Osuuskunta Tradeka

Tradekan edustajisto päätti tuotto-osuuden korosta

Jaa
Osuuskunta Tradekan edustajisto kokoontui varsinaiseen edustajiston kokoukseen 21.4.2023 Helsingissä. Kokous järjestettiin hybridikokouksena ja osa edustajista osallistui kokoukseen etäyhteyksien välityksellä.

Edustajiston kokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että Tradekan tuotto-osuuksien merkitsijöille maksetaan vuodelta 2022 tavoitteen mukainen 3,5 prosentin korko. Korot maksetaan merkitsijöille kesäkuussa. Kuluvalle vuodelle 2023 Osuuskunta Tradekan hallitus on jo aiemmin asettanut tuottotavoitteeksi 4,75 prosenttia. Tradekan tuotto-osuus on pitkäaikaiseksi sijoituskohteeksi tarkoitettu osuuskuntalain mukainen sijoitusmahdollisuus osuuskunnan omaan pääomaan.

Kokouksessa ONNIn (Med Group Oy) henkilöstöedustajaksi valittiin avainasiakaspäällikkö Hanna Kaunisvesi.

Lisäksi edustajiston kokouksessa käsiteltiin Tradekan vuoden 2022 vuosi- ja vastuullisuusraportti ja päivitettiin konsernin palkitsemispolitiikka. Tradekan vuosi- ja vastuullisuusraportti on luettavissa Tradekan verkkosivuilla. Raportti kokoaa yhteen keskeisiä asioita konsernin liiketoiminnasta ja vastuullisuuden kehittymisestä. Vuonna 2022 Tradekan vastuullisuustyön painopisteenä oli EU:n kestävän yritystoiminnan sääntelykokonaisuus. Raportti on ensimmäistä kertaa ulkopuolisen tahon varmentama.

Osuuskunnan lahjoituksiin käytetään 300 000 euroa

Kokouksessaan edustajisto vahvisti ylijäämän käytön: Osuuskunta lahjoittaa yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuluvana vuonna enintään 300 000 euroa, joista 100 000 euroa kohdennetaan jäsenäänestyksen tuloksen perusteella.

Voitonjakolupauksensa mukaan Osuuskunta Tradeka ohjaa liiketoiminnan tuloksesta pitkällä aikavälillä keskimäärin vähintään 10 % takaisin yhteiskuntaan. Voitonjakolupauksen mukaisiin apurahoihin ja lahjoituksiin käytetään vuonna 2023 yhteensä 1,3 miljoonaa euroa (2022: 1,66 miljoonaa euroa). Sekä Tradekan säätiön että Kuluttajaosuustoiminnan säätiön osuus on 500 000 euroa. Lahjoitus- ja apurahatoiminnan lisäksi voitonjakolupausta toteutetaan sijoitustoiminnan ja omien yhteiskuntavastuuhankkeiden kautta.

Konsernin alkuvuosi on ollut lupaava

Alkuvuosi on ollut osuuskuntakonsernille hyvä; kaikki liiketoiminnan tytäryhtiöt paransivat tulostaan verrattuna vuoden takaiseen ja sijoitustoiminnan tuotto oli 2,2 %. Ennakkotietojen mukaan Tradeka-konsernin ensimmäisen kvartaalin liikevaihto oli noin 130 miljoonaa euroa ja käyttökate 11,5 miljoonaa euroa. Käyttökate on 5,7 miljoonaa euroa edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa parempi.

“Tradekan alkuvuosi on sujunut olosuhteisiin nähden kohtuullisesti. Venäjän hyökkäyssota, kustannusten nousu, kohonnut korkotaso ja epävakaa osakemarkkina varjostavat kuitenkin edelleen näkymää”, sanoo Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

http://www.tradeka.fi

Osuuskunta Tradeka on noin 200 000 jäsenen omistajaosuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen käytännössä. Osuuskunnan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy, jonka omistukset on jaettu neljään kategoriaan: Omista ja kehitä, Sijoita ja turvaa, Luo uutta sekä Malta ja toteuta.

Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n, katsastus- ja lupapalveluja tarjoavan A-Katsastus Group Oy:n sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus Oy:n. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 663 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kokoaikaiseksi muunnettuna 4 248.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme