Skanska Oy

Kehittyvään Kruunuvuorenrantaan uusia asuntoja

Jaa
Skanskan rakentamalle Kruunuvuorenrannan luoteisosan asuinalueelle on tulossa uusia asuntoja. Ennakkomarkkinoinnissa oleva As. Oy Helsingin Kultasirittäjä rakennetaan Kruunuvuoren kallioiden kupeeseen merenrannan lähettyville osoitteeseen Yksisarvisenkuja 2.
Helsingin Kultasirittäjä nousee lähelle merta.
Helsingin Kultasirittäjä nousee lähelle merta.

Taloyhtiö koostuu kahdesta 5-kerroksisesta ja yhdestä 4-kerroksisesta rakennuksesta, joihin tulee yhteensä 57 asuntoa yksiöistä neljän huoneen koteihin. Kultasirittäjän huoneistot ja parvekkeet on suunnattu niin, että niistä avautuu näköaloja sisäpihalle, Kruunuvuoren kallioille sekä ympäristön metsäalueille. Ylimpien kerrosten asunnoissa on osassa myös merinäköala.

Julkisivujen vaaleat tiilimuuraukset yksityiskohtineen elävöittävät rakennusten ilmettä, ja kadulta sisäpihalle johtavaan portaikkoon sijoitetaan valotaideteos, joka liittää Kultasirittäjän osaksi valon kaupunginosaa täydentäen alueen valotaideteosten sarjaa. Yhtiön piha-alue rajautuu Kruunuvuoren kallioihin.

”Kruunuvuorenranta on vetovoimainen ja kehittyvä kaupunkialue, joka on kiinnostanut uuden kodin ostajia. Alueen monipuolisuus ja integroituminen kantakaupunkiin vain kasvaa uuden sillan ja ratikkayhteyden myötä. Ollaan kaupungissa, mutta kuin saaristossa”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Älykästä ja ympäristövastuullista asumista

Kultasirittäjässä oman kodin asumisolosuhteita, esimerkiksi ilmanvaihtoa ja lämmitystä, voi ohjata keskitetysti seinälle asennettavan ohjauspaneelin kautta. Ohjauspaneelilta voi lukea myös huonelämpötilaa sekä viilennysenergian ja vedenkulutuksen lukemia.

Kultasirittäjän energialuokka on A, ja sille tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Jokaisen rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneeleja, jotka kattavat osan kiinteistön käyttämästä sähköstä. Skanskan Kruunuvuorenrantaan rakentaman asuinalueen asunnot lämmitetään ja viilennetään Helenin suunnitelmien mukaan päästöttömästi läheisen energian kausivaraston avulla. Auringon lämmittämä pintavesi on tarkoitus kerätä syksyisin kausivarastoon, ja hyödyntää sitä asuntojen lämmityksessä talvikaudella. Kesäkaudella asunnot vastaavasti hyödyntäisivät kausivarastosta saatavaa energiaa asuntojen viilennykseen.

Kruunuvuorenranta kehittyy vesi- ja raideliikenneyhteyksien lisäksi myös palveluiden osalta edelleen. Lähialueella toimii parhaillaan kaksi päivittäistavarakauppaa sekä useita muita arjen palveluita tarjoavia yrityksiä, ja asuinrakennusten kivijalkoihin on tulossa lisää liiketiloja. Alueella on kattavat ulkoilumaastot aivan meren äärellä sekä kalliopoluilla.

Kultasirittäjän rakentamisen ennakoidaan alkavan alkukesästä, jolloin kohde valmistuu keväällä 2025. Kultasirittäjä on Skanska Kotien kolmas kohde Kruunuvuorenrannassa. Ensimmäinen kohde As. Oy Helsingin Kultavene valmistuu tämän vuoden syksyllä ja As. Oy Helsingin Maininki vuoden 2024 lopulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

Helsingin Kultasirittäjä nousee lähelle merta.
Helsingin Kultasirittäjä nousee lähelle merta.
Lataa
Asunnoista avatuu näkymiä näköaloja sisäpihalle, Kruunuvuoren kallioille sekä ympäristön metsäalueille.
Asunnoista avatuu näkymiä näköaloja sisäpihalle, Kruunuvuoren kallioille sekä ympäristön metsäalueille.
Lataa
Helsingin Kultasirittäjän julkisivujen vaaleat tiilimuuraukset yksityiskohtineen elävöittävät rakennusten ilmettä.
Helsingin Kultasirittäjän julkisivujen vaaleat tiilimuuraukset yksityiskohtineen elävöittävät rakennusten ilmettä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skanska Oy
Skanska Oy
PL 114
00101 Helsinki

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa noin 2 000 henkilöä Suomessa.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme