Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa Keski-Pohjanmaalle

Jaa
Keski-Pohjanmaalle halutaan luoda oma yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristö ja fyysinen toimintakeskus. Tulevaisuuden yrittäjyyskasvatuksen tavoitteena on vahvistaa maakunnallista ja alueellista elinvoimaa sekä vastata osaavan työvoiman saatavuuteen pitkälle tulevaisuuteen.
YES! Keski-Pohjanmaa -hankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka
YES! Keski-Pohjanmaa -hankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka

”Keski-Pohjanmaan maakunta kehittyy ja kasvaa kovaa vauhtia. Alueen omalla yrittäjyyskasvatuksella on suuri merkitys. Se osoittaa maakunnan nuorille koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia, joiden avulla varmistamme osaavan ja motivoituneen työvoiman saatavuuden koko Keski-Pohjanmaan alueella myös pitemmällä aikavälillä”, toteaa Kokkolanseudun Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Timo Lahtinen.


Toimintakeskuksen käyttäjiä ovat keskipohjalaiset perusasteen opiskelijat ja elinkeinoelämä. Yhtenä tavoitteena on vahvistaa oman maakunnan veto- ja pitovoimaa etenkin lasten ja nuorten keskuudessa. Yrittäjyyskasvatuksella voidaan tukea lasten ja nuorten yrittäjämäistä asennetta sekä kasvattaa innovatiivisia ja rohkeita osaajia tulevaisuuden työelämään. Näin voidaan saada niin tulevaisuuden kasvuyrittäjiä, yritystoiminnan jatkajia kuin työntekijöitä alueen yrityksiin.


”Kokkolan opetuspalveluilla on pitkät perinteet yrittäjyyskasvatuksessa. Rakentamalla konkreettinen fyysinen ja digitaalinen yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristö astutaan seuraavalle tasolle. Oppimisympäristö tulee palvelemaan koko maakunnan perusopetuksen oppilaita ja toisen asteen opiskelijoita yhteistyössä alueen elinkeinoelämän kanssa”, kertoo Kokkolan kaupungin sivistysjohtaja Terho Taarna.


”Yrittäjyyskasvatus on äärimäisen tärkeää kasvatustyötä, jolla tehdään konkreettisia toimenpiteitä: haluamme vahvistaa maakunnan elinvoimaisuutta, vastata tulevaisuuden haasteisiin nimenomaan osaavan työvoiman näkökulmasta. Tarvitsemme jatkossakin osaajia työelämään ja jatkajia alueemme yrityksiin”, YritysKannus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Oravainen.


Toimintaa lähdetään suunnittelemaan KOSEKin hallinnoimassa YES! Keski-Pohjanmaa -valmisteluhankkeessa. Hanke on saanut Keski-Pohjanmaan liiton myöntämän AKKE-rahoituksen ajalle 2.1.-30.9.2023. Keski-Pohjanmaan kunnat (Kokkola, Kannus, Perho ja Kaustisen seutukunta) ovat mukana hankkeessa kuntarahaosuuksilla.


”Jo valmisteluhankkeen alkumetreillä on käynyt selväksi alueen sivistys- ja opetuspalveluiden, elinkeino- ja yrityselämän sekä kehitysyhtiöiden yhteinen tahtotila yrittäjyyskasvatuksen kehittämiselle. Oma alueellinen oppimisympäristö ja toimintakeskus koetaan tärkeäksi osaksi tulevaisuuden yrittäjyyskasvatusta”, iloitsee YES! Keski-Pohjanmaa -hankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka.


Hankkeen neljän ensimmäisen kuukauden aikana tehtyyn kartoitustyöhän ovat osallistuneet maakunnan kahdeksan kunnan sivistystoimet ja opetuspalvelut, lähes 40 alueen yritystä sekä yli 300 kuudennen ja yhdeksännen luokan oppilasta eri puolilta Keski-Pohjanmaata.

Lisätietoa tulevaisuuden visioista ja missiosta sekä oppimisympäristöstä antavat hankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka ja toiminnan kehittämisessä aktiivisesti mukana olevat Keski-Pohjanmaan alueen toimijat.


Valmisteluhankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka: 040 6712366, sari.yli-hukka@kosek.fi

KOSEKin toimitusjohtaja Timo Lahtinen, 050 420 7722, timo.lahtinen@kosek.fiKokkolan kaupungin sivistysjohtaja Terho Taarna, 0447809254, terho.taarna@kokkola.fi

Perhon kunnanjohtaja Lauri Laajala, 040 051 7380, lauri.laajala@perho.com

YritysKannus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Oravainen, 040 778 4262, jukka.oravainen@kannus.fi


Kuvat

YES! Keski-Pohjanmaa -hankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka
YES! Keski-Pohjanmaa -hankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kauppatori 5
67100 KOKKOLA

06 824 3400https://www.kosek.fi

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö.

KOSEK palvelee yrityksiä kaikissa niiden vaiheissa perustamisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen, sekä mahdolliseen omistajanvaihdokseen saakka.

Palvelumme ovat maksuttomia kaikille Kokkolan ja Perhon alueella toimiville yrityksille.

KOSEK – yrityksesi kumppani kaikissa käänteissä.

***

Karlebynejdens Utveckling Ab KOSEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av Karleby stad och Perho kommun.

KOSEK betjänar företag i alla skeden; då man vill grunda ett företag, då det växer och då man vill etablera internationell verksamhet och ända fram till ett eventuellt ägarskifte.

Våra tjänster är avgiftsfria för alla företag som är verksamma i Karleby- och Perhoregionen.

KOSEK – ditt företags kompanjon i alla vändningar. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Kokkola Material Weeks nya uppsyn förmedlar starkare hållbarhetstanken8.6.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

I år ordnas Kokkola Material Week redan för elfte gången. Under det kommande hybridevenemanget behandlas kemiindustri, bioekonomi och batteriteknologi samt aktuell forskning och utvecklingsutsikter såväl i Karlebyregionen som nationellt och internationellt. Evenemanget ordnas den 20–23 november 2023 i Karleby stadshus, med undantag av måndagens PreKMW-evenemang som ordnas helt på distans. Lördagen den 11 november ordnas även det populära publikevenemanget i köpcentret Chydenia.

Kokkola Material Weekin uusi ilme viestii entistä vahvemmin vastuullisuudesta8.6.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Kokkola Material Week järjestetään tänä vuonna jo 11. kerran. Tuleva hybriditapahtuma käsittelee kemianteollisuutta, biotaloutta ja akkuteknologiaa, tuoden esille niin Kokkolan alueella, valtakunnallisesti kuin myös kansainvälisesti tapahtuvaa ajankohtaista tutkimusta ja kehitysnäkymiä. Tapahtuma järjestetään 20.-23.11.2023 Kokkolan kaupungintalolla, täysin etänä toteutettavaa maanantain PreKMW-tapahtumaa lukuun ottamatta. Lisäksi suosittu yleisöpäivä järjestetään Kauppakeskus Chydeniassa lauantaina 11.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme