Yhden vanhemman perheiden liitto ryYhden vanhemman perheiden liitto ry

Yhden vanhemman perheiden arjesta kertova taidenäyttely ja paneelikeskustelu Helsingissä 5.5.-27.5.

Jaa
”Kukkilintuja ja kettukarkkeja on muistoja ja tunteita ajalta, jolloin minä ja kolme lastani asuimme samoja huoneita, minä ainoana vanhempana", kertoo kuvataiteilija Virpi Saahko taidenäyttelystään. Paneelikeskustelussa käsitellään näihin perheisiin liittyviä ennakkoluuloja.

Tule tutustumaan ja ihastumaan vuoden vaikuttavimpaan taidekokemukseen Kulttuurikeskus Caisassa!

”Kukkilintuja ja kettukarkkeja on muistoja ja tunteita ajalta, jolloin minä ja kolme lastani asuimme samoja huoneita, minä ainoana vanhempana.", kertoo kuvataiteilija Virpi Saahko taidenäyttelystään.

Näyttelyssä on esillä myös moniääninen sanataideteos, joka käsittelee yhden vanhemman perheiden todellisuutta. Sanataideteos on toteutettu taiteilijan ja Yhden Vanhemman Perheiden Liiton yhteistyönä. Teos antaa äänen YVPL:n eroryhmän vanhemmille ja yhden vanhemman perheiden nuorille.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Paikka: Kulttuurikeskus Caisan Galleria, Kaikukatu 4 B, Helsinki.

Ajankohta: Avajaiset 4.5.2023 klo 17-19. Näyttely nähtävillä 5.5.-27.5.2023.

Tervetuloa!

Huom! Näyttelyn innoittamana järjestämme lisäksi paneelikeskustelun ”Yhden vanhemman perheet – mielikuvia ja todellisuutta” ma 8.5. klo 17.30-18.30.

Tervetuloa seuraamaan tärkeää keskustelua yhden vanhemman perheiden todellisuudesta ja kokemuksista sekä kysymään paneelikeskustelijoilta teemaan liittyviä kysymyksiä Kulttuurikeskus Caisan Sali -tilaan.

Paneelikeskustelu käsittelee yhden vanhemman perheiden kohtaamia ennakkoluuloja ja arkea kaikkine tunteineen sekä yhteiskunnallista asemaa. Mukana keskustelemassa yhden vanhemman perheiden aikuisia ja nuoria sekä nykyisen kauden kansanedustaja Sofia Virta, jolla on omakohtaista kokemusta yksinhuoltajana olemisesta.

Kohdataan Caisassa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helka Belt
asiantuntija
erotyö ja yksin lasta kasvattavien tuki, aluetyö Uusimaa
Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry
040-7749660
helka.belt@yvpl.fi
www.yvpl.fi

Tietoja julkaisijasta

Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Kalevankatu 16, c/o Väestöliitto
00100 HELSINKI

0401863421http://www.yvpl.fi

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on 43-vuotias lastensuojelujärjestö jonka toimialana on mm. erovanhempien ja alusta asti yksin toimineiden vanhempien vertaistukitoiminnan järjestäminen. Liitto toimii Veikkauksen tuella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhden vanhemman perheiden liitto ry

Kansainvälinen yksinhuoltajapäivä 21.3.2024 - Yhden vanhemman rakkaus riittää, mutta perheet ansaitsevat myös tukea21.3.2024 08:26:33 EET | Tiedote

Suomessa noin 25 % perheistä arkea pyörittää yksi vanhempi. Yksi turvallinen vanhempi takaa tutkimusten mukaan lapselle tasapainoisen ja hyvän kasvatuksen. - Me pystymme vaikka mihin, mutta ansaitsemme hyvän sosiaaliturvan ja palvelut arjen sujumisen avuksi, painottaa Yhden Vanhemman Perheiden Liiton puheenjohtaja Susanna Kavonius. Yhden Vanhemman Perheiden Liitto on huolissaan hallituksen toteuttamista sosiaaliturvaleikkauksista, jotka kohdentuvat erityisen rankasti yhden vanhemman perheisiin.

Yhden vanhemman perheiden eduskuntavaalitavoitteet 2023: Lapsiystävällisyyttä vanhempien erokäytäntöihin5.12.2022 09:25:57 EET | Tiedote

Valvottuja lapsen ja etävanhemman tapaamispaikkoja pitää olla saatavilla ja siellä tulee olla mahdollisuus päihdetestaukseen. Erityislapsen toimintavaje tulee huomioida nykyistä paremmin tapaamiskäytännöissä. Tapaamisten pakkokäytännöt tulee muuttaa muiden länsimaiden tasolle. Erovanhemman ilmoitusaikaa aiotusta muutosta pitää lyhentää työn- tai opiskelupaikan tms. sitä edellyttäessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye