Valokuitunen Oy

Rakentamiskausi alkaa – Valokuitunen investoi Keski-Uusimaan valokuituverkkoon 1,5 miljoonaa euroa 

Jaa
Markkinajohtaja Valokuitunen investoi Suomen kiinteisiin tietoliikenneverkkoihin tänä vuonna yli 100 miljoonaa euroa. Keski-Uudellamaalla Valokuitunen laajentaa valokuituverkkonsa tänä kesänä kattamaan yli 2 000 uutta kotitaloutta. Se tarkoittaa yli 1,5 miljoonan euron investointeja alueelle. Verkon rakentamisella on myös työllistämisvaikutuksia.

Valtakunnallinen valokuidun rakentaja ja ylläpitäjä Valokuitunen investoi tänä kesänä 1,5 miljoonaa euroa Keski-Uusimaan valokuiduttamiseen. Verkonrakentamiset koskevat Isokytön, Kartanonseudun, Kinnarin, Kyrölän, Nummenkylän, Ali-Keravan, Krapin, Lahelantien ja Mahlamäen asuinalueita. Rakennusprojektit tuovat valokuituyhteyden 2 000 uuden keskiuusimaalaiseen kotitalouden ulottuville, ja kaivuutyöt alkavat viimeistään toukokuun puolivälissä. Mittava rakentaminen kuuluu ja näkyy myös katukuvassa.

– Kaivamme kuidun maahan siten, että asukkaille koituvat häiriöt ovat mahdollisimman pienet. On hyvä tietää sekin, että mikäli verkkoihin haluaa vielä liittyä, se on yhä mahdollista ja toimitus on nopea, jos tilauksen tekee ennen kuin kaivuri on kulkenut oman tontin ohi, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo.

Valokuitunen rakentaa toimintavarmaa ja nopeaa avoimen palvelun valokuituverkkoa, jossa asiakas saa itse valita nettiliittymänsä usean eri palveluntarjoajan väliltä omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan.

– Markkinoiden laajimman palveluntarjoajavalikoiman ohella olemme tehneet valokuituun siirtymisen asiakkaillemme helpoksi. Emme sido ketään määräaikaisiin palvelusopimuksiin, vaan palvelut voi ottaa käyttöön vaikkapa vasta sitten, kun esimerkiksi nykyinen sopimus loppuu. Kun liittymä on kerran rakennettu, palvelut voi aina kilpailuttaa eri palveluntarjoajien kesken. Kilpailu asiakkuuksista kehittää palveluita ja pitää hinnat kurissa, mikä on asiakkaan etu nyt ja tulevaisuudessa, Kaunisto linjaa. 

Valokuitua rakennetaan Suomeen nyt aktiivisesti. Valokuitusen investoinnit pelkästään Uudenmaan valokuiturakentamiseen ovat olleet merkittäviä viime vuosien ajan. Yhtiön koko Uuttamaata koskevat investoinnit nousevat tänä kesänä 20miljoonaan euroon ja aluetta koskevat aiemmat investoinnit ovat noin 60 miljoonaa euroa. 

Valokuidun suurta suosiota selittää kiihtyvä digitalisaatio ja etätöiden sekä etäpalveluiden yleistyminen. Tämä kehitys vaatii toteutuakseen erittäin hyvät ja toimintavarmat yhteydet. Valokuitu on nopein, toimintavarmin, ekologisin ja skaalautuvin tiedonsiirron teknologia. Se tekee kodista toimivan kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Valimotie 21
00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Lisätietoja: 

Valokuitunen,
Toimitusjohtaja Heikki Kaunisto
+358 50 440 5224
heikki.kaunisto@valokuitunen.fi
valokuitunen.fi

 

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2022 aikana olemme investoineet 50 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistaa suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia, jotka tukevat voimakasta kasvuamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoin valokuituverkko - verkko ulottuu nyt jo yli 200 000 kotitalouteen23.8.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Valokuitusen avoimen valokuituverkon piiriin on tullut tänä vuonna 75 000 uutta kotia ja nyt elokuussa rakennettujen tai rakenteilla olevien verkkojen kattavuus ylitti jo yli 200 000 kotitalouden rajan. Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoimen palvelun verkko, jossa asiakkaalla on valittavanaan laaja valikoima eri nettiliittymien tarjoajia ja niiden palveluita.

Monopoli-asetelma on nostanut hintoja ja laskenut laatua – Norja avaa suljettuja tietoliikenneverkkojaan15.8.2023 08:44:07 EEST | Tiedote

Norjan viranomaiset haluavat avata maan tietoliikenneverkkoja, kuten valokuituverkkoja, avoimelle kilpailulle. Norjan viestintävirasto kertoo tietoliikenneverkoissa tarjottavien palveluiden, kuten nettiliittymien, hintojen nousseen merkittävästi, kun tietoliikenneverkko-operaattorit eivät ole mahdollistaneet verkoissaan palveluntuottajien välistä kilpailua. Norjan viranomaisten aloittama keskustelu on huomionarvoinen, sillä Suomessa suuri osa valokuituverkoista on suljettuja verkkoja.

Valokuitunen solmi uuden lähes 400 miljoonan euron lainarahoituspaketin – Avointen valokuituverkkoyhteyksien piiriin pääsee jopa 400 000 kotitaloutta Suomessa21.7.2023 10:01:45 EEST | Tiedote

Suomen suurin valokuituyhteyksien rakentaja Valokuitunen Oy on solminut uuden 285+100 miljoonan euron lainarahoituksen. Uuden velkarahoituksen myötä Valokuitunen kykenee investoimaan Suomen taajamien valokuiduttamiseen yli 400 miljoonaa euroa. Tämä takaa avoimeen verkkoon perustuvan valokuituliittymämahdollisuuden jopa 400 000 suomalaiselle kotitaloudelle. Valokuitunen vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana valokuituverkkorakentajana ja varmistaa osaltaan, että suomalainen tietoliikenneinfrastruktuuri pystyy vastamaan datan määrän räjähdysmäiseen kasvuun lähivuosina.

Nettiyhteys vaikuttaa uuden kodin hankinnassa - hyvä verkkoyhteys asunnonhankkijoille kuin vesijohtovesi tai sähköverkko13.7.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 61 prosenttia on sitä mieltä, että nopea ja toimintavarma nettiyhteys on ehdottoman tärkeä asia uutta kotia hankittaessa. Jokseenkin samaa mieltä asiasta on 32 prosenttia kansalaisista. Uuden kodin verkkoyhteys on yhtä lailla keskeinen naisille ja miehille, mutta iäkkäämmät suomalaiset arvostavat hyvää verkkoyhteyttä nuorempia enemmän, selviää Valokuitusen YouGovilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme