Yhden vanhemman perheiden liitto ryYhden vanhemman perheiden liitto ry

Yhden vanhemman perheiden arjesta kertova taidenäyttely ja paneelikeskustelu Helsingissä 5.5.-27.5.

Jaa
”Kukkilintuja ja kettukarkkeja on muistoja ja tunteita ajalta, jolloin minä ja kolme lastani asuimme samoja huoneita, minä ainoana vanhempana", kertoo kuvataiteilija Virpi Saahko taidenäyttelystään. Paneelikeskustelussa käsitellään näihin perheisiin liittyviä ennakkoluuloja.

Tule tutustumaan ja ihastumaan vuoden vaikuttavimpaan taidekokemukseen Kulttuurikeskus Caisassa!

”Kukkilintuja ja kettukarkkeja on muistoja ja tunteita ajalta, jolloin minä ja kolme lastani asuimme samoja huoneita, minä ainoana vanhempana.", kertoo kuvataiteilija Virpi Saahko taidenäyttelystään.

Näyttelyssä on esillä myös moniääninen sanataideteos, joka käsittelee yhden vanhemman perheiden todellisuutta. Sanataideteos on toteutettu taiteilijan ja Yhden Vanhemman Perheiden Liiton yhteistyönä. Teos antaa äänen YVPL:n eroryhmän vanhemmille ja yhden vanhemman perheiden nuorille.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Paikka: Kulttuurikeskus Caisan Galleria, Kaikukatu 4 B, Helsinki.

Ajankohta: Avajaiset 4.5.2023 klo 17-19. Näyttely nähtävillä 5.5.-27.5.2023.

Tervetuloa!

Huom! Näyttelyn innoittamana järjestämme lisäksi paneelikeskustelun ”Yhden vanhemman perheet – mielikuvia ja todellisuutta” ma 8.5. klo 17.30-18.30.

Tervetuloa seuraamaan tärkeää keskustelua yhden vanhemman perheiden todellisuudesta ja kokemuksista sekä kysymään paneelikeskustelijoilta teemaan liittyviä kysymyksiä Kulttuurikeskus Caisan Sali -tilaan.

Paneelikeskustelu käsittelee yhden vanhemman perheiden kohtaamia ennakkoluuloja ja arkea kaikkine tunteineen sekä yhteiskunnallista asemaa. Mukana keskustelemassa yhden vanhemman perheiden aikuisia ja nuoria sekä nykyisen kauden kansanedustaja Sofia Virta, jolla on omakohtaista kokemusta yksinhuoltajana olemisesta.

Kohdataan Caisassa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helka Belt
asiantuntija
erotyö ja yksin lasta kasvattavien tuki, aluetyö Uusimaa
Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry
040-7749660
helka.belt@yvpl.fi
www.yvpl.fi

Tietoja julkaisijasta

Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Kalevankatu 16, c/o Väestöliitto
00100 HELSINKI

0403515355http://www.yvpl.fi

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on 43-vuotias lastensuojelujärjestö jonka toimialana on mm. erovanhempien ja alusta asti yksin toimineiden vanhempien vertaistukitoiminnan järjestäminen. Liitto toimii Veikkauksen tuella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhden vanhemman perheiden liitto ry

Yhden vanhemman perheiden eduskuntavaalitavoitteet 2023: Lapsiystävällisyyttä vanhempien erokäytäntöihin5.12.2022 09:25:57 EET | Tiedote

Valvottuja lapsen ja etävanhemman tapaamispaikkoja pitää olla saatavilla ja siellä tulee olla mahdollisuus päihdetestaukseen. Erityislapsen toimintavaje tulee huomioida nykyistä paremmin tapaamiskäytännöissä. Tapaamisten pakkokäytännöt tulee muuttaa muiden länsimaiden tasolle. Erovanhemman ilmoitusaikaa aiotusta muutosta pitää lyhentää työn- tai opiskelupaikan tms. sitä edellyttäessä.

Vuoden isä Kai Rinkinen: Hämmästyttävintä isän roolissa on se, kuinka lapset kasvattavat isäänsä11.11.2022 07:09:21 EET | Tiedote

Kai Rankinen on vetänyt Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Isä-lapsiryhmää Rovaniemellä. Hän on kahden tyttären isä. -Tyttäreni ovat nyt 16- ja 13 -vuotiaita. Heidän kanssaan saa jo käydä syvällisiä keskusteluja ja olla kieli keskellä suuta. He ovat mm. valistaneet minua, ettei Joulupukkia ole olemassa. Isyydessä parasta on se, että voi ihmetellä lapsen ja nuoren kasvun vaiheita. Elämä ja isyys on erilaista eri vaiheissa. Suhde lapsiin muuttuu, kun he kasvavat ja itse tässä koettaa pysyä kärryillä parhaansa mukaan. Eniten minua on hämmästyttänyt isän roolissa se, että saan muuttua itsekin. Lapsi kasvattaa myös vanhempaansa. Ymmärrykseni isyyden olemuksesta on laventunut vuosien myötä. Onneksi! Mielestäni kasvatuksessa tarvitaan rakkauden ja rajojen asettamisen lisäksi myös aimo annos anarkiaa ja hulluttelua, ettei meininki mene liian viralliseksi. Haluankin sanoa Suomen isille, että Isyys on ihmeellinen matka; tee polusta reilusti oman näköisesi ja kulje se! Kaita ehdotti palkittavaksi a

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme