Den Finland Oy

DEN on onnistunut parantamaan kannattavuuttaan, vaikka rakennusalalla menee heikosti

Jaa

Rakennusala on vaikeassa tilanteessa markkinoiden epävarmuuden, korkojen nousun ja inflaation takia. DEN on kuitenkin onnistunut parantamaan kannattavuuttaan vuoden ensimmäisellä kvartaalilla säästötoimien ja rakentamisen kehitysohjelman avulla. Suomen suurin pientalovalmistaja DEN edustaa talobrändejä Designtalo, Finnlamelli ja K-raudan yhteistyömerkki Ainoakoti

DENin rakennustyömaa
DENin rakennustyömaa

DENin rakentamisen kehitysohjelmassa on saavutettu entistä parempaa rakentamisen laatua ja kustannussäästöjä muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja esihenkilötyötä, minkä ansiosta viivästymiset on saatu käytännössä kokonaan poistettua.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä DENin liikevaihto oli yli 30 miljoonaa euroa, ja käyttökate parani yli kolme prosenttiyksikköä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Tämä saavutettiin rakentamisen kehittämisen lisäksi kiinteisiin kustannuksiin kohdistuneilla säästötoimilla.

– Olemme saaneet hyvän alun vuoteen ja pärjänneet erittäin hyvin vaikeassa markkinatilanteessa, kertoo DEN Finlandin toimitusjohtaja Otto Tarkiainen.

– Alkuvuoden onnistumiseen on meillä vaikuttanut myös se, että asiakkaamme ovat löytäneet laajasta mallistostamme erilaisiin tarpeisiin sopivia koteja. Epävarmassa taloustilanteessa monia houkuttelevat erityisesti kompaktit, kustannus- ja energiatehokkaat kodit. Designtalolla Ideal-mallisto ja Finnlamellilla Rehti-mallisto ovat olleet erittäin suosittuja, Tarkiainen kertoo.

– Markkinatilanne vaikuttaa kuitenkin jatkuvan haastavana. Korkojen nousu, inflaatio ja energiakriisi ovat saaneet kuluttajat varovaisiksi, mikä näkyy pientalomarkkinassa rakennusprojektien lykkäämisenä myöhemmäksi, Tarkiainen kertoo.

– Meidän osaltamme kesä näyttää melko kiireiseltä ja työkuormasta näyttää muodostuvan varsin korkea kesäkuukausiksi, Tarkiainen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

DENin rakennustyömaa
DENin rakennustyömaa
Lataa
Finnlamellin Rehti-hirsitalomalliston malli 124. Finnlamelli on yksi DENin talobrändeistä.
Finnlamellin Rehti-hirsitalomalliston malli 124. Finnlamelli on yksi DENin talobrändeistä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee noin 450 ammattilaista.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Den Finland Oy

Designtalon, Finnlamellin ja Ainoakodin asiakkaat maksavat uutta kotiaan vasta valmistuneiden työvaiheiden mukaisesti14.9.2023 10:33:53 EEST | Tiedote

Omakotitalon rakentaja on maailman myllerryksen myötä joutunut uudenlaisten kysymysten eteen. Miten valita luotettava ja vakavarainen kumppani sekä varmistua siitä, ettei maksa tulevasta kodista ennakkoon suuria summia? Designtalot, Finnlamelli-hirsikodit ja Ainoakodit rakentaa DEN Finland, joka on huolehtinut kannattavuudestaan. Uutta kotia rakennuttava asiakas maksaa vasta tehdyistä työvaiheista.

DEN Finland on pian myynyt 500 taloa tänä vuonna ja tekee positiivista tulosta4.9.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Rakennusala on vaikeassa tilanteessa ja konkurssejakin on jo nähty markkinoiden epävarmuuden, korkojen nousun ja inflaation takia. DEN Finland on tilanteesta huolimatta huolehtinut kannattavuudestaan, ja myynnissä rikotaan tänä vuonna 500 talon raja syyskuussa. DEN Finland on Suomen suurin pientalorakentaja tuotemerkeillään Designtalo, Finnlamelli ja Ainoakoti, joka on yhteistyömerkki Keskon kanssa.

Yhä useampi päiväkoti rakennetaan hirrestä terveellisen sisäilman takia – hirsirakennus on myös edullinen ja nopea pystyttää14.8.2023 08:37:50 EEST | Tiedote

Evijärven uusi hirsinen päiväkoti valmistui 31.7. ja vastaanotti uudet käyttäjänsä viikon päästä valmistumisesta. 34-paikkaisen päiväkodin on rakentanut hirsikodeistaan tunnettu Finnlamelli, jonka liiketoiminnasta kasvava osuus on julkisrakennuksia. Hirsirakennus on sisäilmaltaan terveellinen, nopea pystyttää ja edullinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme