Aarikka

Aarikka valmistaa jättikokoista pässiä Helsingin Taidehalliin syksyllä avautuvaan näyttelyyn

Jaa
Helsingin Taidehallissa nähdään syksyllä Kaija Aarikan elämäntyötä esittelevä suurnäyttely. Aarikka Oy toimii näyttelyn yhteistyökumppanina.

Helsingin Taidehalli täyttyy syksyllä Kaija Aarikan monipuolisesta muotoilusta. Muotoilijana Kaija oli rohkea ja kokeilunhaluinen, ja runsaan värikäs näyttely tarjoileekin rakastettujen klassikoiden lisäksi runsaasti löytämisen riemua.

Arkiston aarteiden lisäksi Taidehallissa nähdään myös jotain uutta – näyttelyn yhteistyökumppanina toimiva Aarikka tuottaa näyttelyyn henkilöauton kokoisen pässiveistoksen.

Kaija Aarikan designklassikko ja kotimaisen käsityön taidonnäyte Pässi-veistos syntyi suomalaisen sisun symboliksi. ”Vuosi 2023 on ikonisen pässin 50-vuotisjuhlavuosi. Jokainen pässi valmistetaan Suomessa, taidokkaan käsityöläisen käsissä. Noin 1 200 kg painava ja 1,7 m korkea jättipässi valmistetaan juhlavuoden kunniaksi ja se saa arvoisensa ensiesiintymisen Kaija Aarikan näyttelyssä Taidehallilla. Myöhemmin jättipässi siirretään yrityksemme tiloihin Raisioon”, sanoo Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström. Nykyään pässi poseeraa muun muassa Aarikan hopeakoruissa ja juhlavuoden kunniaksi Pässi tulee koristamaan myös kodinsisustuksen tuotteita. ”Vuonna 2019 valmistimme ensimmäiset Pässi-hopeakorut, oodina suomalaiselle Pässille. Ensimmäisenä halusin tuotteistaa ikonisen Pässin sormukseen ja rannekoruun. Tämän vuoden syksyllä julkaisemme vielä Pässi-kuusenkoristeet sekä uuden Pässi-horoskooppirannekorun, jonka kuvat Pauliina Aarikka on piirtänyt”, Sandström lisää. 

“Taidehallin näyttely on kunnianosoitus Kaijan monipuoliselle uralle, unohtamatta hänen perustamansa Aarikka-yhtiön tarinaa. Olemme iloisia, että voimme tehdä luovaa yhteistyötä Aarikka Oy:n kanssa, joka hienolla tavalla pitää yllä Kaijan muotoilun henkeä ja perintöä”, sanoo Helsingin Taidehallin toimitusjohtaja Nina Toppila.

Kaija Aarikka -näyttely on esillä 9.9.2023–7.1.2024 Helsingin Taidehallissa. Näyttely toteutetaan yhdessä Kaija Aarikan perillisten kanssa, ja sen kuraattorina toimii Taidehallin näyttelypäällikkö Eeva Holkeri. Näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla vuonna 2021 huomioitu Hanna Anonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Riia Sandström
toimitusjohtaja
Aarikka Oy
p. 050 5697494
riia.sandstrom@aarikka.com


Linda Pausio
markkinointi- ja verkkokauppajohtaja
Martinex Oy
p. 040 6715886
linda.pausio@martinex.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aarikka
Aarikka
Kuninkaanväylä 37
20320 Turku

050 511 1329https://www.aarikka.fi/

Aarikka Oy on Kaija Aarikan vuonna 1954 perustama puisiin koruihin ja kodin tuotteisiin erikoistunut designbrändi. Aarikka Oy:n liikevaihto on kolme miljoonaa euroa ja se työllistää noin 10 henkilöä. Aarikka-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan pääosin Suomessa käsityönä. Aarikka Oy:n kasvutarina on vuodesta 2017 ollut osana Martinex konsernia. www.aarikka.fi

Martinex
Vuonna 1986 perustettu Oy Martinex Ab on suomalainen perheyhtiö, jonka toiminta kattaa laadukkaiden sisustus- ja kodintarvikkeiden, leikkikalujen, pelien, tekstiilien ja laukkujen valmistuksen ja maahantuonnin. Lisäksi se toimii tukkuliikkeenä ja on yksi Suomen monipuolisimmista verkkokauppatoimijoista. Martinex vaalii tuotteissaan kotimaisuutta, vastuullisuutta, iloa ja perheläheisiä arvoja. Martinex kehittää omia kotimaisia tuotebrändejä kuten Aarikka, Baking by Martinex, Ma-ia Family ja Peliko. Martinex on lisäksi lisenssinhaltija usealle tunnetulle tuotemerkille kuten Muumi ja Peppi Pitkätossu. Vuonna 2022 Oy Martinex Ab:n, Aarikka Oy:n ja Martinex Ab:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 30 Meur, yhtiön palveluksessa oli 80 henkilöä ja sen tuotteita vietiin yli 50 maahan. www.martinex.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aarikka

Aarikan syksyn ja talven 2023 muoti- ja korumallisto hehkuu voimakkaissa sävyissä värjäten uutuudet ja klassikot syksyn tunnelmaan.9.6.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Uusi mallisto herkuttelee metsän marjoilla: voit maistaa mallistossa puolukkaa, mustikkaa ja vadelmaa. Malliston keskiössä on ajattomia vaatteita, laukkuja ja koruja kauden väreillä rikastettuna. Syksyn korumalliston ensimmäiset uutuudet tulevat myyntiin elokuun puolivälissä, ja muodin malliston ensimmäiset uutuudet elokuun loppupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme