamentaarikolta. Omat meppimme Elsi ja Mauri käyvät tästä malliesimerkiksi.

Hyvät keskustalaiset,

23-jäseninen uusi eduskuntaryhmämme tekee takuulla osansa, että Suomi pärjää ja Keskusta nousee.

Kiritämme hallitusta. Kiitämme, jos siihen on aihetta. Kritisoimme, kun syytä on. Esitämme tarvittaessa oman vaihtoehtomme.

Tärkeintä meille on, että suomalaiset ja Suomi pärjäävät. Siitä tämän vaalikauden politiikassa on – ja pitää olla – kyse.

Suomi tarvitsee vahvaa keskivoimaa. Keskustaa, joka uudistaa tätä maata. Keskustaa, joka uudistuu myös itse.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Keskusta r.p.
Suomen Keskusta r.p.
Apollonkatu 11 a
00100 Helsinki

010 289 7000http://www.keskusta.fi

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima23.9.2023 18:33:27 EEST | Tiedote

Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn. Puoluekokous korostaa kannanotossaan Rehnin kokemusta kansanedustajana, ministerinä ja Suomen Pankin pääjohtajana. Hän on myös toiminut pitkään europarlamentaarikkona, Euroopan komission varapuheenjohtajana sekä talous- ja laajentumiskomissaarina. Sotilasarvoltaan Rehn on reservin luutnantti. Puoluekokouksen mukaan Olli Rehnin koeteltu johtajuus kriisien ytimessä, laajat kansainväliset verkostot sekä pitkä kokemus kansallisista ja kansainvälisistä tehtävistä antavat vahvat valmiudet presidentin tehtävään. Hänellä on kyky toimia vakaana yhteistyöjohtajana myös vaikeissa kansakuntaamme koskevissa kysymyksissä. Rauhallinen, harkitseva ja varma ote päätöksenteossa on suuri etu u

Keskustan puoluesihteeriksi on valittu Antti Siika-Aho23.9.2023 17:36:45 EEST | Tiedote

Keskustan puoluesihteeriksi on valittu Antti Siika-Aho Keskustan uusi puoluesihteeri on filosofian maisteri, yhteiskuntasuhdepäällikkö Antti Siika-Aho. 37-vuotias Siika-Aho on kotoisin Helsingistä ja syntyjään Haapajärveltä. Aiemmin hän on toiminut mm. elinkeinoministerin erityisavustajana sekä Suomen Keskustanuorten pääsihteerinä. Hänen nykyinen työnantajansa on Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli, jossa hän toimii yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Ylimääräisessä puoluekokouksessa käydyssä puoluesihteerin vaalissa äänet jakautuivat seuraavasti: Pirkko Ala-Hemmilä 105 Pauliina Maukonen 363 Antti Siika-Aho 670

Keskustan varapuheenjohtajaksi on valittu Hilkka Kemppi23.9.2023 16:49:13 EEST | Tiedote

Keskustan varapuheenjohtajaksi on valittu Hilkka Kemppi Hilkka Kemppi on Keskustan uusi varapuheenjohtaja. Valinnan teki Keskustan ylimääräinen puoluekokous Turussa. Asikkalasta kotoisin oleva 35-vuotias Kemppi on toisen kauden kansanedustaja Päijät-Hämeestä, koulutukseltaan hän taiteiden maisteri ja restonomi. Kemppi toimii myös perhe- ja väestökysymyksiin keskittyvän Väestöliiton puheenjohtajana sekä Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön valtuuskunnan puheenjohtajana. Varapuheenjohtajan paikka aukeni, kun Riikka Pakarinen ilmoitti luopuvansa varapuheenjohtajan tehtävästä Turun ylimääräisessä puoluekokouksessa. Tehtävästä kisasivat kansanedustaja Hanna Huttunen ja Hilkka Kemppi. Kempin lisäksi varapuheenjohtajan tehtäviä hoitavat Petri Honkonen ja Markus Lohi. Ääniä vaalissa annettiin 1145. Äänet jakautuivat seuraavasti: Hanna Huttunen 384 Hilkka Kemppi 760 Yksi tyhjä

Annika Saarikon puhe Keskustan puoluekokouksessa Turussa 202323.9.2023 11:47:03 EEST | Tiedote

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon puhe Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa Turussa 23.9.2023: Hyvät Keskustan puoluekokouksen edustajat, seuraajat ja vieraat Pian 9‐vuotias poikani tarkkaili minua kirjoittaessani puhetta kokousta varten. Hän ehdotti, että puhe olisi hyvä aloittaa vitsillä. Arvelin, että keino ei ole erityisen varma ja toimiva. Hän kuitenkin rohkaisi ottamaan riskin ja teki ehdotuksen. Siispä: ”Mitä näkymätön mies sanoi toiselle näkymättömälle miehelle? Ei olla muuten nähty pitkään aikaan.” Siispä, hyvät kokousedustajat, jotka näytte täällä salissa: mukava nähdä, pitkästä aikaa! Ystävät hyvät, Useassa yhteydessä nousee ilmi, että suomalaisten huolestuneisuus on lisääntymään päin. Maailman tuulet puhaltavat kylmempinä kuin pitkään aikaan. Suurvaltojen jännitteet kiristyvät. Elämme vaarallista aikaa. Oikeusvaltiota murennetaan siellä täällä. Olemme käyneet läpi vakavan pandemian ajan. Sen varjoja lankeaa monin tavoin yllemme yhä – velkana ja mielenterveyden k

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme