Vaasan kaupunki - Vasa stad

Il­moit­ta­mat­ta jä­te­tyt las­ten pois­sao­lot mak­sa­vat kesäisin tuhansia euroja

Jaa
Varhaiskasvatuksessa on taas aika ilmoittaa lasten poissaolot sekä hoidon tarve kesäaikaan. Huoltajia halutaan nyt muistuttaa, että ilmoitettuun hoidon tarpeeseen tulevista muutoksista täytyy ilmoittaa ajoissa.
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen

Jos lapselle varataan kesälle varhaiskasvatusta, mutta häntä ei tuoda hoitoon, tulee varhaiskasvatukselle ylimääräisiä kustannuksia kesän ajalta yhteensä ison päiväkodin kuukausikustannusten verran.

- Esimerkiksi ruokaa varataan sen mukaan, mitä lapsia on ilmoitettu olevan paikalla. Kun lapsi ei tulekaan hoitoon, menee ruoka hukkaan. Jo pelkän heinäkuun osalta tämä hukkaan menevä ruoka maksaa varhaiskasvatukselle yli 15 000 euroa, kertoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Ruokapalvelut tuottaa varhaiskasvatukselle TeeSe Botnia, joka loma-aikoina laskuttaa ateriat etukäteen tilattujen määrien mukaisesti. Yhden lapsen ateriat (aamupala, lounas, päivällinen) maksavat varhaiskasvatukselle 7,44 euroa päivässä.

Muutoksista on ilmoitettava välittömästi varhaiskasvatuspaikkaan

Vaasalaisten huoltajien tulee ilmoittaa lapsen poissaolo tai varhaiskasvatuksen tarve kesän 2023 osalta Wilmassa viimeistään 2.5. Ilmoitukset on tärkeää tehdä todellisen tarpeen mukaan ja perua heti, jos hoidontarve poistuu.

- Toivommekin nyt apua vanhemmilta: jos lapsi ei tarvitsekaan hoitoa kesän aikana, kuten on aiemmin ilmoitettu, täytyy muutoksista ilmoittaa mahdollisimman ajoissa. Näin meidän yhteistä rahaamme ei mene hukkaan ja se säästyy muuhun käyttöön, Karvonen sanoo.

Poissaoloista on ilmoitettava välittömästi lapsen vakituiseen varhaiskasvatuspaikkaan tai sen ollessa suljettuna loma-ajan varhaiskasvatuspaikkaan.

Kaikkien hoitotarpeen muutosten ilmoittaminen on tärkeää. Näin varhaiskasvatuksessa pystytään varaamaan oikean määrän henkilökuntaa sekä ruokaa lapsille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Maria Karvonen, puh. 050 3254821, maria.karvonen@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme