Työkaluja moniammatillisen yhteistyön opettamiseen hyvinvointialoilla
DVINE-hankkeen tavoitteena oli kehittää opetuksen sisältöjä, menetelmiä sekä moniammatillista yhteistyötä mukana olevissa korkeakouluissa ja laajemminkin Nepalissa ja Vietnamissa. Hankkeessa yhteistuotetut opetussuunnitelma ja oppimateriaalijulkaisu ajavat näitä tavoitteita, kertoo hankkeen projektipäällikkö, Diakin lehtori Ari Nieminen.
– Julkaisujen avulla on mahdollista kehittää moniammatillista yhteistyötä hyvinvointialojen koulutuksessa ja työkäytännöissä. Monialaisuus ja kokonaisvaltainen lähestymistapa edistävät näiden palvelun käyttäjien hyvinvointia. Julkaisut tarjoavat myös ajankohtaista oppimateriaalia opetuksen ja oppimisen tueksi.
Julkaisu Tools for wellbeing and dignity I - Curriculum for multi-professional cooperation in nursing, social work and microbiology sisältää 400 opetus- ja opiskelutunnin laajuisen opetussuunnitelman moniammatilliseen opetukseen ja oppimiseen sosiaali-, terveys- ja mikrobiologian opinnoissa. Julkaisussa kuvataan kuuden opetussuunnitelmaan kuuluvan opintojakson sisällöt sekä selostetaan opiskelijalähtöisen opetuksen ja oppimisen pedagogisia periaatteita.
Julkaisu Tools for wellbeing and dignity II – Developing multi-professional collaboration competence among the disciplines of nursing, social work and microbiology puolestaan syventyy opetussuunnitelman opintojaksojen sisältöön ja opetuksen menetelmiin sekä soveltuu sellaisenaan myös oppimateriaaliksi.
Molemmat julkaisut on laadittu englanniksi ja niitä on kehitetty kansainvälisessä yhteistyössä erityisesti Nepalin ja Vietnamin sote-alan koulutukset huomioiden.
– Hankkeessa kehitettyjä opetuksen menetelmiä ja sisältöjä on otettu käyttöön hankkeeseen osallistuneissa korkeakouluissa Nepalissa ja Vietnamissa. Aika näyttää kuinka laajalle kehitetyt sisällöt ja menetelmät leviävät, Nieminen sanoo.
Julkaisujen sisällöt ovat aiheesta kiinnostuneiden vapaasti hyödynnettävissä. Opetussuunnitelman ja oppimateriaalin voi ladata vapaasti Theseuksessa.
Julkaisut
Nieminen, A., Vesterinen, O., & Digernes, M. (2022). Tools for wellbeing and dignity - Curriculum for multi-professional cooperation in nursing, social work and microbiology . (Diak Publications 2). Diaconia University of Applied Sciences. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-406-0
Nieminen, A., & Suikkala, A. (eds.). (2022). Tools for Wellbeing and Dignity II – Developing multi-professional collaboration competence among the disciplines of nursing, social work and microbiology. (Diak Publications 3). Diaconia University of Applies Sciences. https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-408-4
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helka Repoviestinnän asiantuntijaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 597 5008helka.repo@diak.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakin kehittämä ZekkiPro palkittiin parhaana innovaationa Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivässä7.11.2024 15:26:00 EET | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämä ZekkiPro-digipalvelu palkittiin Innokylän Leijonan luolassa parhaana innovaationa. Raati arvosti erityisesti ZekkiPron selkeyttä, skaalautuvuutta ja vaikuttavuutta hyvinvointityön tukemisessa. ZekkiPro tarjoaa sote-organisaatioille luotettavan työkalun hyvinvoinnin mittaamiseen ja palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen.
Diakonian näkökulmaa tarvitaan yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun9.10.2024 09:15:00 EEST | Tiedote
Diakonian ammattilaiset kohtaavat työssään kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Siksi diakonian näkökulmaa tulisi kuulla yhteiskunnallisessa keskustelussa. Diakissa kehitetään laaja-alaista diakoniaa yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.
Nuorten hyvinvointipalvelu Zekki saa jälleen kansainvälistä tunnustusta16.9.2024 14:22:40 EEST | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) kehittämä digitaalinen itsearviointipalvelu Zekki on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Euroopan komission Social Innovation+ Initiative on nostanut Zekin yhtenä merkittävistä eurooppalaisista innovaatioista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Zekki-digipalvelu tarjoaa nuorille helpon ja saavutettavan tavan arvioida omaa tilannettaan sekä löytää itselle sopivia tukipalveluita.
Yhteishaku päättyi – Diakin Porin-kampuksen sosionomikoulutus veti hyvin hakijoita12.9.2024 10:59:16 EEST | Tiedote
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 11.9.2024. Diakissa oli tarjolla 425 aloituspaikkaa, joista 65 Porissa järjestettäviin sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin.
Yhteishaku päättyi – Diakin Oulun-kampuksen sosionomikoulutus veti hyvin hakijoita12.9.2024 10:53:57 EEST | Tiedote
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 11.9.2024. Diakissa oli tarjolla 425 aloituspaikkaa, joista 110 Oulussa järjestettäviin koulutuksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme