Tampere-talo Oy

Beatles-fanien suosikkitapahtuma tekee paluun – Tampere-talo julkaisi uutta ohjelmistoa

Jaa
Tampere-talo on julkaissut uutta ohjelmistoa tulevalle syksylle. Rakastettu Tampere Beatles Happening tekee paluun elokuussa. Tällä kertaa ikonisen brittibändin perintöä juhlitaan Tuulensuun Palatsissa. Syksyn ohjelmisto tarjoaa myös muita kotimaisia ja kansainvälisiä ohjelmatärppejä eri musiikkityylien ystäville.
Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä Tampereen Tuulensuun Palatsissa 18.–20.8.2023.
Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä Tampereen Tuulensuun Palatsissa 18.–20.8.2023.

Tampere Beatles Happening tekee paluun – tällä kertaa Tuulensuun Palatsissa Tampereen Hämeenkadulla. Festivaalia vietetään viikonloppuna 18.–20. elokuuta.

Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä, jota pidetään yleisesti kaikista vaikutusvaltaisimpana rock-yhtyeenä maailmassa. Festivaali järjestettiin Tampere-talossa kahdeksan kertaa vuosina 2010–2017, jolloin se keräsi vuosittain yhteen tuhansia The Beatles -yhtyeen musiikin ystäviä ympäri Suomen ja maailman.

”Muutaman vuoden tauon jälkeen meillä on suunnaton ilo julkistaa Tampere Beatles Happening, ainakin vielä kerran. Puitteet vanhassa 1920-luvun elokuvateatterissa Tuulensuun Palatsissa ovat kuin luodut The Beatlesin musiikille ja seminaareille, joiden puhujavieraat tulevat suoraan yhtyeen tarinan ytimestä”, kertoo tapahtuman taiteellinen johtaja Mikko Kangasjärvi.

Festivaalilla esiintyvät kotimaiset yhtyeet Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band, Jussi Syren & The Groundbreakers, Beat Less sekä She’s Leaving Home. Lisäksi mukana ovat kansainväliset asiantuntijavieraat Kenneth Womack Yhdysvalloista ja Chris Thomas Iso-Britanniasta. Womack on kirjoittanut kymmeniä kirjoja yhtyeestä ja Thomas työskenteli George Martinin alaisuudessa ”White Album” -pitkäsoiton äänityksissä vuonna 1968. Festivaalille voi ostaa kaikki tapahtumat sisältävän festivaalipassin tai yksittäisiä lippuja.

Monipuolinen tapahtumasyksy

Tampere-talon syksyn ohjelmistossa on luvassa kovia kansainvälisiä artisteja. Espanjalainen flamencokitaravirtuoosi Santiago Lara esiintyy Pienessä salissa 22. syyskuuta ja yhdysvaltalainen rockyhtye Rival Sons Isossa salissa 21. marraskuuta. Laulaja Whitney Houstonin musiikkia ja elämää juhlistava Whitney – Queen of the Night -tribuuttishow saapuu Isoon saliin 14. joulukuuta.  

Lontoon West Endissä ja maailmankiertueella hurmannut The Simon & Garfunkel Story nähdään Isossa salissa 30. marraskuuta. Immersiivinen ja konserttimainen teatteriesitys kertoo folk-rock-duo Paul Simonin ja Art Garfunkelin tarinan, ja mukana ovat kaikki hittibiisit, kuten “The Sound of Silence”, “Mrs Robinson” ja “Bridge Over Troubled Water”. 

Nostalgian ystäviä hemmotellaan myös kotimaisin voimin: Ami Aspelund esiintyy Pienessä salissa 4. marraskuuta ja Pirkko Mannola ja Eino Grön Isossa salissa 5. marraskuuta. Tv:stäkin tuttu Osmo Ikonen kutsuu Pienen salin konserttiin vieraakseen kitaravirtuoosi Petteri Sariolan 27. syyskuuta.  

Tampereen kimaltavimmat pikkujoulut vietetään Tampere-talossa loistokkaiden burleskiartistien seurassa, kun kuudetta kertaa järjestettävä Burlesque Exposé tuo Pieneen saliin säihkettä ja glamouria 25. marraskuuta. Joulutunnelmaan päästään myös Aron & Cool Companyn Merry Christmas Show’n myötä Pienessä salissa 13. joulukuuta sekä Anna Erikssonin Gloria-joulukonsertissa Isossa salissa 17. joulukuuta.  

Tuulensuun Palatsin keikkakalenteri täydentyy laulaja Johanna Förstin & Nokia Big Bandin jazz- ja swing-helmiä pursuavalla konsertilla 22. syyskuuta. Tuulensuun Palatsin estradilla päästään nauttimaan myös improvisaatioteatterista, kun teatterilavoilta, elokuvista ja tv:stä tutut Minttu Mustakallio ja Ville Virtanen tuovat Minttu sekä Ville -improvisaatioduettonsa Tampereelle 8. joulukuuta. Improvisoidussa ilottelussa näyttelijät keksivät yleisön antamista aiheista erilaisia sketsejä, tarinoita, runoja, laulunumeroita, puheita ja näytelmäkohtauksia. 

Tampere-talon tuleva ohjelmisto täydentyy loppukevään aikana. Tutustu ohjelmatarjontaan täällä. 

Lisätiedot 

Suvi Leinonen 
Ohjelma- ja liiketoimintajohtaja 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 3 243 4031 
suvi.leinonen@tampere-talo.fi 

Median liput ja haastattelupyynnöt 

Elsa Vähänen 
Viestintäasiantuntija 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 40 5512 739 
elsa.vahanen@tampere-talo.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä Tampereen Tuulensuun Palatsissa 18.–20.8.2023.
Tampere Beatles Happening juhlistaa englantilaista The Beatles -yhtyettä Tampereen Tuulensuun Palatsissa 18.–20.8.2023.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Tampere-talo Oy suunnittelee toimintojensa jakamista kahteen yhtiöön20.9.2023 16:39:56 EEST | Tiedote

Tampere-talo Oy on suunnitellut toimintojensa jakamista kahteen erilliseen yhtiöön. Uudessa yhtiömallissa emoyhtiönä toimisi yleishyödylliseen kulttuuri- ja taidetoimintaan keskittyvä Tampere-talo Oy ja tytäryhtiönä markkinaehtoinen Talo Events Oy. Markkinaehtoinen liiketoiminta tultaisiin siirtämään uuteen, jo perustettuun yhtiöön aikaisintaan vuoden 2024 alusta. Molemmat yhtiöt jatkavat vahvaa konserniyhteistyötä kulttuuri- ja tapahtumaelämän edistämiseksi Tampereella ja muualla Suomessa.

Minna Leinosen sävellyskonsertissa eturivin taiteilijoita ja kantaa ottava kantaesitys28.8.2023 07:10:00 EEST | Tiedote

Tampere-talon syksyssä soi nykymusiikki. Suomen eturivin taiteilijat yhdistävät voimansa ja esittelevät säveltäjä Minna Leinosen monipuolista tuotantoa lauantaina 16. syyskuuta. Pienen salin lavalle nousevat nykymusiikkiyhtyeet TampereRaw, defunensemble sekä eri instrumenttien solistit. Sävellyskonsertissa kuullaan fossiilivapaasta elämästä ammentavan Maa, jonka jätämme -teoksen maailman kantaesitys.

Tampere Hall’s dinosaur exhibition attracts 57,000 visitors16.8.2023 14:59:18 EEST | Tiedote

Tampere Hall's summer events attracted many domestic and foreign tourists. A total of 127,800 people visited Tampere Hall during the summer season. The popular Dinosaur Invasion summer exhibition was experienced by 57,000 visitors. Rock legends Patti Smith and Billy Gibbons performed for large audiences in the Main Auditorium in June. Tampere Philharmonic Orchestra's annual Park Concert in August attracted thousands of people who watched the outdoor concert live at Tampere's Duck Park or via Yle’s broadcast.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme