Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n kehitysministerit etsivät ratkaisuja kansainväliseen kehitysrahoitukseen

Jaa
EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu kehitysministerikokoonpanossa 4. toukokuuta Brysselissä.

Suomea kokouksessa edustaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri  Ville Skinnari, joka tapaa Brysselissä myös EU:n edustajia ja tekee vienninedistämisen mahdollisuuksia kartoittavan vierailun Naton päämajaan.

Ulkoasiainneuvoston kokouksessa jatketaan aiemmassa epävirallisessa kehitysministerikokouksessa käytyä keskustelua monenvälisten kehityspankkien uudistamisesta, jotta pankit voivat paremmin tukea globaalien kehitys- ja ilmastotavoitteiden saavuttamista.

”Kehityspankkien uudistamisen yhteydessä on tärkeää huomioida myös kumppanimaiden muiden tulonlähteiden, erityisesti yksityisen rahoituksen ja verotuksen kehittäminen. Tämä on erityisen tärkeää huomioiden velkaantumisen kasvu kehittyvissä maissa”, ministeri Skinnari sanoo.

Kokouksen toisena asiakohtana on Venäjän hyökkäyssodan globaalit vaikutukset ja sen osalta vieraana on YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin (UNCTAD) pääsihteeri   Rebeca Grynspan. Keskustelua käydään erityisesti ruokaturvallisuudesta, velkakysymyksistä ja epätasa-arvoisuuden kasvun pysäyttämisestä.

Lisäksi kokouksessa on tarkoitus käsitellä ajankohtaisia kysymyksiä, kuten tukea Ukrainalle sekä Afganistanin ja Sudanin tilanteita. Lisäksi hyväksyttävinä ovat neuvoston päätelmät muun muassa korruptioon liittyen. Kehitysministerit tapaavat myös Euroopan investointipankin pääjohtajan  Werner Hoyerin.

Lisätietoja

Mikko Autti, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 034, mikko.autti@formin.fi

Titta Maja-Luoto, kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö, puh. +358 295 350 017, titta.maja-luoto@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesministeriets enkätundersökning: ryssarna förhåller sig negativare till Finland, ungdomarna har positivare inställningar13.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den av Finlands ambassad i Moskva beställda enkätundersökningen förhåller sig en dryg tredjedel av de ryssar som svarade på enkäten positivt till Finland. För ett år sedan uppgav ungefär hälften att de är positiva till Finland. Enligt enkätundersökningen har Finlands rykte försämrats främst av att ryska medier har gett en felaktig och negativ bild av Finlands Natomedlemskap. Ungdomarnas inställningar till Finland är positivare.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye