Maanmittauslaitos

Päijät-Häme on herännyt huoneistotietojärjestelmän tuloon. Nopeuttaako Maanmittauslaitoksen siirtoklinikka entisestään siirtymisiä?

Jaa
Maanmittauslaitos tarjoaa tukea pienten taloyhtiöiden osakeluetteloiden siirtoon. Tule Maanmittauslaitoksen Lahden toimipisteeseen 11.5. klo 11.30–18.00 osakeluetteloiden siirtoklinikalle.
Kuva: Pekka Jussila
Kuva: Pekka Jussila

Päijät-Hämeen tilanne huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä ei ollut viime syksynä mairitteleva. Maakunta piti siirtotilastoissa lähes jumbosijaa. Huhtikuun loppuun mennessä tilanne on kuitenkin korjaantunut ja maakunta edustaa nyt jo maan keskiarvoa. Parasta vauhtia mennään tällä hetkellä Padasjoella, jossa yli puolet taloyhtiöistä on jo huoneistotietojärjestelmässä. 

Kaikkien taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 aikana, ja ammatti-isännöitsijät vastaavat isännöityjen talojen siirroista. Aika siirtymiseen on käymässä vähiin ja Lahdessa järjestettävällä osakeluettelon siirtoklinikalla halutaan nyt tukea niitä pieniä taloyhtiöitä, jotka eivät käytä isännöintitoimistoa.

Tilaisuudessa Maanmittauslaitoksen asiantuntijat tarjoavat konkreettista opastusta osakeluettelon siirtämiseen. Taloyhtiön edustajan tulee ottaa mukaan omat pankkitunnuksensa ja varmistaa, että taloyhtiön tiedot ovat ajan tasalla. Ohjeet tietojen tarkistamiseen löytyvät ilmoittautumissivulta.

Siirtoklinikalle osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla osoitteessa maanmittauslaitos.fi/tapahtumat. Ilmoittautuminen on auki 4.5.2023 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Pekka Jussila
Kuva: Pekka Jussila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme