Finavia Oyj

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta pääsee nyt suorilla reittilennoilla Nizzaan ja Milanoon

Jaa
Lentoasemayhtiö Finavia ja lentoyhtiö Air Baltic juhlistivat kahden uuden suoran lentoyhteyden avautumista Tampere-Pirkkalan lentoasemalta Ranskan Nizzaan ja Italian Milanoon. Reittiavajaisia ja samalla Air Balticin kotikentän yksivuotispäivää vietettiin 2. toukokuuta 2023.

– Olemme iloisia siitä, että Tampereen alueen kansainväliset lentoyhteydet paranevat. Air Balticin uudet reittiyhteydet tarjoavat suoran reitin Euroopan vetovoimaisiin kaupunkeihin ja vahvistavat entisestään lentokentän kansainvälistä liikennetarjontaa. Toivomme, että mahdollisimman moni alueen asukkaista hyödyntäisi oman kotikenttänsä suoria yhteyksiä Eurooppaan, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Molempia uusia reittejä liikennöidään Tampere-Pirkkalan lentoasemalta kahdesti viikossa. Nizzaan lennetään tiistaisin ja lauantaisin, Milanoon maanantaisin ja torstaisin.

Suoria lentoja kahdeksaan kohteeseen

Kaikkiaan Air Baltic lentää Tampereelta suoraan kahdeksaan Euroopan kohteeseen. Nizzan ja Milanon lisäksi lentoyhtiö operoi Amsterdamiin, Riikaan, Kööpenhaminaan, Malagaan, Müncheniin ja Rodokselle.

– Tasan vuosi sitten saavutimme merkittävän virstanpylvään lentoyhtiömme historiassa, kun avasimme ensimmäisen Baltian ulkopuolisen kotikenttämme Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Olemme iloisia saadessamme juhlistaa kotikentän ensimmäistä vuosipäivää ja kesäkauden 2023 alkua Tampereella yhdessä matkustajiemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Sitoudumme jatkossakin kotikaupunkiimme Tampereeseen ja alueen lentoliikenneyhteyksien parantamiseen, sanoo Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla reittiavajaisia vietettiin Nizzan ensilennon yhteydessä 2. toukokuuta. Samalla juhlistettiin Air Balticin kotikentän yksivuotispäivää. Avajaispäivänä tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun lentoyhtiö sijoitti yhden lentokoneistaan pysyvästi Tampere-Pirkkalan lentoasemalle.

Ensilentoa olivat paikan päällä tervehtimässä Finavian Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja ja Tampereen lentoaseman päällikkö Mari Nurminen, Air Balticin Pohjoismaiden myyntijohtaja Jan Nyholm ja Business Tampereen investointien ja kansainvälisen toiminnan johtaja Harri Ojala.

Finavia Oyj
Viestintä

Kuvia median käyttöön: 

https://finavia.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/19736648/441631/fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Finavia Oyj
Lentäjäntie 3
01530 VANTAA

https://www.finavia.fi/fi

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 298 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

www.finavia.fi
http://vuosikertomus.finavia.fi
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Finavian liiketoimintakatsaus H1/23: Haastavassa toimintaympäristössä Suomen lentoasemaverkoston rahoitus turvattava pitkäjänteisesti31.8.2023 09:09:00 EEST | Tiedote

Finavian liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa matkustajamäärien kasvun ansiosta. Kannattavuus vahvistui kaikilla liiketoiminta-alueilla, mutta yhtiön liiketulos jäi edelleen negatiiviseksi alhaisten matkustajamäärien vuoksi. Matkustajamäärien hitaalla palautumisella on merkittävä vaikutus Finavian taloudelle ja sitä kautta myös alueellisten lentoasemien operointiin. Tiedot käyvät ilmi Finavian tammi-kesäkuun 2023 liiketoimintakatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme