Vaasan kaupunki - Vasa stad

Barn som är frånvarande under sommaren utan att det meddelats kostar tusentals euro

Dela
Inom småbarnspedagogiken är det igen dags att meddela barnens frånvaro samt behovet av vård under sommaren. Vi vill påminna vårdnadshavarna om att ändringar som sker i det vårdbehov som meddelats måste meddelas i tid.
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen

Om det reserveras småbarnspedagogik under sommaren för ett barn, men hen inte hämtas för vård, får småbarnspedagogiken extra kostnader för sommaren som sammantaget motsvarar månadskostnaderna för ett stort daghem.

- Till exempel mat reserveras enligt det antal barn som har meddelats vara på plats. När ett barn inte kommer till vården, går maten till spillo. Enbart i juli kostar det här matsvinnet över 15 000 euro för småbarnspedagogiken, berättar servicechef Maria Karvonen.

Måltidsservicen produceras för småbarnspedagogiken av bolaget TeeSe Botnia, som under semestertider fakturerar måltiderna på förhand i enlighet med de mängder som beställts. Ett barns måltider (frukost, lunch, middag) kostar småbarnspedagogiken 7,44 euro per dag.

Ändringar ska meddelas genast till småbarnspedagogikplatsen

Vårdnadshavarna i Vasa bör meddela sitt barns frånvaro eller behov av småbarnspedagogik under sommaren 2023 i Wilma senast 2.5. Det är viktigt att meddela enligt det faktiska behovet och att annullera genast, om behovet av vård försvinner.

- Vi hoppas nu på hjälp från föräldrarna: om barnet trots allt inte behöver vård under sommaren, vilket har meddelats tidigare, ska ändringarna meddelas så snabbt som möjligt. På det sättet slösas det inte med våra gemensamma pengar och de kan sparas för att användas på annat, säger Karvonen.

Frånvaro ska meddelas genast till barnets ordinarie småbarnspedagogikplats eller om den är stängd till semestertidens småbarnspedagogikplats.

Det är viktigt att meddela alla ändringar i behovet av vård. På så sätt kan vi inom småbarnspedagogiken reservera rätt mängd personal och mat till barnen.

Nyckelord

Kontakter

servicechef Maria Karvonen, tfn 050 325 4821, maria.karvonen@vaasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

Matsvinn, loppmarknad och workshoppar för främjande av grön omställning: Program vid Vamia under hållbarhetsveckan!25.9.2023 15:11:32 EEST | Tiedote

Den nationella hållbarhetsveckan infaller 25-29.9. Under veckan minskar Vamias studerande på matsvinnet, ordnar bytesloppis och gör goda gärningar. De studerande har också en fantastisk möjlighet att delta i seminarier, workshoppar och gästbesök som ordnas av Green Skills Vaasa i anknytning till grön omställning, teknologi och företagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum