Gummerus

Ennakkotiedote: Nobelistin mestarillinen muistelma laittomasta abortista – Annie Ernaux’n Tapaus ilmestyy suomeksi 8.5.

Jaa
Annie Ernaux joutui nuorena opiskelijana 1960-luvulla hankkimaan laittoman abortin. Ei-toivottu raskaus olisi tuohon aikaan tuhonnut naisen mahdollisuudet edetä elämässä. Tapaus (Gummerus) kuvaa traumaattista kokemusta eleettömästi ja viiltävän tarkkanäköisesti. Kirjallisuuden Nobel-palkinnolla vuonna 2022 palkittu Annie Ernaux vierailee Helsingissä toukokuussa.
Annie Ernaux: Tapaus -kirjan kansi
Annie Ernaux: Tapaus -kirjan kansi

Tapaus on Annie Ernaux’lle tyypilliseen tapaan tiivis, väkevä teos, joka kommentoi yhteiskunnallista ilmiötä yksilön tarinan kautta. Kaikissa teoksissaan hän tutkii muistojen ja muistamisen merkitystä ihmiselle.

Tämän kertomuksen myötä aika on nytkähtänyt liikkeelle ja kiskoo minut väkisin mukaansa. Nyt tiedän, että käyköön miten käy, vien tämän projektin loppuun yhtä päättäväisesti kuin kaksikymmentäkolmevuotiaana revin raskaustodistukseni.

Nobel-palkittu Annie Ernaux (s. 1940) on yksi Ranskan arvostetuimmista nykykirjailijoista. Suomessa hänet tunnetaan etenkin hiljattain suomennetuista teoksista Vuodet (2021) ja Isästä / Äidistä (2022). Tapauksen jälkeen Ernaux’n tuotannosta suomennetaan Nuori mies, joka ilmestyy elokuussa. Teokset on suomentanut taitava Lotta Toivanen.

Annie Ernaux esiintyy Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikalla perjantaina 12.5. klo 17 ja lauantaina 13.5. loppuunmyydyllä Helsinki Lit -festivaalilla.

Annie Ernaux: Tapaus
alkuteos L’événement
suomentanut Lotta Toivanen
87 sivua

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
pauliina.pietila@gummerus.fi
040 7792942

Kuvat

Annie Ernaux: Tapaus -kirjan kansi
Annie Ernaux: Tapaus -kirjan kansi
Lataa
Kirjailija Annie Ernaux
Kirjailija Annie Ernaux
Lataa
Kirjailija Annie Ernaux
Kirjailija Annie Ernaux
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Nimitysuutinen: Gummerus vahvistaa suomennetun kaunokirjallisuuden osastoa – Petri Leppänen toimituspäälliköksi ja Leo Taanila kustannustoimittajaksi29.9.2023 11:28:36 EEST | Tiedote

Gummeruksen suomennetun kaunokirjallisuuden osastolle on nimitetty kaksi uutta ammattilaista. Lähes 20 vuotta kirja-alalla työskennellyt Petri Leppänen ryhtyy toimituspäällikkönä rakentamaan Gummeruksen kunnianhimoista käännösfiktiolistaa yhdessä toimituspäällikkö Leenastiina Kakon ja kustantaja Johanna Laitisen kanssa. Leo Taanila aloittaa uudessa tehtävässä suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana.

Tämän seksikkäämpää ei yleissivistys voi olla! – Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin26.9.2023 07:55:58 EEST | Tiedote

Kirjallisuuden kiihottava historia (Gummerus) kertoo, miten seksiä ja kuumia tunteita on kuvattu kaunokirjallisuudessa antiikista nykypäivään. Kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini pohtii teoksessaan, mitä erotiikka, pornografia ja kiihottavat klassikot kertovat aikansa kaunokirjallisista ihanteista, seksuaalimoraalista ja mieltymyksistä – moralisoimatta.

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin22.9.2023 08:36:03 EEST | Tiedote

Ystävistä parhain (Gummerus) on Karachissa kasvaneen ja Lontooseen asettuneen Kamila Shamsien tarkkanäköinen kuvaus kahden siirtolaistaustaisen, vaikutusvaltaiseen asemaan nousseen naisen ystävyydestä, 1980-luvun Pakistanista ja nyky-Lontoosta. Shamsien edellinen romaani Joka veljeään vihaa (Gummerus, 2018) sai arvostetun Women’s Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon. Hänen lukuisia tunnustuksia saaneita teoksiaan on käännetty 34 kielelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme