Taideyliopisto

Cecilia Zilliacus Taideyliopiston Sibelius-Akatemian viulumusiikin professoriksi

Jaa
Zilliacus aloittaa tehtävässään 1.8.2023.
Photo: Mia Marin
Photo: Mia Marin

Cecilia Zilliacus on valmistunut Hochschule für Musik und Tanz Kölnistä vuonna 2000. Hänellä on myös diplomi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta, missä hän on opettanut vuodesta 2006, vuodesta 2018 professorina.

Muusikkona Zilliacusta on luonnehdittu muun muassa ainutlaatuiseksi, uteliaaksi ja luovaksi. Hän on urallaan työskennellyt laajasti yli musiikinlajien rajojen useiden nykysäveltäjien, merkittävien kansainvälisten kapellimestarien ja kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa sekä soittanut merkittävien solistien orkesterien solistina. Hänen ohjelmistonsa kattaa klassisen musiikin ohjelmistoa laajasti eri aikakausilta, ja hänelle on myös sävelletty uusia nykymusiikkiteoksia. Lisäksi hän on esiintynyt useilla palkituilla levytyksillä.

Zilliacuksella laaja ammatillinen verkosto ja pitkä opetuskokemus

Zilliacuksen vahvuuksia ovat muun muassa näkemyksellinen visio viulumusiikin tulevaisuudesta ja kentän kehittämisestä, hänen poikkeuksellisen opiskelijalähtöinen ja tehokas tapansa opettaa sekä hänen laaja tietoutensa ja kokemuksensa työelämästä.

”Opettajana oleminen on yksi maailman tärkeimmistä ammateista ja määrittelisin sen kutsumukseksi. On kunnia saada auttaa nuorta tulemaan siksi, miksi hän haluaa. Koska työskentelen itse aktiivisena muusikkona, voin välittää opiskelijoille soittoteknistä osaamista, valmiuksia tehdä erilaisia musiikillisia ratkaisuja, ohjelmiston tuntemusta ja joustavuutta musiikin tekemisessä. Ammattilaisena haluan inspiroida ja jakaa omia kokemuksiani”, Zilliacus toteaa.

Tehtävänä kokonaisvaltainen viulumusiikin koulutuksen ja verkostojen kehittäminen

Viulumusiikin professorin keskeisiin tehtäviin kuuluu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian viulukoulutuksen suunnittelu ja toteuttaminen, opintojen ohjaaminen ja opiskelijavalintoihin osallistuminen sekä koko viulumusiikin kentän yhteistyön ja verkoston kehittäminen. Professori työskentelee Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolla jousten ja kamarimusiikin aineryhmässä, joka vastaa jousisoittajien koulutuksesta tyhteistyössä muun muassa puhaltimien, orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen sekä pianon ja vanhan musiikin aineryhmien kanssa. Aineryhmässä työskentelee tällä hetkellä neljä professoria, 14 lehtoria sekä noin 35 tuntiopettajaa. Pääaineisia opiskelijoita on noin 150. Lisäksi aineryhmässä opiskelee 30 nuorisokoulutuksen opiskelijaa.

Viulumusiikin professorin rekrytointiprosessi käynnistyi tammikuussa 2022. Professuuri on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Hakuajan loppuun mennessä tehtävään haki 43 henkilöä. Heistä viisi kutsuttiin soveltuvuusnäytteisiin, jotka järjestettiin maaliskuussa 2023.

Yhteyshenkilöt

Varadekaani Markus Utrio
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, klassisen musiikin osasto
markus.utrio@uniarts.fi


Haastattelupyynnöt:
Viestintäsuunnittelija Karoliina Pirkkanen
040 710 4319
karoliina.pirkkanen@uniarts.fi

Kuvat

Photo: Mia Marin
Photo: Mia Marin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén: Heikennykset kansainväliseen yhteistyöhön ovat myös heikennyksiä tieteen ja taiteen tasoon22.9.2023 14:29:35 EEST | Tiedote

Taideyliopisto juhli 10-vuotista taivaltaan lukuvuoden avajaisissa perjantaina 22.9. Rehtori Kaarlo Hildén totesi avajaispuheessaan kansainvälisyyden vaalimisen olevan tärkeää Taideyliopistolle. Taideyliopistosta on kasvanut kymmenessä vuodessa taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen edelläkävijä, joka houkuttelee kasvavassa määrin huippuosaajia myös ulkomailta.

Sibelius-Akatemian DIG.-festivaali avaa näyteikkunan jazzartistien maailmaan Musiikkitalossa 4.–7.10.202321.9.2023 09:58:14 EEST | Tiedote

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vuosittainen DIG.-jazzfestivaali valtaa Musiikkitalon Black Boxin 4.–7. lokakuuta. Järjestyksessään 19. festivaali esittelee kattauksen huippumuusikoiden konsertteja. Festivaali tarjoaa konserttien lisäksi eturivin paikan kuulla artistien ajatuksia ja mahdollisuuden keskustella heidän kanssaan ajankohtaisista aiheista, kuten laulajan roolista jazzmusiikissa ja alan sukupuolittuneisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme